Kona Bass

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Schodek piasty troche nie stykaja. Bajk nawet ładnie wyglada ale setup jest nienormalny. DHX air nie wiem jak przy tak małym skoku ale dla mnie nie nadaje sie do fr bo jest zbyt liniowy. Lepszy byłby manitou air jakis.
Evolve tez mnie troche martwi bo w sumie mozna znacznie lzej. Jest troche do zrobienia w tym biku ale wyglada niezle. Nie mozna samej ramy kupić?

Shawnphono3 Kona to tylko lans w Polsce. W normalnych krajach to taki Volkswagen ( w sumie to tez lans w Polsce O_o)

maciej76 no comment z tym o dropach.

McLenon to zależy czy lokalny slope mały czy slope us/quaskai (czy jak to sie pisze) gdzie dropy sa dość duże i potrzeba te 6'' skoku.
emenisko
Kontakt:

Post autor: emenisko »

kona fajna lecz droga, miejsce obrotu zawieszenia super pomysl.
skok po 100mm przod i tyl SS i na slope nie ma bata. a co do dropow to jak jest dobre ladowanie to i na hardtrail'u da rade : ]
pozdr.
kaefpe
Kontakt:

Post autor: kaefpe »

nie można dyskwalifikować roweru z powodu marnych piast, osprzęt ma naprawdę zacny - jak kogoś stać na taki rower to już piasty może wymienić - z resztą jak Schodek już pisał można się z kolesiem dogadać to troszkę zejdzie z ceny i możliwe że starczy wtedy na piasty lepsze :)
www.facebook.com/GravityMag
www.GravityMagazine.pl
McLenon
Kontakt:

Post autor: McLenon »

jasne że można wymienić, ale chodzi o to że w rowerze za tę kasę powinno być coś lepszego niż ten syf...mi się w bassie bardzo rama podoba( ta sama co cowan ds...?)
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

emhyr,dj do BottleRocket - to zdecydowanie nie ten amoryzator to takiej maszyny,raczej Fox 36 albo Marcoch 66 i wtedy doliczasz jeszcze 2tyś. I ominołeś masę pierdołek (kierownica,mostek,hamulce,przeżutka,stery,siodełko,sztyca,opony -coś ok.2.tyś)
Spaced,ramka z damperem kosztuje 5500,więc bardziej opyla się kupić gotowego bike'a i z czasem wymieni koła (a to nie jest aż tak duży wydatek),a te potraktować jako do nauki:)
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
UrGuR
Kontakt:

Post autor: UrGuR »

Kupowanie KONY mija sie z celem. Zamiast pakowac gruby hajs w amerykańców tylko dlatego, że to amerykańcy a firma jest znana każdemu to bezsens. zamiast tego złóż coś na ramie DunCon Akita chyba idealana do SlopeStyle'u do tego porządna i nie droga. Do ramy dajesz Rock Shox Pike 426 lub lepszy. Pike ma regulacje skoku czyli bedzie to dobra opcja do SS bo bedziesz mógł ustawić skok odpowiednio do trasy. do tego setu dajesz jakieś porządne części, koła na S-typach albo jakiś mavicach no i według mnie mimo wszystko dałbym Single Speeda do SlopeStylu. Bo raz, że taniej, dwa, że lżej, trzy, że wszystko jest proste i nic nie bedzie sie piepszyć. Hamulce to dałbym dwa jeden przód i tył. Mogą być hudrauliki albo mechaniki zalezy od upodobań.No ale lepszy byłby mechanik na przód bo można linke puścić przez sterówke i bedzie można barspiny robić ez plątania linek. To tyle wszystko ustawiasz pod siebie części pod siebie i jeździsz.
pierdolona emo moda
nopainnogame
Kontakt:

Post autor: nopainnogame »

dla mnie Kona robi proste rowery i tyle,mają specyficzną geometrię,która nie wszystkim pasi - pewnie znowu usłyszę,że polskie jest lepsze,tańsze i wogóle...
https://www.facebook.com/GeckoRS - moja hodowla gadów ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

UrGuR dc akita ma długa historie "awarii" sry ale dzieki. To juz lepiej taka rame gdzies w Czechach czy niemczech szukac.

nopainnogame co do specyficznej geo to nie mówie o rowerach ss ale stinky ma geo rowerów FR z przed 5 lat, Stab gdyby nie Barell dalej byłby gównianym rowerem. Geo po 06 to własciwie ugrzeczniona geo jego Racebika. Nic nie ma specyficznego. Te 2 modele mialy ja po prostu złą. Jeden ma nadal. Reszta sie szczególnie nie interesuje wiec nie wiem. Bass wydawał sie niezły jak lookalem na strone ale, ze ss nie jezdze to patrze na to tylko i wyłacznie z technicznego pktu widzenia.
ODPOWIEDZ