Kolorowe szybki w goglach do DH...
-
- Kontakt:
Kolorowe szybki w goglach do DH...
Siemka. Nadszedł czas w którym muszę się zaopatrzyć w jakieś dobre gogle do DH. Mam budżet na gogle ok.250zł . Przeglądałem ostatnio allegro i było kilka fajnych oferty tyle że z kolorową szybką ... I tu moje pytanie: Czy w DH sprawdzają się gogle z kolorową szybką. Bo np. najwyższe modele Smitha mają kolorowe szybki. Przeglądając też gogle SPY na allegro niestety też wszystkie mają kolorowe szybki. Zostaje jeszcze Oakley'e Crowbary MX które mają na szczęście przeźroczystą,czystą szybkę. Ważne jeszcze żeby te gogle miał jakiś dobry system Anty-fog bo nienawidzę jak mi gogle parują. Więc podsumowywując mam 3 pytania:
1.Czy kolorowe szybki są lepsze od zwykłych przeźroczystych ?
2.Które gogle będą najlepsze : Oakley Crowbar MX vs SPY vs Smith ?
3.które z wymienionych wyżej gogli najmniej parują ?
1.Czy kolorowe szybki są lepsze od zwykłych przeźroczystych ?
2.Które gogle będą najlepsze : Oakley Crowbar MX vs SPY vs Smith ?
3.które z wymienionych wyżej gogli najmniej parują ?
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Na lato mam przezroczyste z pojedynczą szybką Utopii i sa naprawde dobre, leżą mega wygodnie, wszystko widać, wentylacja jest ok, pasek się trzyma kasu. Jednak jak sie robi zimno, a juz wogóle w zime nie dają rady i paruja, niby mają antifog, ale albo starłem może jakąś warstwe, albo jestem taki gorący ;P W zimie i jak zimno jezdze w Uvexach z podwójną zółtą szybką, mneijsze pole widzenia, wogóle troche bardziej są styrane, ale jezdzi mi sie i tak git no i właściwie nie parują, chyba że sie postaram. Nie wime jak z wymianą szybki, ale jak pojedyncza to no porblem, dobrze jest jeszcze mieć opcje ze zrywkami. W Uvexach jakoś nie wime czy da sie szybki wymienić bo sa jakos posklejane i wogóle... ja wiec mam dwie opcje bo sie na drodze jazdy takich dorobiłem, ale myśle że z przeżroczysta jednak bardziej jest naturalnie
http://dhcyc.pinkbike.com
ja mam foxy main z niebieską szybką... ale kiedy sie je ubierze to kolor jest zmieniony tylko troszkę (w zasadzie się tej różnicy nie zauważa), co więcej świetnie dzięki temu wyostrzony jest obraz i tutaj ta niebieska szybka naprawdę jest dużą zaletą
ostatnio 3 razy byłem w nich na desce i raz mi zaparowały na niej- kiedy wyglebiłem to nasypał się śnieg do środka, ale wystarczylo dobrze wytrzeć i już było ok.
na rowerze nie parują NIGDY, chyba że się stoi w miejscu i dmucha sobie w szczęke kasku
jeślibym miał kupować gogle to wybiorę znowu foxy, ew. oakley'e bo fox jest robiony na ich licencji.
wcześniej jeździłem w goglach z lustrzanką i jest fajnie, ale kiedy trochę się ściemni lub nawet w lesie, kiedy jest trochę zachmurzone to widoczność jest znacznie ograniczona.

na rowerze nie parują NIGDY, chyba że się stoi w miejscu i dmucha sobie w szczęke kasku

