Produkcja części CNC

Frycu
Kontakt:

Produkcja części CNC

Post autor: Frycu »

Na początku chciałbym się przywitać, bo jestem nowy na tym forum.

Co do tematu to chciałbym się dowiedzieć czy bylibyście zainteresowani produkcją części? Mam dostęp do frezarki CNC, kilku tokarek, oraz przy większym zamówieniu do tokarki cnc. Od trzech lat zajmuję się produkcją części do rowerów trialowych. Części jakie produkuję to głównie rockringi, bustery, adaprery do hamulców magura hs33, obejmy do HS33, napinacze łańcucha. Byłbym wdzięczny gdybyście napisali na jakie części byłoby największe zapotrzebowanie. Oczywiście jestem otwarty na nowe propozycję, chętnie poszerzę swoją ofertę:) Z góry dzięki za odpowiedź.
Shawnphono3
Kontakt:

Post autor: Shawnphono3 »

jak by były jakieś fajne korby, napinacze i mostki to byłbym zainteresowany;)
dzwońcie pod 0-700 i pytajcie o bolida
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Cześć Kolego, moim zdaniem brakuje na naszym rynku lekkich mostków, jest w sprzedaży wiele ale zawsze ważą monstrualnie. Myślę, że wielu i to nie tylko zawodników kupiło by dobrze wykonane i lekkie mostki, jak w przykładowym linku:
http://www.e13components.com/product_ali.html

Czyli coś co jest lżejsze niż standard Marcocha czy Manitou.
Kontakt:

Post autor: drMadej »

Płaskie półki do marzocchi 888 , napewno znalazł byś wielu odbiorców.
Shawnphono3
Kontakt:

Post autor: Shawnphono3 »

ejj, spoko, ja potrzebuje zrobić zintegrowany mostek do DH-3 bo jest on nieosiągalny ani w polsce ani za granicą. Wygląda coś na kształt tego co podałeś tylko nie wiem czy rozstaw śrub byłby taki sam.
dzwońcie pod 0-700 i pytajcie o bolida
Crysis
Kontakt:

Post autor: Crysis »

Ja byłbym zainteresowany adapterami z IS pod IS. Jest trudno dostępny , a nawet jak jest to kosztuje 50 zł. Jakby były potrzebne wymiary to podam
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

Adaptery hamulcowe pod magure gustav!! Cena oryginału to kilkaset zł!! Oprócz adapterów pod gustava warto byłoby zrobić adapter pod hamulec z boxxera is-->is. Nie ma jeszcze takich adapterów, dlatego trzeba dorabiac... Są jedynie is-->pm. Jak byś zrobił takie cos na większą skale to troszkę grosza by Ci wpadło..
gg: 4709451
Vel
Kontakt:

Post autor: Vel »

Frycu Pewnego dnia dopuściłem się pewnego projektu mostka. Powiedz mi, czy byłaby możliwość wykonania jednej-dwóch sztuk? I ew. jaki byłby koszt?
Got to get AIRBORNE before it's too late!
Frycu
Kontakt:

Post autor: Frycu »

Cieszę się, że zainteresowaliście się tematem :)

ak by były jakieś fajne korby, napinacze i mostki to byłbym zainteresowany;)
Korb na pewno nie będzie ponieważ korba wykonana z jednego kawałka alu na cnc nie będzie odpowiednio wytrzymała. Aby zrobić dobrą i przede wszystkim wytrzymałą korbę należało by ją najpierw odkuć a następnie obrobić na cnc. Niestety kucie jest zupełnie nieopłacalne przy małej ilości szt. Dowiadywałem się już w tej sprawie i minimalne zamówienie na odkuwki to 1000szt także odpada.

Podobnie rzecz ma się w przypadku mostków, z tym, że te można robić na cnc ale nie można sobie pozwolić na jakieś superlekkie konstrukcje bo też z wytrzymałością mogą być problemy. Jeżeli chodzi o konstrukcje bardziej masywne ) oczywiście bez przesady) to można próbować.

drMadej pisze:Płaskie półki do marzocchi 888 , napewno znalazł byś wielu odbiorców.

Z tym myślę, że nie było by problemów. Potrzebny by był tylko jakiś rysunek lub półka na wzór.
Adaptery hamulcowe pod magure gustav!! Cena oryginału to kilkaset zł!! Oprócz adapterów pod gustava warto byłoby zrobić adapter pod hamulec z boxxera is-->is. Nie ma jeszcze takich adapterów, dlatego trzeba dorabiac... Są jedynie is-->pm. Jak byś zrobił takie cos na większą skale to troszkę grosza by Ci wpadło..

Adaptery są jak najbardziej możliwe do wykonania. Potrzeba jakiś rysunek lub adapter na wzór i można robić jakąś większą serię jakby było na to chętnych więcej osób.

Co do projektu mostków, to najpierw musiałbym go zobaczyć, dowiedzieć się z jakiego alu ma być zrobiony i dopiero wtedy będziemy mogli porozmawiać o kosztach wykonania.
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

a ile kosztowalby rockring do hussefelta??
ashes to ashes...
Fox 40
Kontakt:

Post autor: Fox 40 »

Siemak Frycu ja bardzo byłbym zainteresowany napinaczem wraz z rockringiem tak na 42z;pp Ciekawi mnie tylko jaki to koszt???Oczywiscie jednej sztuki!
balfa2step
Kontakt:

Post autor: balfa2step »

adaptery do hamulców tarczowych :D
ODPOWIEDZ