[problem] shimano saint miękka klamka..

pha0n
Kontakt:

[problem] shimano saint miękka klamka..

Post autor: pha0n »

Siema
Od razu na wstępie powiem, że wiem, że shimano po prostu tak ma.. Ale nie w tym mój problem.. Otóż hampel mój przy pierwszym naciśnięciu daje się wcisnąć do oporu, aż czuć koniec tłoka, ale po kilku/kilkunastu naciśnięciach jest już sztywny i taki jak powinien być tzn. skok klamki sie zmniejsza do normalnego poziomu i hampel hamuje bdb.. i nie wiem jak to zlikwidować.. Mam zacisk i klamkę sainta i shimanowski przewód..
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

Musisz go odpowietrzyć. Zastosuj sie do instrukcji i zrób to przy pionowo ustawionym zacisku i pionowo idacym przewodzie. Wtedy unikasz zebrania się nieporządanych bąbelków powietrza w ukłądzie, tak samo wciśnij tłoczki na max i wetknij coś miedzy nie na ciasno. Ja cały czas mam lekko zapowietrzonego XT ale nie chce mi sie z nim babrać ;) Myśle że jak ładnie to zrobisz co napisałem będzie działał bez żadnego "ale".
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
PiotrGliwice
Kontakt:

Post autor: PiotrGliwice »

ja mam tak samo z tylnim hamulcem
przód odrazu twady, tył po chwili ale aż tak dużej różnicy nie mam jak piszesz

zrób tak jak pisze Pedro

pozdrawiam Piotr
Mongoose Black Diamond Single '06, Supet T RV 2007, Shimano Saint all...
ODPOWIEDZ