jeślibym miał kupować gogle to wybiorę znowu foxy, ew. oakley'e bo fox jest robiony na ich licencji.
wcześniej jeździłem w goglach z lustrzanką i jest fajnie, ale kiedy trochę się ściemni lub nawet w lesie, kiedy jest trochę zachmurzone to widoczność jest znacznie ograniczona.
suchyFR pisze:ja mam foxy main z niebieską szybką
Więc rozumiem, żę ta niebieska szybka w Foxach w ogóle nie pogarsza widoczności gdy jest ciemniej? (w stosunku do szybki przezroczystej oczywiście)suchyFR pisze:wcześniej jeździłem w goglach z lustrzanką i jest fajnie, ale kiedy trochę się ściemni lub nawet w lesie, kiedy jest trochę zachmurzone to widoczność jest znacznie ograniczona.
Ja mogę polecić wszystkie z gogli fox'a. Ładny design, nie parują, cena też nie jest bardzo wygórowana. Różne kolory szybek, ale szczerze to polecam przeźroczyste białe lub niebieskie, w innych nie widać tak dokładanie, wiem bo mamy wszystkie na stanie i wybierałem sobie jedne dla siebie więc wszystkie przetestowałem.
ja mam tez foxy z przezroczysta szybka i widocznosc jest lepsza niz bez gogli;) Swietnie wyostrzaja obraz i w ogole;) A jak sie jezdzi to nie wiem bo dopiero co je dostalem a rower w naprawie;/
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
-
- Kontakt:
czesc. od siebie nie polecam ci zadnych rowerowych gogli typu smith, fox, etc...oakleye pewnie sa dobre, ale mega drogie...
jesli chcesz dobre gogle, musisz wydac przynajmniej 200zl.
ja mam motocrossowe progripy pg3400 carbon(chyba takie oznaczenie).. zaplacilem za nie 189zl.
nie paruja tak jak inne rowerowe gogle, jesli chodzi o szybke... bron boze nie kupuj kolorowej...jezdzilem w czerwonych i niebieskich...nie dosc, ze meczy sie oko, to jeszcze nie mozesz jezdzic w kazdych warunkach.
ja mam szybke z antifogiem, UV i jakims jeszcze filtrem.... szybka ma kolor przezroczysty i gdy swieci na ciebie slonce, zmienia sie na lekko brazowy, zeby cie nie razilo.
w nocy po miescie, lub wieczorem w lesie tez szybka przybiera na tyle optymalny odcien, ze widocznosc jest dobra. oczywiscie przejscie przezroczysty-brazowy nie jest jakies mega duze, wiec nei spodziewaj sie, ze nagle gogle zrobia sie czarne
szybki wymienne u dystrybutora kosztuja ok 45zl. ja kupowalem za 50zl i w cenie mialem przesylke. pozdro
jesli chcesz dobre gogle, musisz wydac przynajmniej 200zl.
ja mam motocrossowe progripy pg3400 carbon(chyba takie oznaczenie).. zaplacilem za nie 189zl.
nie paruja tak jak inne rowerowe gogle, jesli chodzi o szybke... bron boze nie kupuj kolorowej...jezdzilem w czerwonych i niebieskich...nie dosc, ze meczy sie oko, to jeszcze nie mozesz jezdzic w kazdych warunkach.
ja mam szybke z antifogiem, UV i jakims jeszcze filtrem.... szybka ma kolor przezroczysty i gdy swieci na ciebie slonce, zmienia sie na lekko brazowy, zeby cie nie razilo.
w nocy po miescie, lub wieczorem w lesie tez szybka przybiera na tyle optymalny odcien, ze widocznosc jest dobra. oczywiscie przejscie przezroczysty-brazowy nie jest jakies mega duze, wiec nei spodziewaj sie, ze nagle gogle zrobia sie czarne

szybki wymienne u dystrybutora kosztuja ok 45zl. ja kupowalem za 50zl i w cenie mialem przesylke. pozdro
-
- Kontakt:
yyy ale te co on podał to są też motocrossoweszudri pisze:ja też polecam motoccrosowe ale firmy scota 89 są ok nie parują latem w jeżdzie po lesie to tylko tyle mogę polecić. I tak jak czarek.bike pisał nie kupuj gogli rowerowych Cool

niezly bulszit, mam niebieskie gogle fox main i sa do żałosne. Kolor niebieski strsznie osłabia kontrast! 3warstwowa gąbka jest b dobra, nie obciera i dobrze wchłania pot ale za duzo jest jej w okokicy nosa i musialem polowe grubosci wyciąć żyletką bo utrudniało oddychanie. Nie wiem jak wygląda z innymi ale na pewno nie bierz niebieskich. kolory wyostrzające kontrast to : żółty i pomarańczowy, ale chyba tez brąz i czerwien. Poszukaj 

-
- Kontakt:
Mam gogle Smith Fuel Grafic :
http://www.sportportal.pl/gogle-smith-f ... p-440.html
- niby to jest niebieska lustrzanka,ale od środka jest żółty filtr - widoczność świetna,super kontrast,tylko jak brakuje światła (jakieś chmury,czy coś) to wszystko jest ciemniejsze
-co do parowania - obojętnie jaka pora to te gogle parują (sprawdzone w fullu) wystarczy być trochę rozgrzanym i stać w miejscu,ale wystarczy się przejechać i para znika (nie wiem,czy tak ma działać ten antyfog -bo to gogle sprawują się tak od nowego)
- niby to jest niebieska lustrzanka,ale od środka jest żółty filtr - widoczność świetna,super kontrast,tylko jak brakuje światła (jakieś chmury,czy coś) to wszystko jest ciemniejsze
-co do parowania - obojętnie jaka pora to te gogle parują (sprawdzone w fullu) wystarczy być trochę rozgrzanym i stać w miejscu,ale wystarczy się przejechać i para znika (nie wiem,czy tak ma działać ten antyfog -bo to gogle sprawują się tak od nowego)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów 

-
- Kontakt:
kazde gogle paruja...ale po jakim czasie.nopainnogame pisze:Mam gogle Smith Fuel Grafic :
porownywalem jakies smithy sredniej klasy za 150zl z progripami... smithy paruja po 1 krotkim zjezdzie, na PG mozesz zjechac ok 4-10 wiecej razy....taka o to roznica

druga sprawa: jak jest bloto...to tak czy tak musisz kiedys wytrzec szybke w goglach, a w tym czasie generalnie wszystko sie odparowuje...
nie mowie natomiast, ze Twoje smithy sa zle, bo mozliwe, ze sa jakies smithy ktore nie paruja... mimo wszystko od siebie nie polecam
pozdro