Obręcz enduro/fr
Obręcz enduro/fr
Witam
Potrzebuję zmienić swoje szroty na coś ciekawszego. Nie interesują mnie żadne DT, czy inne krowy. Tak jak w temacie jeżdżę enduro/fr na sztywniaku (jb prodigy + pike), ważę ok 85 kg. Nie ma co ukrywać nie mam techniki prosów:P więc czasami koła dostają po dupie.
Walka jest pomiędzy
mavic xm 321- bardzo kusi mnie waga tych obręczy, nie trzeba chyba mówić dlaczego, pozatym zbiera niezłe opinie, dlatego jest faworytem
s-type- wiem że ta obręcz jest naprawdę mocna, ale ciężka co trochę mnie do niej zniechęca.
Potrzebuję zmienić swoje szroty na coś ciekawszego. Nie interesują mnie żadne DT, czy inne krowy. Tak jak w temacie jeżdżę enduro/fr na sztywniaku (jb prodigy + pike), ważę ok 85 kg. Nie ma co ukrywać nie mam techniki prosów:P więc czasami koła dostają po dupie.
Walka jest pomiędzy
mavic xm 321- bardzo kusi mnie waga tych obręczy, nie trzeba chyba mówić dlaczego, pozatym zbiera niezłe opinie, dlatego jest faworytem
s-type- wiem że ta obręcz jest naprawdę mocna, ale ciężka co trochę mnie do niej zniechęca.
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
Z tych co wymieniles to bez watpienia mavic.
Poza tym:
Single Track
Alex Rims DP20- super obręcz enduro/fr za małe pieniądze
Proponuje Ci osobiscie poczekac az pojawia sie na rynku Sun'y MTXy. Będą w kilku wersjach- różniących sie szerokoscia i waga oczywiscie. Mysle ze bylaby to najlepsza propozycja
Poza tym:
Single Track
Alex Rims DP20- super obręcz enduro/fr za małe pieniądze
Proponuje Ci osobiscie poczekac az pojawia sie na rynku Sun'y MTXy. Będą w kilku wersjach- różniących sie szerokoscia i waga oczywiscie. Mysle ze bylaby to najlepsza propozycja
http://www.endura.pl
Single Track odpada, za miękka za słaba, Alexrims wygląda fajnie ale waga 490 gr już mnie przeraża.
Czekać nie bardzo chcę bo:
-cierpliwość to jedna z tych cech, którymi nie określisz mojej osoby, nawet jakby ktoś Cię do tego zmuszał. Jak już się na coś nastawię to ciężko mnie od tego oderwać. A jeśli to tyczy się roweru to już koniec.
-mamy zimę (fuck!) i na pewno można coś więcej utargować.
Poza tym te obręcze jak pisałeś mają wejść koło marca do sprzedaży i trochę czasu minie zanim zostaną sprawdzone.
Czekać nie bardzo chcę bo:
-cierpliwość to jedna z tych cech, którymi nie określisz mojej osoby, nawet jakby ktoś Cię do tego zmuszał. Jak już się na coś nastawię to ciężko mnie od tego oderwać. A jeśli to tyczy się roweru to już koniec.
-mamy zimę (fuck!) i na pewno można coś więcej utargować.
Poza tym te obręcze jak pisałeś mają wejść koło marca do sprzedaży i trochę czasu minie zanim zostaną sprawdzone.
-
- moderator
- Kontakt:
Ehhh.... ;p ja bym wzial single track ale skoro odpada, w sumie sie nie dziwie bo po 85kg to nie ma co ST brać ;p to stype :> a jak nie to SPANK tylko to troszke kosztuje
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
to sobie kup caly rower w markecie i bedziesz mial lekka obrecz.. bo te sa chyba najlzejsze.. w xc jezdzisz czy co ze dla ciebie s-type jest ciezki
??
ehh..
MLYNoBIKER co ty chlopie masz do S-Type, ja katuje ta obrecz drugi rok.. teraz 3 bedzie lecial.. waze kolo 70 kilo i ta obrecz jest swietna..
jezeli cala reszte masz ciezka to juz twoj problem jezeli teraz potrzebujesz lekkiej obreczy.. sa rzeczy ktore musze byc ciezkie zeby wytrzymywaly to do czego sa zrobione,a inne lekkie bo po protu musza byc..

ehh..

MLYNoBIKER co ty chlopie masz do S-Type, ja katuje ta obrecz drugi rok.. teraz 3 bedzie lecial.. waze kolo 70 kilo i ta obrecz jest swietna..
jezeli cala reszte masz ciezka to juz twoj problem jezeli teraz potrzebujesz lekkiej obreczy.. sa rzeczy ktore musze byc ciezkie zeby wytrzymywaly to do czego sa zrobione,a inne lekkie bo po protu musza byc..
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Ehhh?? ja napisalem ze mam coś do single trackow... jesli chodzi o jego wage 85kg... bo umnie sie maja dobrze, raz dziennie tylko centrowac :PMichal4X pisze:co ty chlopie masz do S-Type, ja katuje ta obrecz drugi rok.. teraz 3 bedzie lecial.. waze kolo 70 kilo i ta obrecz jest swietna..
Trek Session Park
Polecam F519, są lekkie jak na to co wytrzymują, na razie jedną ćwiczyłem z przodu, więc aż tak jej się nie dostało, ale mogę powiedzieć że jest w porządku, wiadomo też, że jak będziesz miał pecha to każdą obręcz rozwalisz
ogólnie polecam Mavici, teraz spojrzałem na Twoją wagę i hmm.... może coś cięższego jednak 

<Carpe Diem>
Michal4XDzięki stary dawno się tak nie uśmiałem, lecę już do tesco po rower. Dzięki za radę.
A teraz poważnie, chętnie wziąłbym 721, ale to już przekracza moje możliwości finansowe.
Z tego co się orientowałem aktualnie w Łodzi dostępna jest jednen s-type czarny i drugi "moro", a nie chcę robić z roweru cyrkowego klauna
Dlatego mogę jeszcze pomyśleć nad 325, ale te są jeszcze cięższe nić s-type.
Chemik, z tego co widziałem to f519 są jeszcze lżejsze od 321, więc raczej wolałbym te drugie.
Chyba że na tył wrzucę s-type a z przodu mavica 321.
A teraz poważnie, chętnie wziąłbym 721, ale to już przekracza moje możliwości finansowe.
Z tego co się orientowałem aktualnie w Łodzi dostępna jest jednen s-type czarny i drugi "moro", a nie chcę robić z roweru cyrkowego klauna
Dlatego mogę jeszcze pomyśleć nad 325, ale te są jeszcze cięższe nić s-type.
Chemik, z tego co widziałem to f519 są jeszcze lżejsze od 321, więc raczej wolałbym te drugie.
Chyba że na tył wrzucę s-type a z przodu mavica 321.