Bluzzgumich Tak pisze na trzeźwo :P Po sylwestrze muszę odpocząć
Co mi takiego pokazałeś?
Że castrol ma trochę większą gęstośc? -To zgoda. W tym topicu wybieramy jakiś olej na zimę, więc mogłem poradzić coś rzadszego i potem w jednym poście to sprostowałem, ale mi na syntetycznym Castrolu o nominalnej gęstości 7,5w (pomieszana gęstość 5w i 10w czyli był jeszcze gęstszy niż ten co radziłem) amor (Junior T 2003) chodził dobrze i nie narzekałem. Zimą tłumienie nie zamulało, a latem z oleju nie robiła się woda. Ale dobra poprawiam się drugi raz:
lukasz_olawa pisze:A wracając do tematu niskich temperatur, to może jednak na zimę nie brać trochę gęstszego Castrola Synthetic 5w, tylko coś rzadszego. Z takich lepszych olejów dostępnych na naszym rynku trochę rzadsze niż Marzocchi i Castrol według tabelki są Motorex Racing Fork Oil 5w albo Motul Fork Oil Factory Line (Light 5w). Ja tam na Castrola nie narzekałem, ale jak już powaznie rozważać ten temat, to w zimnym każdy olej będzie gęstniał, takze trzeba wziąć coś rzadszego. Ale koniecznie patrz żeby to był olej SYNTETYCZNY. Jeszcze raz powtarzam: Oleje mineralne o wiele bardziej reagują na zmiany temperatury. POZDR
A jeżeli próbujesz mi wcisnąć, ze Spectro i Marzocchi to te same oleje, to nigdy się nie zgodzę i będziemy się tak kłucić do usranej śmierci

Tabela mówi sama za siebie. W tych samych temperaturach różne gęstości, więc jakim cudem to mogą być te same oleje ? Faktem jest że Spectro najlepiej się nadaje na zamiennik orginalnego oleju Marzocchi, ale tego nigdy nie zaprzeczałem, kilka razy pisałem że to najlepszy zamiennik i gdyby w polsce można było kupić Spectro, to napewno bym kupił :P
Tak więc nie wiem o co Ci chodzi. Ja pisze wszystko jasno, a jak się pomylę, to się poprawiam. A ty tobisz skróty myślowe i niedomówienia typu
Bluzzgumich pisze:"Ja pokazałem Ci ze"
a na dodatek idziesz w zaparte :P