Przekrecajacy sie napinacz

pchlaa
Kontakt:

Przekrecajacy sie napinacz

Post autor: pchlaa »

Witam szanowne grono
mam taki problem. otoz odkreca, tzn przekreca mi sie napinacz (socho). pojezdze kilka gozdzin i zaraz trojkat mozna jednym palcem przekrecac.
juz mam dosc zdejmowania korby i ciaglego dokrecania suportu.
znacie jakis konkretny i porzadny sposob zeby to umiejscowic raz a dobrze.
zastanawialem sie moze walnac jakas gumowa podkladke pod krzyzak, albo jakos tasma izolacyjna okleic to tak se nie bedzie latwo przekrecal
czekam na rady
sikun jestes...
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

bierzesz klucz do suportu, wsadzasz i kontrujesz(jak się da) śrubą od korby i kluczem na chama. jak to nie pomorze, to jakiś środek na gwint od suportu
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

ale zes powiedzial, to ja wiem ze musze dokrecic suport, ale co zrobic zeby tego nie robic co drugi dzien. jakis srodek ... ?
mam juz dosc odkrecania i zdejmowania korby. z reszta ze srubki zrobilo sie kolko i usze ostro kombinowac zeby imbusa tam dopasowac;]
sikun jestes...
Wojtass
Kontakt:

Post autor: Wojtass »

Wydaje mi sie że kiedyś na stronie socha było wyjaśnienie tego problemu. Zajrzyj.
Tuff
Kontakt:

Post autor: Tuff »

Przetrzyj papierem sciernym rame do golego alu na styku z krzyzakiem i to samo z powierzchnia krzyzaka ktora jest dociskana do ramki ... jebnij moze jeszcze na gwint troche lakieru do paznokci - u mnie podzialalo jak mi sie korba wykrecala po paru godz jazdy.

Lock Tite lepiej moze nie probuj (ostatecznosc) bo to ponoc bardzo silny srodek i mozesz miec potem problemy z odkreceniem

Tyle mojej rady
Powodzenia :)
Julo_HC
Kontakt:

Post autor: Julo_HC »

Zdejmij lakier z mufy po stronie prawej, czasem jak znajdziesz dobry serwis to maja do tegop specjalne frezy tak ze bedziesz imal idealnie rowniutko. Dokrec pakiet najmocniej jak sie da
no i jazda
gg: 3212274

[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

Ja bardzo lubie kleić rozne rzeczy...napinacz tez przykleiłem do mufy =]
troyo
Kontakt:

Post autor: troyo »

hehehe jak mialem taki problem to przyklleilem go do ramki poxipolem :D