ZAWODY DH MYSLENICE 2008.27 czy na starej traśie??......

Bartu$$$
Kontakt:

Post autor: Bartu$$$ »

wiec jesli ktos jest amatorem i niema ambicji byc lepszym to moze niech zacznie w szachy grac...z takimi jak wy to sie nieda gadac,popieram KefirQn,trasy powinny byc robione pod lepszych zawodnikow,a nie zeby ci lepsi musieli obnizac poziom bo inny nie maja ombicji,to jest chore,i widac jedzie potem polak na puchar swiata i sie mu srac chce bo n iewie co ma zrobic,i sie zastanawia czy on umie na rowerze jezdzic!?wszyscy w polsce jestesmy w dh amatorami bo mamy za niski poziom,i niewazne czy jodko,wincent,czy zielinski wszyscy pomiakaja na PS,i zeby bylo lepiej powinny byc robione prawdziwe trasy dh,a nie jazda objazdami... :?
cranck
Kontakt:

Post autor: cranck »

Panowie, czy Wy nie potraficie szerzej spojrzeć na problem? (o ile można nazwać to problemem). Nie chodzi o to aby sprowadzac dyskusję do poziomu "nie umie jeżdzić to niech gra w szachy" bo z takim podejściem daleko nie zajdziemy.Oczywiście dyskusja jest trudna gdyż ciężko zdefioniowac łatwą, amatorską trasę. Ale moim zdaniem amatorów którzy nie chcą jeżdzić slalomami i preferuja powrót do domu w stanie nienaruszonym, należy uwzględniac w organizacji zawodów.
NO TO CZEKAMY NA NOWA TRASE W MYŚLONACH. Z DOCIERAJĄCYCH PRZECIEKÓW WYNIKA, IŻ BEDZIE CIEKAWIE :twisted:
lukasz_g
Kontakt:

Post autor: lukasz_g »

Bartuś weź sie ogarnij. Ogranizacja zawodów to nie jest takie hop siup, zrobienie bardzo wymagajacej trasy dla 30 zawodniów mija sie z celem! znajdz sponsora chociaz jednego dprego sponsora! a pozatym myslicie ze elita sie uczy jezdzic na zawodach? kto im broni robic zajebiscie trudne trasy i na nich trenowac? Wina zawodników ze sa słabi na poziom swiatowy a nie łatwych tras! Tez jestem za trudniejszymi trasami, ale podejscie twoje jest zbyt radykalne nie mozliwe do zorganizowania. choc chcialbym sprobowac sil na prawdziwiej trasie dh rodem z ps. pozdr
Rockets Crew! [url]http://www.facebook.com/rockets.crw[/url]
pano_dh
Kontakt:

Post autor: pano_dh »

troche mnie źle zrozumiales Bartuś bo sam też jestem za trudniejszymi trasami bo tak jak mówisz - mozna lepiej potrenować i podszkolić sie... Miałem na mysli to,że organizatorzy nie mogą szaleć zbytnio z poziomem tras bo własnie na ich zawody przyjezdza wiecej amatorów niż jakichs PRO... zawody są robione zawsze z myslą także o tych słabszych tak żeby kazdy mógl pośmigać a mówienie ze jesli ktos jest słaby to niech siedzi w domu a nie jeździ na zawody jest chyba bez sensu bo własnie na zawodach można sie dobrze podszkolic i być coraz lepszym... takie przynajmniej jest moje zdanie :)
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

obowiązkiem ORGANIZATORA jest przygotować wymagającą trasę, jeśli org sam śmiga to wie jaki poziom ma mieć trasa ale jak org nie śmiga to wychodzi dupa blada !!

jak zaczniemy robić trasy pod amatorów to cofniemy sie w rozwoju,trasa ma być tak technicznie zaawansowana że Elita ma przyjechać i się na treningach zastanawiać jak taką sekcję pokonać !! Każdy poradzi sobie na trasie !!! jeden w 3 minuty inny w 5 minut !!! Czas określa poziom!!
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

