V10 PEKA POMOCY !!!!!

sir ktos
Kontakt:

V10 PEKA POMOCY !!!!!

Post autor: sir ktos »

SIemka ratujcie i piszcie co robic sprawa wyglada nastepujaco mam ramke sante V10 rocznik 2004 i zaczela pekac przy mocowaniu rury podsiodlowej na wspawce tej trojkatnej na spawie pekniecie ma ok 12 - 13 mm w innych miejscach nie ma zadnych sladow ani nic. Sprawa wyglada nastepujaco co robic jezdzic dalej i sie nim nie przejmowac i tylko kontrolowac dac zaspwac czy pozbywac sie ramy :/ ale to dziwne bo to w koncu Santa a nie jakis kross :/ POMOCY
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

sir ktos pisze:to w koncu Santa a nie jakis kross
tyle ze krossy nie pękają za bardzo hehe

A na serio- daj do spawania, jak nie do mielca to do profesjonalnego zakładu co by pospawali ładnie i nie przegrzali materialu
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

sir ktos a co to jest santa ??? Myślisz że co jak ma naklejkę to dożywotnie !!! Człowieku padnie wszystko !!

www.zumbi.pl - napisz do Pawła i załatwisz naprawę , pospawają ,pomalują i będziesz skakał dalej
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

sir ktoś - po pierwsze przeproś mi tu Krossa, to może nie hi-end, ale to solidne rowery ;-)

Po drugie zdemontuj rower i daj zespawać. Widzę , że jesteś z Bydzi, jest taki warsztat koło Torbydu. Nie przy Ogińskiego, tam gdzie komis i warsztat samochodowy, tylko przy Chopina. (czyli przy tej ulicy, od której było wejscie na ślizgawkę jak działała). Warsztat jest bliżej Jagiellońskiej. Nie powiem Ci który numer, bo nie wiem, ale jak się iudzie od strony torbydu to jest taka zatoczka z przystankiem autobusowym a na końcu tej zatoczki jest brama, w którą trzeba wejść, a dalej to już sam się zorientujesz. Zespawają ci to za 30 PLN i zrobią to dobrze, bo na codzień spawają bloki silników, jak poprosisz to także wzmocnią.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Schodek a zumbi nie spawa w Mielcu?
i tak jak B.Z. jeśli jest jakiś dobry zakląd w mieście, tym lepiej :)
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Polecam www.bikemielec.com ;]
Lepiej zrobić u kogoś kto na tym się bardzo dobrze zna! A nie u kogoś przypadkowego!
zaqwes
Kontakt:

Post autor: zaqwes »

Siema co do signa to widziałem popękane i fule fr2 i sztywniaki ,normalka nie ma ram nie do zajechania sir ktoszeby dalej nie pękało to wystarczy nie jzdzić z dupa na siodełku lub nie spadać na nie i po problemie . 8)
SeraaX
moderator
Kontakt:

zaqwes pisze:widziałem popękane i fule fr2
jak gdzieś na necie to ja poprze linka do fr2
sir ktos
Kontakt:

Post autor: sir ktos »

heh mialem fr2 :] i roztrzaskalem :] w ciapki bialo czarna ;) 2 nie chodzili mi o zkalad bo mam dojsce na nasze WZL2 - (wojskowe zaklady lotnicze) ze to nie ma problemu tylko chodzilo o to czy ja robic czy nie :| bo mam do niej mieszane uczucia ze moze wyjsc gdzies indziej jak juz tam zaczelo to zeby nie poszlo przy glowce czy suporcie :/
SeraaX
moderator
Kontakt:

sir ktos taki maly offtop, ale czarne to były chyba 16"z 2006 - pierwsza seria fr2 i miały one jakąś wadę fabryczną.

a spawać spawaj, bo co ma główka do rury podsiadłowej?
Trzasnąłeś d... i poszło :) ja tak "zabiłem" już 2 sztyce :]
B.Z.
Kontakt:

Post autor: B.Z. »

Do Mielca nie dawaj, WZL to też dobre miejsce, choć słyszałem opinie że mimo wszystko ich spawy potrafią pęknąć, no, ale słyszałem również pochlebne opinie.

Mielec - sorki, ale nie. Nawet nie chodzi o takie a nie inne opinie, ale jak poczytałem sobie ich stronkę to się przeżegnałem lewą nogą. Oni wspawują guesty zamiast gussetów, nie świadczy to zbyt dobrze o ich profesjonaliźmie.

Poza tym tak jak chłopaki pisząwszystko pęknie jak porządnie skatujesz. Każde peknięcie bez przemieszczeniamożna spoko spawać. Pękniecie przy rurze podsiodłowej nie ma nic wspólnego z innymi. Też mi kiedyś rower pękł w tym miejscu, dałem zespawać i nie było problemu, nie walnął w żadnym innym miejscu.
KamileQtarnow
Kontakt:

Post autor: KamileQtarnow »

SeraaX napisał użytkownik Sign/a , którego tak chwali tylko po co....
sir ktos Od siebie polecam Mielca dobrze mi pospawali big hita sport na rurze podsiod rok temu i hula do dziś pozdro
SeraaX
moderator
Kontakt:

KamileQtarnow A po to żeby sie pytał :]
...
Konkretnie to po to, że ramka jak ramka, ma zje... kąty, lekka nie jest, wahacz pozostawia wiele do życzenia (z piastą na nakrętki trochę mniej) ale nie można powiedzieć, że signy strzelają jak azony, stare tosy czy inne .
Czyli łatwo wywnioskować, że nie twierdzę że fr1/2 jest super, ale ze jest dość wytrzymała (i dlatego nie zgadzam sie ze stwierdzeniem "jakiś kross" mówiąc o pęknięciach)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Pisz do Pawła od zumbi jak Schodek polecał, żadne mielce i inne pseudo pomysły.
SeraaX
moderator
Kontakt:

Spaced ale na serio Zumbi nie jest spawane w Mielcu ?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

SeraaXsry my bad niby w mielcu sa jednak ;) Juz mam. To dość ciekawe bo zwykle spawy mielcowe wygladaja jak szajs, a te w zumbi jakos ludzko. Widocznie motywacje chłopaki maja.
Digas
Kontakt:

Post autor: Digas »

chętnie zobaczę zdjęcia połamanego krossa signa fr :) ...
ThoRx
Kontakt:

Post autor: ThoRx »

Tytuł tematu brzmi conajmniej przerażająco. Wez zespawaj, odstaw na jakis czas, pomaluj i bedzie git.

Santa vs. Kross, ale wam sie wzięło na porównania :| Na własne oczy widzałem 2 połamane fr2.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
Kondi_GK
Kontakt:

Post autor: Kondi_GK »

Sorki za offtopic ale chce zobaczyć choć jendego połamanego signa fr 17" bo niby ten widział tamten widział ale zdjęcia nigdzie nie ma!! (jest jeden porzypadek gdzie poszło mocowanie dampera ale zdaje sie że przyczyną tego była peknieta śruba dampera). I nie chodzi o to że chce pokazać jaki to kross jest wspaniały bo kazdy wie że ma swoje wady(nawet liczne). Zaczna większość miala pewnie okazje na tym pojeżdzić, ale jeżeli chodzi o wytrzymałość to chyba nie można mu nic zarzucić. Jest tych rowerków sporo w naszym kraju i niektóre przeżyły naprawde wiele a mimoi to nie widziałem na oczy peknietego krossa. Więc jeżeli ktoś ma dojscie do takiego przypadku prosze o foto :) wtedy uwierzę :)
ODPOWIEDZ