Witam mam problem z Shiverem Dc 02 r wczoraj wymieniłem uszczelki wyczyściłem wszystko elegancko cacy zalałem olejem 2.5W przez pierwsze 0-5km wszystko było ok potem amor zaczął znowu lać i moje pytanie jest takie czy to przyczyna oleju czy może czegoś innego?
http://serekdh.pinkbike.com/album/Azonic/ = My Bike
znajdz manuala do shivera w internecie i zobacz jaki olej masz zalać, 2,5wt to zdecydowanie za malo, ja mam dh3 a w moim manualu pisza zeby lać 3,5wt choc to i tak za malo jak dla mnie dlatego kupuje 5wt.
napewno załozyłeś uszczelki na odwrót bo ja też tak miałem złożone jak kupiłem shive i główkowałem co jest nie tak, nie chdozi o te uszczelki z oringami czyli kurzowe tylko te które widac dopiero po wyjęciu lag- olejowe.
prawdziwy biker pierdzi przy sikaniu i sika pod wiatr ;D
Driver ile moze sie ta uszczelka ukladac i niewydaje mi sie aby tak było
ile? hmm z tydzien, dwa? zreszta zalezy od tego ile jezdzisz. pozatym jezeli nie wydaje ci sie zeby tak bylo to czego ty oczekujesz? podalem ci odpowiedz poprostu
Driver tobie tez sie tak robiło? ze po iluś tam amor przestał lać? wiecio tak wiem ale olejowe te maja oring w środku i to ma by w stronę oleju ten oring?
http://serekdh.pinkbike.com/album/Azonic/ = My Bike
serek1990 jak zakladasz uszczelki to oringi maja byc w przeciwna strone...czyli jak uszczelka kurzowa ma oring do gory to olejowa do dolu..tak ze jak wlozysz uszczelki olejowe to oringow nie widac...napisales ze zalozyles oringami do gory wiec zalozyles je odwrotnie
i dlatego olej cieknie...
ja w swoich 66 mam olej 2.5W i nie cieknie wiec shiver tez nie powinien
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Dziwny ten olej zalałeś. Shiver nigdy nie potrzebował rzadkiego oleju aby giąć sie jak dziki.
Kto Ci tak podpowiedział ? Ile ważysz ? Poza tym najrzadszy olej jaki kiedykolwiek spotkałem zalany do shiva DC to 5W. Osobiście mam 7.5 W wage 75 kg i amor chodzi jak malina. Wg mnie to nie jest wina oleju który zalałeś coś sie pokręciło z uszczelkami bo one powinny trzymać to tak czy siak