Laptop - jakie firmy polecacie
Laptop - jakie firmy polecacie
Zamierzam kupic laptopa i zastanawiam sie jaka firme wybrać, pod wzgledem awaryjności, funkcjonalności, wygody w uzytkowaniu. Jak wygląda egzekwowanie gwarancji w poszczególnych firmach - czy ktos miał z tym problemy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Kontakt:
Pod względem egzekwowania gwarancji na pierwszym miejscu - Dell
Pod względem jakości wykonania - IBM (obecnie Lenovo)
Pod względem jakość/cena - HP
Na pewno nie kupuj komputerów Acer oraz Fujitsu Siemens, pracowałem w sklepie i wiem że z tych dwóch firm najwięcej było zwrotów, a po drugie są kiepsko wykonanie, szybko obudowa się przeciera pod nadgarstkami, są problemy z zawiasami, etc...
Pod względem jakości wykonania - IBM (obecnie Lenovo)
Pod względem jakość/cena - HP
Na pewno nie kupuj komputerów Acer oraz Fujitsu Siemens, pracowałem w sklepie i wiem że z tych dwóch firm najwięcej było zwrotów, a po drugie są kiepsko wykonanie, szybko obudowa się przeciera pod nadgarstkami, są problemy z zawiasami, etc...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
dzieki wielkie za sugestie
Acera wykluczyłem na dzień dobry:) obecnie zastanawiam sie nad Toshiba Satellite A200 miałem okaje pracowac chwile i przypadła mi jakoś do gustu, pzrede wszystkim pod wzgledem jakości wykonania ewentualnie HP Pavilion biore pod uwage.
,,SPACED" troche cięzko z tym bedzie bo prawie wszystkie laptopy są sprzedawane z systemem operacyjnym, a zresygnowac raczej sie nie da.
Acera wykluczyłem na dzień dobry:) obecnie zastanawiam sie nad Toshiba Satellite A200 miałem okaje pracowac chwile i przypadła mi jakoś do gustu, pzrede wszystkim pod wzgledem jakości wykonania ewentualnie HP Pavilion biore pod uwage.
,,SPACED" troche cięzko z tym bedzie bo prawie wszystkie laptopy są sprzedawane z systemem operacyjnym, a zresygnowac raczej sie nie da.
-
- Kontakt:
trzymaj sie z daleko od hp/compaqa.moze Ci sie udac ze kupisz fajny sprzet za dobre pieniadze,a za rok nagle ni z tego ni z owego cos przestanie dzialac.i serwis rozlozy rece i powie ze zaleca wymiane plyty glownej
.strasznie problematyczne sa hpki,jesli znasz kogos ze sklepu/serwisu z lapciakami to zapytaj o to.
polecam california acces (baaardzo dobry sprzet),ibm lenovo,wyzsze modele toshiby.
na temat asusow sie nie wypowiadam bo nie mialem.

polecam california acces (baaardzo dobry sprzet),ibm lenovo,wyzsze modele toshiby.
na temat asusow sie nie wypowiadam bo nie mialem.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Dobra ja za bardzo się nie znam który wybrać pewnie bym zioł jakąś toshibe ale chce wam tylko poiwedziec żebyście nie kupowali laptopów<-- szczególnie tego w sklepach VOBIS. sklep może i jest ładny i wogule i ma dobrą obsługę ale jak zacznie się coś dziać czyli oddawania na gwarancje to w tedy zaczynają się schody.. wiem coś o tym bo mój brat walczył z nimi w sądzie pół roku i wygrał...
[url=http://wozniak.pinkbike.com/album/All//]pinkbike mój album[/url]