Zakup deski snowboardowej

mrutbdg
Kontakt:

Zakup deski snowboardowej

Post autor: mrutbdg »

Witam chce kupic sobie deske i wiazania. Moj budzet to jakies 600zl wiec raczej w gre wchodza tylko uzywki. Dlugosc najlepiej 165cm do 170cm. Jezdze juz od 4 lat i mysle o zaczeniciu freestylu wiec potrzebowalbym deske wytrzymala na ktorej nie musialbym sie bac polatac. Jakie firmy polecacie, moze jakies konkretne propozycje? Bede bardzo wdzieczny za odpowiedzi
Demo 8 2010 BoXXer Race
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

osobiscie powiem że długości desek które podałeś się chore totalnie, bo deski slalomowe maja takie długości, na dodatek, nie ma tak długich desek FS .optimum jest coś koło 152-156 cm...o chyba że masz 3 metry wzrostu.

Ja osobiście proponowałbym coś z Rossignola, bo deski fajne i jeszcze jakościowo ujdą, bo ride, burton, bataleon to trochę za wysoka liga.
Lulas
Kontakt:

Post autor: Lulas »

spectomo pisze:osobiscie powiem że długości desek które podałeś się chore totalnie, bo deski slalomowe maja takie długości, na dodatek, nie ma tak długich desek FS .optimum jest coś koło 152-156 cm...o chyba że masz 3 metry wzrostu.
Dokładnie :) przy twoim wzroście proponował by mniej więcej 153, 155 do freestyle'u, nie więcej bo bedzie cięzko rotacje zrobic i na railach piękne gleby beda szły.

Z tego co wiem to na allegro jest teraz pare deske firmy Technine w promocji za 529 zł nówki, deski są naprawde wporządku, firma morze mało znana w polsce ale bardzo dobra. do tego jakieś używane wiązania i bedzie git. Chyba że by Ci sie udało na przykład dorwac używaną deske Forum w tej cenie to byłby wypas.

Rossignoli osobiście niepolecam, jazdy na railach nie przeżyją.... :(
mrutbdg
Kontakt:

Post autor: mrutbdg »

Mam 187 cm wzorstu. Widzialem jeszcze komplety firmy raven na allegro co o tym myslicie?
Demo 8 2010 BoXXer Race
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

raven niepolecam...., koleg kupił nowy kpl, za kotrego dał 900a który kosztowął 1800 z wiazaniami drake`a deska po 3 wypadzie sie rozwarstwiła przy wiazaniu... a takie cośjest naprawde trudno posklejac, a sklejali mu to "profesjonalisci" i w intersporcie i w serwisie narciarskim i sklejenie konczyło si erozwartswieniem po 1 zjezdzie, posklejłą mu ją kolega stolar zi dziśprzejezdziła cały dzien bez zadnego problemu..., zawsz emoizna pomyslec o uzywce ale z wypożyczalni, mająnaprawde dobre ceny i dobry towar
Lulas
Kontakt:

mrutbdg poleciłbym Ci de deski :
http://www.allegro.pl/item288989835_now ... 300zl.html

http://www.allegro.pl/item288989639_now ... 49zl_.html

z tym że ta druga to już jest bardziej FS\FR niż FS bo poprostu nie robią do freestyle'u desek dłuższych niż 159 a jeśli juz to jest ich niewiele...

dozbierałbyś jeszcze jakąś stówe i wyrwał jakiez używane wiązania do tego..

A te Raveny lepiej sobie odpuśc... :)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ile wazysz?
raven absolutnie odpada bo to shit.venue to niewiele wyzsza polka-kumpel to ma.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Watpie żeby sie zatrzymała ale może sie uda:
http://www.allegro.pl/item289535179_now ... atrix.html

A w ogóle jak już jeździsz jakis czas i raczej nie rośniesz ;) to nie lepiej dozbierać do czegoś lepszego? Sam wolalem poczekac na lepsza deche i sie pomeczyc na za krótkiej ładny kawałek czasu niż kombinować coś za słabego.

