Tarczówki mechaniczne, jakie??
Tarczówki mechaniczne, jakie??
Tak jak w temacie, niby może i głupie pytanie, ale jednak wolałbym poznać zdanie innych. Chce kupic nowe tarczowki mechaniczne (komplet), zastanawiam się nad:
Avid bb5 (ponad 300 zł)
Octane One (ok 250 zł)
Accent DH (ok 300 zł)
lub jakieś inne...
Jakie polecacie?? moze ktoś miał do czynienia z nimi?? :D
Avid bb5 (ponad 300 zł)
Octane One (ok 250 zł)
Accent DH (ok 300 zł)
lub jakieś inne...
Jakie polecacie?? moze ktoś miał do czynienia z nimi?? :D
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Ja mam z przodu accenta freezer dh w sumie hamulec jest bardzo dobyr nie narzekam no ale jest lekki problem z modulacja :P
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
www.pinkbike.com/photo/12075880/
No o takie odpowiedzi mi chodzilo, widac ze zdecydowanie polecacie Avidy. Na Hayesy nie bede mial kasy, moge wydac ok 300 zł i pewnie najlepsze beda Avidy, chociaz zastanowie sie jeszcze nad Accentami bo kumpel je miał i fajnie działały a je moge miec ze sklepu taniej i od ręki
hmm Octane One to niby to co blac box, a black box to niby to samo co win zipy, kumpel miał win zipy, nie działały źle ale jednak jakies problemy z nimi co chwile były. Tak więc pewnie wezme Avidy, dzieki wszystkim, pozdro!

Po pierwsze napisz do czego chcesz uzywac tych hebli zacznijmy od tego avidy5 maja taka sama sile hamowania jak hayes mx one a jak na moje hayes z klockami metalicznymi jest lepszy. bo pamietaj ze to nie ma ci tylko kola blokowac ale powinno miec jako taka modulacje. za cenne 300 zl to juz mozna dorwac 2x Hayes NINE z adapterami i tarczami a bys dostukal 50zl i napewno masz z adapterami i tarczami bo nowe na allegro sa bodajrze po 270zl ;] za jeden i jest o niebo lepszy od mechanikow ;] wiem bo sam teraz mam nine chyba i smigalem na tych mechanikach :] na bb5 i hayes mx one i jak chcesz do duala bierz 160 tarcze jak na street a jak chcesz do fulla to wiadomo tylko i wylacznie 203 :] by byla jak najwieksza powierzchnia chlodzaca
Pzdr.