szybka swiatloczula w goglach oplaca sie ?
szybka swiatloczula w goglach oplaca sie ?
jak to jest z tymi szybkami oplaca sie dorzucac paredziesiat zlotych wiecej do gogli z takimi szybkami czy lepiej kupic z przezroczysta? zamierzam kupic gogle i nie wiem na co sie zdecydowac dodam ze nigdy nie mialem na oczach takiej szybki ...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
a dużo daje taka szybka? bo w sumie niełatwo o jakies ogromne różnice w jasności w słoneczy czy niesłoneczny dzień, no chyba żebyś wyleciał z jaskini na pustynie no i moze jak słońce wychyla sie miejscami zza horyzontu moze oślepić. jedyne problemy ze światłem jakie ja napotykam to dyskoteka, czyli słońce świeci mocno z góry i w połączeniu z liściami na drzewachi na ziemi jest kupa jasnych i ciemnych plam, przez co nie mozna dojżeć nic i tzreba jechac z pamięci, albo na wyczucie, a wątpię zeby czemuś takiemu możńa było w jakikolwiek sposób zaradzić.
http://dhcyc.pinkbike.com
szybka daje niewiele, żeby nie powiedzieć że nic. Mam SMITHy z taką szybką i FOXy ze zwykłą białą i różnica jest prawie niezauważalna. Dodatkowo po 2 sezonach z tej adaptacyjnej szybki którą porysowałem trochę czyszcząc ją na sucho zaczyna złazić ta warstwa (łuszczy się). Osobiście polecam zwykłe białe szybki
niemłody zapaleniec
dacycu w takej sytuacji jak opisałeś trochę pomaga szyba polaryzująca. Robią je w żółtych i pomarańczowych odcieniach w zależności od ilości swiatła, stosuje się ciemniejsze.
Miałem kiedyś takie okulary. Powiem szczerze, że efekt jest przyjemny. To pomaga. Nie rzuca na kolana, ale działa.
Przy okazji... nie wie ktoś, czy można dostać szybki lustrzane do AXO? Jeśli nie to jakieś inne, a potem dociąć? Kto robi takie szyby i gdzie to dostać?
Pozrowienia
V
Miałem kiedyś takie okulary. Powiem szczerze, że efekt jest przyjemny. To pomaga. Nie rzuca na kolana, ale działa.
Przy okazji... nie wie ktoś, czy można dostać szybki lustrzane do AXO? Jeśli nie to jakieś inne, a potem dociąć? Kto robi takie szyby i gdzie to dostać?
Pozrowienia
V
Got to get AIRBORNE before it's too late!