budowa skateparku porady

crazy bop
Kontakt:

budowa skateparku porady

Post autor: crazy bop »

Cześć chce zaciągnąć waszej rady panowie i tak jak w temacie chcemy rozwijać swoje umiejętności i mieć skate park byliśmy parę razy u burmistrza ale wiecie jak to jest pogadał pogadał i zapomniał (mówił że chce konkretów) nie wiecie jak to jest czy unia jakoś dofinansuje taką inwestycję jak to jest prawnie itp. i jak to było w Białymstoku z garażem czy to riderzy sie tym wszystkim zajmowali czy inicjatywę przejęło miasto i ile taki fajny skate park może kosztować ?? Zgóry dzięki
street to wszystko (-(-_(-__-)_-)-)
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

www.techramps.com poczytaj sobie, sa tam tez wskazowki i porady a projekty za free robia.
Przemek2
Kontakt:

Post autor: Przemek2 »

crazy bop ja jestem z myszkowa, nie daleko od zawiercia i u nas też byliśmy u burmistrza, miał się odezwać i nic. Kolega napisał do tych z techramps i przysłałi mu projekt skateparku za 48 tys. zł bo za tyle chciał. Ale na fajny skatepark to trzebaby co najjmniej 2 razy tyle. Noi pójdziemy z projektem do burmistrza i zobaczymy co powie. Napisz do nich żeby ci zrobili projekt ( do jakiej kwoty itd.) bo naprawde fajnie robią i za free. Pójdź do burmastera i walcz :D Trzeba być pozytywnie nastawionym. A co do tej unii to nie wiem.
crazy bop
Kontakt:

to znaczy my juz mamy co ludzaco podobnego do skate parku ale on jest zrobiony od niechcenia z dupy ze sie tak wyraze kumpel juz napisał do tych z tech ramps i mamy projekt tylko ze nie bylismy u burmistrza bo sie boimy ze nas wysmieje za 200 tys zrobili nam :D wiec chyba jeszcze raz im damy do jakiejs kwoty okreslonej.... a jak u was zrobia skate park fajny to przynajmniej gdzies blisko bede mial fajny skate park i bedziemy jezdzic do was
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

Powiem Ci tak, jak miasto chce to wybudować to wybuduje....ale jak nie ma chęci to nie ma bata. Zajmowałem sie w swoim mieście projektem sk8parku. Było dofinansowanie z unii, były spotkania, narady. Zrobiłem projekt który konsultowałem z firmą techramps. Zmieściłem sie nawet w budżecie jaki miałem do dyspozycji. Było gotowe wszystko: miejsce, hajs, projekty, umowy. Jak ostatnim razem zaszedłem do UM to sie dowiedziałem, ze dziwnym trafem budżet został przekazany na inne cele i nie wygląda na to żeby cokolwiek miało powstać. U nas w mieście były organizowane pokazy o nazwie "free trickz" które polegały na tym, że zwoziliśmy" palety oraz inne przeszkody na głowny plac miasta i "pokazywaliśmy" na czym to polega. Organizowane przy tym były pokazy graffiti i inne brakedancy i wszystko ze sobą ładnie współgrało i dało rezultat na inicjatywe o nazwie "skate park" . Tak to mniej więcej wygladało. Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
Przemek2
Kontakt:

Post autor: Przemek2 »

crazy bop eee fajny przecież u nas jak wogóle zrobią to też taki z dupy wzięty bo za 50k to takie gówno będzie. Nie wiem dokładnie co tam w tym projekcie jest bo go na własne oczy nie widziałem ale kolega mi mówił że taka uboga wersja skate parku. Podobno jedna rampa kosztuje 13k. Ale byle żeby coś było...... :?
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

stary, czemu ma was wyśmiać przez park za 200 tyś ? i jaki ten park za 50tys =D chyba 2 rampy ubogie =D, nasze Jaworzno liczy ok 90 tyś mieszkańców, wasze zawiercie 55 tyś... u nas miasto wydało na skatepark 400 tyś zł, u was za 200 to lajtowo postawią, a środki na takie inwestycje na bank macie.
Joker1
Kontakt:

Post autor: Joker1 »

No ja myśle żebyś szedł do burmistrza z projektem i całym kosztorysem i wymyśl jakieś miejsce na ewentualny skatepark. Dla powiększenia szansy na skatepark napisz petycję i zbieraj pod nią podpisy ludzi, którzy chcą mieć sp.w mieście.
crazy bop
Kontakt:

Tylko jest jeszcze jeden problem ja mam napisane Zawiercie ale ja mieszkam obok Zawiercia do Zawiercia chodze do szkoły tak napisałem żebyscie mniej wiecej wiedzieli gdzie mieszkam a mieszkam w Łazach :d i podejrzewam ze na taki sk8park nie bedzie stac gminy :D wiec mam pytanie do bikermana jak to jest z ta unia ile procent całej kwoty sie dostaje wkładu z uni ??
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

crazy bop tego sie tak nie liczy. Miasto dostaje dofinansowanie z unii np. na rozwój sportu i UM rozdziela hajs na poszczególne potrzeby i wtedy to UM decyduje ile hajsu masz wrzucic w ten projekt. Dlatego idzcie do UM i ustalcie spotkanie na którym byście przedstawili mniej więcej projekt, czego oczekujecie, ile co kosztuje itp. Jak pozatwierdzają projekty ( o ile sie zainteresuja tym ) to zacznął się najwieksze schody czyli działanie. To tak w mega skrócie. Jak chcesz coś wiecej sie dowiedzieć to pisz na gadu
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
ODPOWIEDZ