Witam wszystkoch. jak zapewne dużo osób widziało opis przy amortyzatorze Manitou gold label . jest w nim taki oto fragment:
"Jeśli potrafisz i nie boisz się to zrób na nim 15 metrowego dropa tak jak Darren B. Proszę uprzejmie. Po to stworzono MANITOU GOLD LABEL JUMP SERIES."
ale gdy chciałem znaleźć filmik/fotke lub cokolwiek potwierdzające ten wyczyn to nie znalazłem zupełnie nic... zastanawiało mnie to już dawno temu jednak z powodu braku czasu nigdy o to nie zapytałem. a wiec czy wyczyn ten miał miejsce naprawdę czy też jest to wielka mistyfikacja mająca na celu wypromowanie amora ? proszę o odpowiedzi :)
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
bobnh ale zapewne człowiek by nie wytrzymał, haha juz to widze Gold Label i zapewne jakas sztywka do tego i... 15 metrow [=Groove=] tez o tym pomyslalem pewnie ktos zle przetlumaczyl, albo poprostu jakis kretyn to pisał...
wydaje mi sie ze jeśli lądowanie było wystarczająco strome i dość długie a koleś by jechał z duża prędkością ze była by szansa ze by sie dało. Tak porównując do skoczków narciarskich (na czasie ...) oni nie maja żadnych amortyzatorów a lecą w hui daleko i spadają z hui wysoka ..
15ft to 3 m, tak by się tym chwalili?? sorry ale na slopestylu Groobera na Rogach w Łodzi ludzie na sztywnych bez jakiejkolwiek amortyzacji latali największego dropa 4m i to z trickami. Do tego sobie dołóżcie ridera jak Berrecloth i miejscówki gdzie jezdzi, odpowienie lądowanie i kto wie...nie twierdze ze 15m na bank, bo to troche juz jeest ale i tak dużó było pewnie
No kurcze gdzies o tym była juz rozkmina i napewno tych 15 metrow nie skoczyl, a gl to nawet w pl kilka polamanych jest a napewno do takiej droperki nie byly uzywane wiec watpie zeby te 15 przezyl.
Sluchajcie jesli by skoczyl takiego dropa na tym amorze to dlaczego My o tym niewiemy? Jak Bender skoczył 16m dropa to każdy o tym wiedział ,a Darren by sie 15metrowym nie pochwalił? hmmm wądpie.