z nowym rokiem z nowymi częściami
z nowym rokiem z nowymi częściami
co planujecie zmienić w swoich maszynkach w przyszłym roku, co wam najbardziej w nich przeszkadzało, co nowego macie zamiar kupić ?????
-
- moderator
- Kontakt:
Troszke hamulce, i obrecze przeszkadzaja :> ale nie zmienie :P
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
Ja mam zamiar zmienic cały napęd - Korba, Kaseta, Łańcuch i manetki Deore LX 2007, nowe kołeczka Alexrims FD26 na Novatecach, jakies lzejsze oponki, bo na cholere mi do downhillu
i chyba walne hydraulika na tył bo mam mechaniczny póki co
ale kurde stała sie rzecz niesłychana i zmieniam za jakis tydzien ramke z wheelera horneta na gianta VT no i tym samym to kolejna nowa czesci w moim rowerze. nawiasem mowiac chyba najwazniejsza :P No i bym se zmienił moja Z1 na jakas z goleniami srebrnymi co by mi spasowała do koloru ramy. Jakby ktos sie chcial zamienic goleniami od bomberka (32 srednica, zwykła oś) ze srebrnych na grafitowe to pisac:P

A ja to wymieniam na maxa. Zamieniam swojego św. pamieci Gianta AC z Juniorem, na rowerek Giant Reign X.0 FR 2008- wersja ze stanow: 66 ATA, DHX Air, Heble sainta, osprzet Sram X.0, RF, a na tyle 180mm na osi 12-135mm, no i ta waga... 14.8kg
Na taką właśnie zmianę czekam od ponad 7miesięcy, jeszcze tylko dwa tygodnie

Na taką właśnie zmianę czekam od ponad 7miesięcy, jeszcze tylko dwa tygodnie

http://www.endura.pl
a ja zmienie stery i korbe;) A pozniej jesli sie uda(nic sie nie popsuje) bede tylko zbieral kase na amora;)
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Mój setup na 2008 bedzie wyglądał tak:
frame – Dartmoor Street Fighter
fork- SR Suntour Duro D 130mm
derailleur front/rear – Shimano Alivio/Shimano Alivio
levers – Shimano Alivio
brakes – Shimano Deore 535 180/160mm
chain wheel – Dartmoor Rebel
chain tensor - Truvativ Shiftguide
bb set – Dartmoor Hard-Barr
hub front/rear – BOP Indian / Novatec DO 42 SB
spokes - DT Champion silver
rims – Mavic EX 325 Disc
tires – Schwalbe Fat Alber 2,35
handle bar – Truvativ Hussefelt
handle bar stem – Truvativ Hussefelt
head set - VP
saddle – Dartmoor Jump-Sitter
seat post – Dartmoor Barrel
pedals – Author APD F61
Czyli jednym słowem to co jest pochyłe to beda nowe czesci (niektore juz sa) po zimie. Kupilem juz obrecze, szprychy, nyple, hample, przerzutke do przodu musze jeszcze kupic tylko napinacz, kiere i mostek a z drobiazgow gripy. Czyli tak jakbym duzo pozmienial.
Jak sie podoba?
A w starym secie z 2007 roku przeszkadał mi spadający łańcuch, ciezka kiera i mostek, obrecze (cykalem ze juz wogole rozjeb** i bedzie po jedzie
) Teraz juz nie bede sie mial o co cykac chyba ze o amora ale narazie ma sie dobrze.
frame – Dartmoor Street Fighter
fork- SR Suntour Duro D 130mm
derailleur front/rear – Shimano Alivio/Shimano Alivio
levers – Shimano Alivio
brakes – Shimano Deore 535 180/160mm
chain wheel – Dartmoor Rebel
chain tensor - Truvativ Shiftguide
bb set – Dartmoor Hard-Barr
hub front/rear – BOP Indian / Novatec DO 42 SB
spokes - DT Champion silver
rims – Mavic EX 325 Disc
tires – Schwalbe Fat Alber 2,35
handle bar – Truvativ Hussefelt
handle bar stem – Truvativ Hussefelt
head set - VP
saddle – Dartmoor Jump-Sitter
seat post – Dartmoor Barrel
pedals – Author APD F61
Czyli jednym słowem to co jest pochyłe to beda nowe czesci (niektore juz sa) po zimie. Kupilem juz obrecze, szprychy, nyple, hample, przerzutke do przodu musze jeszcze kupic tylko napinacz, kiere i mostek a z drobiazgow gripy. Czyli tak jakbym duzo pozmienial.

Jak sie podoba?
A w starym secie z 2007 roku przeszkadał mi spadający łańcuch, ciezka kiera i mostek, obrecze (cykalem ze juz wogole rozjeb** i bedzie po jedzie

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10861186
-
- Kontakt:
hmm w 2008 roku kupuje 888 wiec rowniez piaste, wiadomo linki i pancerze, przezutke i manetke pewnie tez bede musial wymienic bo juz wcale nie chodza, pewnie kupie zestaw srama x.7. w zaleznosci od funduszy moze kupie tarczowke na tyl wiec rowniez piasta tez do wymiany. jak mi zostana jakies pieniadze to jakies oponki o miekkiej mieszance i kiera, bo zoom wytrzymal juz 2 lata i boje sie ze wiecej nie wytrzyma. aaa i koniecznie kupie napinacz.
mi zostaly chwyty do wymiany i pewnie opnone bedzie kiedys trza zmienic