Author a-gang nm czy pm

suchz
Kontakt:

Author a-gang nm czy pm

Post autor: suchz »

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może mi wskazać różnice między ramą Authora a-gang n.m. to jest ramka enduro zgodnie z opisem na velo.pl a Authorem a-gang p.m. chodzi mi o rozmiary 16,5'' z tego co widzę w geometrii to te ramy są identyczne, tylko że p.m. ma poziome haki tylnego kola. Zastanawia mnie to, bo z braku ram n.m. kopiłbym p.m. ale opis mówi, że to jest rama do dirtu...
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

gometria faktycznie prawie identyczna, a na fotce widać że róznią sie tez przekrojem górnej rury. Pm ma kwadrat a nm wyglada jakby okragla była, a ogolnie agangi to bardzi uniwersalna ramki. Sam smigalem na am w 4x i lekkim fr wiec sie nie zrazaj tym co pisza. ramka do enduro mysle ze bedzie dobra, niska waga, fajne geo (mowie o 14" bo na innych nie jezdzilem) i dobra wytrzymalosc.
fridge
Kontakt:

Post autor: fridge »

suchz ja miałem pm polecam z całego serca każdemu we wszystkim sie z Bombell zgadzam, lecz nie odnośnie wytrzymałości złamałem 3 sztuki (zawsze dostawałem nowego...)
Bombell
Kontakt:

fridge Ja kupiłem jeszcze wersje 03 ze zintegorwanymi sterami i uzywalem tak jak mowilem w lekkim fr (dropy po 3m około tez) i 4x, rama troche w kosc dostala bo jezdzilem na niej rok, sprzedalem dalej, koles jezdzil w fr/dh. Zawody tez zaliczyl i spzredaje dalej wiec to mzoe zalezy od egzemplarza ale bylem z niej bardzo zadowolony.
tomek_max
Kontakt:

Post autor: tomek_max »

polecam
Bombell
Kontakt:

tomek_max pisze:author p;m to fajna ramka mam wlasnie na sprzedaz rozmiar 16.5 2005 kolor oliwkowy jak jestes chcetny to pisz gg 5088092
To nie gielda !!! Niech ktoś to usunie.
suchz
Kontakt:

Post autor: suchz »

Już kupiłem tą ramkę i faktycznie wygląda super po złożeniu wszystkiego. Ale mam teraz pytanie odnośnie napinaczy tylnego koła. Czy w przypadku kiedy mam założoną kasetę 8-kę i koło w haku jest przesunięte maksymalnie do tyłu to czy te ściągacze są mi potrzebne? czy raczej to jest coś zarezerwowane dla single?
Bombell
Kontakt:

Napinacze to zabezpieczenie zbey koło sie nie przesuwalo. W singlu t sie czesciej zdaza bo jest bardziej lancuch naprezony, bo jest tylko jendo przelozenie. Jesli kolo ci sie nie przesuwa to nie musisz zakladac, chyba ze dla bezpieczenstwa.
ODPOWIEDZ