Więc tak mam ramke fireeye i ona ma zalecane 100-130cm skoku i teraz zmieniłem amor na 66vf 2005 150mm i mam mały problem nawet dwa. Pierwsy to stery które zaczeły ciężko chodzić i nie wiem czy to nie jest wina tego że bardziej teraz naciska na jedną płasczyzne czy czego???? A dróga czy ta ramka wytrzyma ten amor ona jest ze stali cromo 4130 ale nie to geo co sądzicie o tym. Prosze o pomoc z góry dzięki
mozartt cztery - za duży kąt główki - ciężej chodzi moguai jak zalecany skok to max. 130 lepiej zmień rame, bo widać, że ona nadaje się do stritu itp, a nie do fr o czym świadczy 66.
a co byście poradzili mi do 66 ze sztywniaków bo narazie na fulla nie mam kasy a myśle o np spezialized big hit. mi tez sie wydaje że to kąt główki bo stery dobrze mi sie nabiły a sterówka nie wygląda na krzywą.
dengerous przecież jest do dirtu i streetu jak sama nazwa wskazuje a ja chce w dh i fr. Myślałem nad cockerem bo mi sie podoba i wygląda na nie do zajechania i jeśli by ktoś miał albo mógł załatwić to lee toy 4 jest dla mnie boski
wrobelsk8 napisal Ci ze dangerous ale na koncu sa dwie wazne literki "ds" co oznacza dual slalom. to juz jest konkretna rama do dh i fr nadaje sie spokojnie.
pit240 tylko ze aktualnie sa 2 ramku od DM`a: dual slalom i dirt street, wiec uzywanie skrotu przy poczatkujacych jest miezbyt madre bo moga nie wiedziec o ktora rame chodzi, jezeli nie masz kasy na cockera, to kup DM dual slalom`a, albo uzywke NS bitch`a
a według was lepszy bitch z 08 czy 07 i co sądzicie o stali sanko w porównaniu do cromo 4130? no kasa zależy od tego czy sprzedam tą ramke co mam i troche mi żal bo to cudna rama tylko że nie w dh i fr. a jak ktoś ma bitcha to niech mi powie jak sie sprawuje na dh i fr to ważne bo to jest najtańsza z najlepszych ram tak mi sie zdaje. Mój kolega właśnie kupił sobie ale jeszcze nie złożył i nic mi nie może o niej powiedzieć. A jak już to który rozmiar lepiej wziąc?