A jak już sie uparłeś to szukaj desek venue na allegro. Firma dość dobre recki zbiera ostatnio.
Francuz
Kontakt:

Post autor: Francuz »

Dolacze sie do tematu :)

Ja mam taki problem ze mam duza stope ... bo nr 48/49 a wzrostu 194 cm ... i tez mam budzet w okolicach 6oo zl za deske ... Co byscie pokecali ?? Bo z tego co czytalem do jedziecie po Raven ktora ma duzo szerokich desek ... A co powiecie o firmie PALE (black fire) ?? tez takie same gowno ??

Z gory dzieki za pomoc ;)

Pozdrawiam ;]
http://www.e-wypoczynek.pl/dewajtis/
Tanie noclegi w centrum Zakopanego !!
Spaced
moderator
Kontakt:

Francuz to nawet nie sa firmy tylko raczej marki. Firma pewnie nazywa sie zupełnie inaczej, a taka marke produkuja pod dana deska katalogową(projektowana i produkowana przez kogos innego oni daja tylko logo).

Jak masz za duża stope to bardziej warto ci bedzie kupic wlasnie venue(to samo co northwave od butów) i np. poszukać używanych albo gdzies dokupic powerlinki czy inne podstawki pod wiazania. Wtedy powinno byc ok
spectomo
Kontakt:

Na allegro masz Deche Burton Seven 158 cm w swietnej cenie.Idealna deska do FS jak i Jibingu (nie bedzie tak świetna jak domonant slick ze schowanymi krawedziami ale powinna dac rade).Oczywiście deska używka i kosztuje okolo 400 zł
Spaced
moderator
Kontakt:

spectomo 158cm do jibbingu? Nawet gdyby był cięzki przy swoim wzroście to 158cm to raczej tylko na duże hopy.
spectomo
Kontakt:

"cięzki przy swojej wadze"....he he...dobre.

Nie no...wiem że długa, przeglądałem allegro, i ją zobaczyłem.Zawsze to jest jakaś opcja na jego warunki finansowe.
Lulas
Kontakt:

spectomo pisze:
Na allegro masz Deche Burton Seven 158 cm
tyle że do deski burtona pasują tylko wiązania burtona, chyba ze wymienisz te okrągłe platformy (zapomniałem nazwy;p), bo burtony mają nietypowy układ insertów :) Poza tym ta deska to wcale nie jest rewelacja, a nie opłaca sie kupowac deski tylko dlatego że jest Burtona :D
spectomo
Kontakt:

Lulas no to zaskoczę Cię chłopcze, bo wcale tak nie jest, bo od jakiegos czasu do desek Burtona można załozyć wiązania Blax, Salomon,Drake bo posiadają albo "unidyski", albo specjalnie wyznaczone miejsce z możliwością wywiercenia otworu, aczkolwiek w salomonie nie trzeba tego robić.
Owszem..dechy santy i salomona a zwłaszcza Rome są lepsze :P
Lulas
Kontakt:

spectomo w takim razie jak to sie mówi zwracam honor :) ale kolega mrutbdg ma dosyc ograniczony budżet a domyslam sie że wiazania tego typu nie należą do najtańszych :)
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Koledzy sugeruję dla osób z dużymi ... zastosowanie podkładek pod wiązanie np Palmer Power Link. Taki patent pozwala na frajdę z jazdy jak sie ma numer większy niż 45 na normalnej szerokości deski.
Co do reszty obowiązuje jedna zasada doboru dechy: waga X wzrost X styl jazdy!!!
Kontakt:

Tylko Power Linki,Elevatory w desce freestyle'owej to lekka pomyłka. One świetnie się sprawdzają w deskach allmountain,fr. Po to aby ich nie stosować wiele firmy robi opcje desek o szerokości mid-wide.
ODPOWIEDZ