Hej, macie jakies patenty na bolące nadgarstki, bierzecie jakies preparaty/suplementy na stawy?Bo po długiej jezdzie i paru glebach dlonie chca mi odpasc, bo nadgarstki tak bola...-zupelnie jak za czasow wczesnogimnazjalnych, kiedy to nalepsza przyjaciolka byla moja prawa reka <pogłaskała, nie narzekala, czasem piwo postawila i nie tylko> hehe!
hahah dziwne, moje przyjaciółki nie narzekały nigdy w tych okolicach....od roweru tez mnie nigdy nadgarstki nie bolały, może poprostu musisz się dotrzeć (zależy, bo jeśli ból spowodowany jest dłukim zjazdem to normalka, ale wtedy siada przedramie i w konsekwencji dłoń)
Mój kumpel (ech BMX) złamał/skręcił/??? rękę bo źle wylądował zakładając że jeździsz street/dirt to normalka. A co do sposobu po jeździe posmaruj najlepszym żelem FASTUMem.
Pzdr
Mnie też bolą nadgarstki, ale gdy trochę pivotów porobię podobno dobre jest smarowanie jakimiś żelami (Fastum, ketoprom na przykład), chociaż samemu jeszcze nie próbowałem
ja moge polecić glukozaminę na stawy.
osobiście biorę ArthroStop Rapid (bo największa dawka czynna na rynku z tego co pamiętam po oględzinach w aptece) z powodu na zje..... kostkę, wg mnie to działa.
Bola bo nie sa przyzwyczajone do wysilku i takich obciazen, ale to z czasem przejdzie, jak bedzie bolec bardziej to zrob przerwe i nie smaruj zadnym voltarenem czy innym przeciwbolowym gownem bo to tak na prawde to nie pomaga, lepiej kupic masc rozgrzewajaca z tego cos wiecej wyniknie bo zwiekszysz ukrwienie i zacznie sie proces leczenia a po przeciwbolowce to nic sie nie dzieje // pozdrawiam
magnez .... to podstawa... a wogole to ustaw sobie klamki pod dobrym kątem na 100% ci pomorze!ja tak miałem i teraz mam juz klamki pod dobrym kątem i OK! chyba ze masz cos z stawami...to smarowanie
a może porostu zacznij chodzić na siłownie albo przynajmniej rob pompki w domu to wzmocnisz łapki , najprościej jest najeść sie odżywek itp , trening siłowo kondycyjny to podstawa...
można spróbować pochodzić na siłkę, albo samemu poćwiczyć w domu. Stawy się przyzwyczają do obciążeń, a i mięśnie przedramion wzmocnią – co teoretycznie powinno pomóc. Spore znacznie ma rozluźnienie w czasie jazdy. Piszę na podstawie doświadczeń z xc, bo jeździć dziko dopiero zaczynam
tanque w sumie już mi się nie chce tłumaczyć bo co miałem powiedzieć to powiedziałem,
ale jeśli uważasz, że "najprościej jest najeść sie odżywek" (konkretniej to suplementów diety jak już) to witaminy C na przeziębienie też nie polecam.
przede wszystkim witaminy, zainwestuj w magnez i fosfor, polecam też pić przynajmniej jedną szklankę soku pomidorowego.
w między czasie możesz próbować smarować nadgarstki jakimiś maściami.
ale najbardziej polecam magnez i sok pomidorowy. xD
ból może być spowodowany tym, że np. przez pewien czas ograniczałeś ich ruch, a teraz nagle zacząłeś je przeciążać. Mnie spotkała taka sytuacja - miesiąc gipsu na nadgarstku, a kilka dni po zdjęciu gipsu zaczęło sie nałogowe dh z lotami... skończyło się urazem pochewek stawowych w nadgarstku, którego skutki odczuwam do dzisiaj! Może przestroga...
re5pect pisze:ból może być spowodowany tym, że np. przez pewien czas ograniczałeś ich ruch, a teraz nagle zacząłeś je przeciążać
i mam odpowiedz: na silke chodze3 rok ale we wakacje mialem przerwe i po powrocie dzwigac sie chce jak dawniej, a stawy wolniej od miesni sie przyzwyczajaja...hehe baj de łej- kumple 'koksy' poradzili mi zebym kupil żelatyne w proszku i 2lyzeczki na pol szklanki cieplej wody i gul-gul, ale chyba wole zeby mnie bolalo niz pic takie swinstwa
1. Rozgrzewka !!!
2. Trening wzmacniający przedramiona !!
3. Rozsądne podejście do sportu !!
4. Dbanie o stan stawów !!
5. jeśli dolegliwości się nasilają to wizyta u specjalisty !!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Mnie też bolewały nadgarstki i byłem z tym u lekarza ( przy okazjii jakoś) i powiedziała mi że to od tego że rosnę i takie tam badziewia. Przepisała mi jakieś tam tabletkli: ossopan czy jakoś tak i narazie spokój z tym że mało na rowerze jeździłem przez zimę także nie wiem