ankieta- sposób włamania do piwnicy
-
- Kontakt:
przez sciane sie nie da przebic (w moim przypadku) Skyline GT Krzywy KROM@ fajny z was pierdoleni idioci majacy problem z czytaniem ze zrozumieniem, *** mnie to obchodzi ze chcialo by wam sie wynosic rower na n-te pietro, CZYTANIE KURWA ZE ZROZUMIENIEM TO PODSTAWA ISTNIENIA FORUM a pozatym w mieszkaniu kurwa ****** mac nie mam miejsca
no coz niektorzy wszystkie swoje posty pisza jak jeden wielki offtop do kazdego tematu...
A co do tej piwnicy to naprawde lepiej nie ryzykowac.
Juz lepiej sobie w niej alarm zaloz zeby jak cos sie bedzie dziac zadzwoni u ciebie i moze nawet ich zlapiesz. Kiedys slyszalem ze "pro" zlodzieje zalewaja kludke roztopionym stopem jakiegos metalu, on sobie wypelnia wszystkie luki w ktore wchodzi klucz i otwierasz. No ale taki sposob by tylko zadzialal jakby w srodku klodki nie bylo innych szpar w ktore stop moglby wplynac a tak chyba nie jest.
A co do tej piwnicy to naprawde lepiej nie ryzykowac.
Juz lepiej sobie w niej alarm zaloz zeby jak cos sie bedzie dziac zadzwoni u ciebie i moze nawet ich zlapiesz. Kiedys slyszalem ze "pro" zlodzieje zalewaja kludke roztopionym stopem jakiegos metalu, on sobie wypelnia wszystkie luki w ktore wchodzi klucz i otwierasz. No ale taki sposob by tylko zadzialal jakby w srodku klodki nie bylo innych szpar w ktore stop moglby wplynac a tak chyba nie jest.
..złodzieje często patrzą gdzie sie wchodzi z rowerem, czy do mieszkania czy w piwnicy zostawiasz. Jak już cię rozpoznają to jakiej kłódki nie zamontujesz,ilu bolców nie zainstalujesz i jakich drzwi nie kupisz to i tak wejdą po rower bo to jest idealne miejsce na włam, ciemno,cicho i na uboczu !! Zostawianie roweru ( grawitacyjnych modeli) w piwnicy to igranie z losem...zrobisz co uznasz a nerwy proponuje na wodzy trzymać bo same gwiazdki widać !
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
-
- Kontakt:
ale bełkot się na temacie zrobił kubALA29 najwięcej powinieneś zwrócić uwagę na skuwkę która przytwierdza cały skobel do drzwi, i tak samo skuwkę tą przy ścianie tam gdzie zapinasz kłódkę bo jeśli jest to tylko np. przybite do drewnianych drzwi to można to bardzo szybko i po cichu wyciągnąć małym łomem, dlatego w to miejsce powinno być wzmocnione (przyspawane do drzwi albo coś) następna sprawa to to że nie możesz mieć prześwitów w drzwiach, szpar itp. bo da się zlookać co jest w piwnicy a nikt raczej nie robi włamu w ciemno, ostatnia rada to powinieneś wstawić jakiś wewnętrzny zamek a nawet dwa taki który ma mechanizm od środka(z zewnątrz najlepiej zamalować zamek w kolorze takim jak drzwi). Z takimi zabezpieczeniami rower powinien być w miarę bezpieczny i ile nawiedzą cie jakieś pojemy ktore będą tłukły siekierą albo młotem w drzwi, ścianę 

kubALA29 nie masz miejsca na rower? Ja mam 1 rower nad biurkiem powieszony. Drugi bedzie nad lózkiem wisiał. Wcale miejsca nie brak tylko trzeba chcieć. Mozesz kupic specjalny wieszak albo kupic podpórki pod półki odpowiednie i o nie zachaczyc rower. Nie sa szczególnie drogie.
A, że błoto na rowerze to bierzesz ze soba pare przyborów do czyszczenia i czyscisz przed wejsciem do bloku i jest luz. Nie wiem z czego problem robisz.
A, że błoto na rowerze to bierzesz ze soba pare przyborów do czyszczenia i czyscisz przed wejsciem do bloku i jest luz. Nie wiem z czego problem robisz.
Spaced jak nie masz rodziny to miejsce jest - w takim przypadku tez bym miejsce znalazl, faktycznie za kazdym razem bede czyscil rower - i kur.wa h.uju czy ja sie pytam czy trzymac rower w piwnicy czy jak zabezpieczyc go tam? czytaj a nie ku.rwa ******* 3 po 3 jak dziecko z niedowladem umyslu
misiek112 - dobrze ze chodz jeden rozumie o co mi chodzi, thx
misiek112 - dobrze ze chodz jeden rozumie o co mi chodzi, thx
kubALA29 widzę że młody jesteś na DHZ. Zasady są proste - masz swoje poglądy i je wypisujesz ale bez mięsa !! jak nie kumasz to za chwilkę dostaniesz bana.
UWAGA do wszystkich !!! jak nie potrafisz pisać bez gwiazdek to zmień forum !! są takie gdzie pozwalają robić bagno !!
czy do nauczycieli w szkole też się tak odzywacie ?? mamy,taty...??
UWAGA do wszystkich !!! jak nie potrafisz pisać bez gwiazdek to zmień forum !! są takie gdzie pozwalają robić bagno !!
czy do nauczycieli w szkole też się tak odzywacie ?? mamy,taty...??
http://www.gravitycamp.pl
kubALA29 eee ja jeszcze sam nie mieszkam. Jest to w planach nie długo ale ty chyba nie czytales mojego posta dokładnie.
Wieszasz rower pod sufitem. Nie masz tam miejsca? Nad biurkiem czy lózkiem? Bo mam wrażenie, ze każdy ma tam miejsce. Masz 10x lepsze rozwiazanie bo chyba bys sie zorientował jakby ci z nad głowy ktos rower kradł, hm?
A co do czyszczenia to wiesz, troche zdrowiej dla całej konstrukcji jest go jednak czyscic po kazdej jezdzie w błocie, nie robisz tego to moim zdaniem troszke nie szanujesz sprzetu.
Wieszasz rower pod sufitem. Nie masz tam miejsca? Nad biurkiem czy lózkiem? Bo mam wrażenie, ze każdy ma tam miejsce. Masz 10x lepsze rozwiazanie bo chyba bys sie zorientował jakby ci z nad głowy ktos rower kradł, hm?
A co do czyszczenia to wiesz, troche zdrowiej dla całej konstrukcji jest go jednak czyscic po kazdej jezdzie w błocie, nie robisz tego to moim zdaniem troszke nie szanujesz sprzetu.
-
- Kontakt:
no ja się nie dziwie że koleś się zdenerwował jak koś mu po raz 10 tu gada że rower powinno się trzymać w mieszkaniu, po za tym roweru przynajmniej po jeździe po moich miejscówkach o tej porze roku nie ma szans całkowicie wyczyścić roweru, (może myją wodną XD) zawsze się syf naniesie, a nie po to matka w domu sprząta żebym zaraz się wpakował z zasyfionym rowerem.