Mój Dj jest za miękki. Jak zrobić zeby był twardy ?

UrGuR
Kontakt:

Mój Dj jest za miękki. Jak zrobić zeby był twardy ?

Post autor: UrGuR »

Siema! Mam DJ 3 2007 i mam problem. Mój DJ jest dla mnie za miękki. Nie lubie amortyzatorów miękkich, wole jak są twarde a nie wiem jak to zrobić. Są w nim 3 regulacje. Jedna od ustawienia powrotu to mam ustawione jak chce, druga to zawór do pompowania komory powietrznej, a trzecia to jakieś pokrętło co ma kształt do którego pasuje klucz(wiadomo taki do odkręcania śrub) i pisze nie niej Adjust i symbole plus i minus. Nie wiem do czego ona jest bo instrukcja jest strasznie zagmatwana. Nie wiem czy aby go utwardzić trzeba go napompować ? próbowałem pompować troche ale efekty są nikłe. Poradźcie co zrobić zeby mój DJ był twardy i nie chował sie w 70% na byle gównach.
pierdolona emo moda
number
Kontakt:

Post autor: number »

musisz po prostu go napompowac (ten zaworek ro mowiles)
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

UrGuR pisze: i nie chował sie w 70% na byle gównach.
a tam ma sie wogole co chowac?;pp to jest amor dirt/street i sluzy do pomocy stlumienia ladowania.. a nie do jezdzenia po gownach :pp
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

moze masz lipna pompke?? zwykla pompka ciezko napompowac dobrze, najlepsze sa specjalne do amorow z manometrem malutkie rezczne a nie duze nożne hehe
bielek
Kontakt:

Post autor: bielek »

zwykłą pompą nie ma szans napompować a ta śruba to mi się wydaje jest od naprężenia wstępnego sprężyny więc możesz to skręcić max na + i napompować ale nie za dużo bo to jest tylko asysta powietrzna więc jak dobrze pamiętam max 1atm. Jak to nie pomorze to sprawdź poziom oleju powinien być taki że jak amora na maxa wciśniesz to zostaje ci max 3cm od brzegu zależy czy w tej goleni z powietrzem masz sprężynę czy też nie jak masz sprężynę to więcej zostaw bo sprężyna swoją objętość ma i możesz rypnąć uszczelki. Pomyśl że olej przy max ugięciu nie może dotknąć korka i będzie dobrze;)
http://www.pinkbike.com/photo/1238478/
UrGuR
Kontakt:

Post autor: UrGuR »

Czyli twierdzisz ze jak dokręce to pokrętło na + to powinno pomóc? A co do pompki to używałem bardzo słabego kompresora. Kompresor pompuje koło rowerowe w 3 minuty więc nie było szans aby uszkodzić komore widelca a byc może napompowałem go za słabo.
pierdolona emo moda
ODPOWIEDZ