szybka swiatloczula w goglach oplaca sie ?

wojtec
Kontakt:

szybka swiatloczula w goglach oplaca sie ?

Post autor: wojtec »

jak to jest z tymi szybkami oplaca sie dorzucac paredziesiat zlotych wiecej do gogli z takimi szybkami czy lepiej kupic z przezroczysta? zamierzam kupic gogle i nie wiem na co sie zdecydowac dodam ze nigdy nie mialem na oczach takiej szybki ...
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Jak dla mnie to wolałbym zwykłe przeźroczyste... Widzisz to co jest naprawdę a nie przez jakieś szybki swiatłoczułe...
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
Polini
Kontakt:

Post autor: Polini »

Eee tam... Ile razy zdarzyło Ci się, że jak w słoneczny dzień wjeżdżasz do lasu to masz przez chwilę ciemno przed oczami, a jak wyjeżdżasz to słońce oślepia? Taka szybka to ciekawy patent.
Zaborowski1
Kontakt:

Post autor: Zaborowski1 »

Polini powiem ci szczerze że nigdy. Jakoś moje oczy się szybko potrafią odnaleść w danej sytuacji i nie mam takiego problemu.
GG:13430637
http://weeze.pl/ [S] mostek Straitline 2010 28mm
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

a dużo daje taka szybka? bo w sumie niełatwo o jakies ogromne różnice w jasności w słoneczy czy niesłoneczny dzień, no chyba żebyś wyleciał z jaskini na pustynie no i moze jak słońce wychyla sie miejscami zza horyzontu moze oślepić. jedyne problemy ze światłem jakie ja napotykam to dyskoteka, czyli słońce świeci mocno z góry i w połączeniu z liściami na drzewachi na ziemi jest kupa jasnych i ciemnych plam, przez co nie mozna dojżeć nic i tzreba jechac z pamięci, albo na wyczucie, a wątpię zeby czemuś takiemu możńa było w jakikolwiek sposób zaradzić.
http://dhcyc.pinkbike.com
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Polini pisze:Ile razy zdarzyło Ci się, że jak w słoneczny dzień wjeżdżasz do lasu to masz przez chwilę ciemno przed oczami, a jak wyjeżdżasz to słońce oślepia? Taka szybka to ciekawy patent.
I rozumiem, że wierzysz, że taka szybka dostosuje się do zmiany warunków szybciej, niż Twoje oczy? :>
p.iwo
Kontakt:

Post autor: p.iwo »

szybka daje niewiele, żeby nie powiedzieć że nic. Mam SMITHy z taką szybką i FOXy ze zwykłą białą i różnica jest prawie niezauważalna. Dodatkowo po 2 sezonach z tej adaptacyjnej szybki którą porysowałem trochę czyszcząc ją na sucho zaczyna złazić ta warstwa (łuszczy się). Osobiście polecam zwykłe białe szybki
niemłody zapaleniec
Vel
Kontakt:

Post autor: Vel »

dacycu w takej sytuacji jak opisałeś trochę pomaga szyba polaryzująca. Robią je w żółtych i pomarańczowych odcieniach w zależności od ilości swiatła, stosuje się ciemniejsze.
Miałem kiedyś takie okulary. Powiem szczerze, że efekt jest przyjemny. To pomaga. Nie rzuca na kolana, ale działa.

Przy okazji... nie wie ktoś, czy można dostać szybki lustrzane do AXO? Jeśli nie to jakieś inne, a potem dociąć? Kto robi takie szyby i gdzie to dostać?

Pozrowienia
V
Got to get AIRBORNE before it's too late!
Vel
Kontakt:

Post autor: Vel »

dhcycu... miało być... sorry za literówkę.
Got to get AIRBORNE before it's too late!
ODPOWIEDZ