uwaga na turnera
-
uwaga na turnera
Niejaki yoshio ogłasza się na giełdzie a zapewne wkrótce allegro o sprzedaży nowej ramy Turner dhr.
Lecz ta rama nie jest nowa a używana i to zużyta bo sprzedawca dodawał zakatowany wachacz jako dodatek. Ta jedynie przemalowana i obklejona nowymi naklejkami. Wiem to z opisu giełdy amerykańskiej skąd ją kupił:
Frame has new powedercoat, new main bearings, new needle bearings and new shock bushings and reducers.
Lecz ta rama nie jest nowa a używana i to zużyta bo sprzedawca dodawał zakatowany wachacz jako dodatek. Ta jedynie przemalowana i obklejona nowymi naklejkami. Wiem to z opisu giełdy amerykańskiej skąd ją kupił:
Frame has new powedercoat, new main bearings, new needle bearings and new shock bushings and reducers.
-
Witam,tutaj Yoshio,nowy wlasciciel ramy,mam WIELKA prosbe do "exbikerman" zeby albo zastanowil sie co pisze albo nei pisal jesli nei do konca wie o co chodzi!!! ok? rama jest bezposrednio od TURNERA,jego fabryki w USA,a nie z garazu w domu.Jak sobie przeczytasz to rama miala "warranty issue" czyli uszkodzenie lub wade spowodwana przez producenta!! zostala odeslana do nich i poprawiona!!wszystko poza przednim trojkatem jest NOWE!! a ze wyszla od producenta,z fabryki to mowie ze wszystko jest NOWE ,jak tez doczytasz dalej "is stronger than a normal stock frame" !! Wiec wybacz ale pisanie ze jest zakatowana itp to nawet nei jest przesada z Twojej strony,zastanow sie co piszesz.A pozatym wachacz jest z innego Turnera,odsylajac rame do fabryki odsyla sie ja w calosci!!zapraszam na gg,maila itp,ja nie sciemniam.Wesolych Swiat
Czyli jednak nie wszystko jest nowe, przedni trójkąt to nie jest od taki sobie duperel.Y0SHI0 pisze:Jak sobie przeczytasz to rama miala "warranty issue" czyli uszkodzenie lub wade spowodwana przez producenta!! zostala odeslana do nich i poprawiona!!wszystko poza przednim trojkatem jest NOWE!!
Jasiek, była już tutaj kiedyś afera z Tobą i ramą Specialized w roli głównej, wtedy w końcu wyszedłeś na człowieka uczciwego (przynajmniej ja tak to odebrałem), ale sam fakt może Ci nasrać w papierach, jeżeli będziesz sobie pozwalał na takie niedomówienia.
Y0SHI0 pisze:jak tez doczytasz dalej "is stronger than a normal stock frame" !!
każdy sprzedający ramę spawaną, albo po gwarancji coś takiego pisze, by zachęcić do kupna. Nie zmienia to faktu, że rama była używana i powinno to być zaznaczone.
Mokrego Jajka!
Wtedy to byla inna sytuacja.ale jak zobaczysz w opisie rama ma nowy wachach,a nie przedni trojkat,a uszkdozenie dotyczly Warranty issue,czyli wady ramy a nie uszkodzenia przez wlasciciela,rama nei byla spawana itp,wtedy sie ramy w USA nawet nei sprzedaje,pozatym Turner i kazda inna firma ma program wymiany ramy itp,oni nei spawaja,tylko wymieniaja na NOWE,jesli cos by bylo nie tak np z przednim trojkatem,zostal by wymieniony na nowke,tutaj bylo cos z wachaczem,stad jest totalnie nowy,jakies pytania pisac na gg,maila itp,zapraszam
Jeszcze raz Wesolych
Jeszcze raz Wesolych
-
- Kontakt:
exbikerman - zajmij sie swoimi sprawami.
jak zwykle...czlowiek chce sprzedac jakas czesc, a jakis cep na forum bedzie pisal nie wiadomo co..., co z tego ze rama miala wymieniony wachacz.
co ciebie to obchodzi?
jesli sprzedawca dobrze opisal przedmiot, to po co takie tematy ?
tylko antyreklame normalnym ludziom robicie.
co innego jesli sprzedawca rzeczywiscie pisze nieprawde, to zwracam honor i popieram cos takiego...
przestancie z ta antyreklama. jak ci cos nie pasuje w aukcji, to napisz do goscia... napewno sprostuje sprawe. jesli nie to byc moze jest oszustem. jesli tak to ok i nie potrzebne sa takie tematy jak ten.
nie odwoluje sie do tego konkretnego przypadku tylko do wszystkich..
pozdrawiam zarowno nierozgarniete dzieci jak i reszte na forum
jak zwykle...czlowiek chce sprzedac jakas czesc, a jakis cep na forum bedzie pisal nie wiadomo co..., co z tego ze rama miala wymieniony wachacz.
co ciebie to obchodzi?
jesli sprzedawca dobrze opisal przedmiot, to po co takie tematy ?
tylko antyreklame normalnym ludziom robicie.
co innego jesli sprzedawca rzeczywiscie pisze nieprawde, to zwracam honor i popieram cos takiego...
przestancie z ta antyreklama. jak ci cos nie pasuje w aukcji, to napisz do goscia... napewno sprostuje sprawe. jesli nie to byc moze jest oszustem. jesli tak to ok i nie potrzebne sa takie tematy jak ten.
nie odwoluje sie do tego konkretnego przypadku tylko do wszystkich..
pozdrawiam zarowno nierozgarniete dzieci jak i reszte na forum

Nie mam nic do "exbikerman" ale co racja to racja,zrobic syf na necie jest latwo,a odkreca sie jak pewnie wiecie troche dluzej!! Duzo osob u mnie kupuje,i wszyscy wiedza ze nei robie szopki,gdybym robil i jeszce sie z tym oglaszal to sam bym sobei dal nagrode w stylu nagrody Darwina
mam nadzieje ze to tylko nieporozumienie,opis juz poprawilem na DH zone zeby nie bylo niedomowien,a tak swoja droga to ona nie jest na aukcji:) bo juz sie troche zaczelo przekrecac ze jest.Wiec jeszce raz Wesolych Swiat,pozdrawiam i zapraszam