Schodek- swiete slowa! Wlasnie tak powinno byc! Trudna technicznie trasa, do przejechania dla kazdego, ale w czasie o wiele gorszym. Na tyle trudna powinna byc, zeby wszyscy pro musieli chociaz postac chwile i sie zastanowic, a nie przyjedzie w dni zawodow pocisnie ile zdola i wygrywa... Ja tam jakis mega dobry nie jestem, ale rozumiem, ze jak ten sport ma sie rozwijac u nas to nie ma innej opcji... A co do szybkich odcinkow, to powinno ich pare byc, a nie samo kluczenie miedzy drzewami slalomem;| Najlepiej jakby byly ze 2 takie odcinki na piec, zeby pocisnac, do tego pare zakretow, i znowu w las, ale to nie ode mnie zalezy;p Ja i tak jezdzic bd.
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
drMadej
Kontakt:

Post autor: drMadej »

Wogole nierozumiem problmu jaki został stworzony w tym temacie , bo przeciez zawdoy w polce nie sa rozgrywane tylko w Myslenicach , ale jest jeszcze kilka innych tras ) jak np Wierchomla, gdzie jest własnie speed i raczej długie łuki i szybkie proste , pucharowka w myslenicach jest dosc mocno pokrecona ale niemozna przeciez sie ograniczac do budowy jednego rodzaju tras. Jest łatwa wierchomla to niech myslony beda trudne i pokrecone . Pozatym jest jeszcze kilka innych gorek gdzie sa trasy bardziej wyrownane( jak np puławy ) .
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

drMadej ale problem łatwych tras istnieje w całej PL. Jak trasa ma jedna zalete to kosztem innej i zawsze jest jakis problem. Looknij na pd do czechów/slowaków czy austryjaków. Róznica w trasach to niebo i ziemia.
Weploch
Kontakt:

Post autor: Weploch »

wg. mnie osoby, ktore chca budowac trase na zawody, powinny pojechac do Czeskiej Krupki, trasa ma 4500m dłogosci i 480m przewyzszenia.:) jak komus nie chce sie jechac posmigac tak spokojnie, to zapraszam 18 Maja na zawody Pucharu Czech. jak ktos mysli ze trasa jest po prostym i łatwa, niech poszuka zdjec:)

Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Dobrze, dobrze każdy co chciał to się wypowiedział a teraz do rzeczy - Myślenickie Towarzystwo Cyklistów to coś robi poza oddychaniem?

Czyli, kto i kiedy zbuduje nowe trasy w Myślenicach i zadba o stare?
Kontakt:

Post autor: nikom »

Roman_Maxx pisze:Czyli, kto i kiedy zbuduje nowe trasy w Myślenicach i zadba o stare?
kopanie zaczelo sie juz tydzien temu, dzis tez plewilismy. bedzie info na stronie wkrotce. a nowa trasa zapowiada sie hm... zobaczycie 8)
Spaced
moderator
Kontakt:

nikom nagie laski obok trasy jako utrudnienie? ;)

Za tydzien juz jakies atrakcje beda? Zawsze jak sie dojedzie np. wieczorem wpadnie to jeszcze mozna jakoś dopomóc ;) No ale na razie czekam na paczke z oponami. Może w koncu bedzie.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Spaced młode laski zwane młodnikami :)

...a może wam jakaś pomoc się przyda ?? Może ktoś z lokalesów wpadnie i pokopie z wami,może się znajdzie jakiś cwaniak :twisted: heee czy tylko na gotowe Panowie wjechać potrafią ??
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

spoko za tydzien jesli ktos chce pomoc to jak najbardziej. bedziemy zbierac jakas ekipe ktora pomoze przy kopaniu bo trasa jak sie okazalo bedzie gluuga i szybka, wiec na pewno przyda sie pare rak do pomocy zeby zdazyc na czas. w wiekszosci trzeba przekopac sciezkie i 'wykopac' pare profili. dzis znalezlismy dwa naturalne ale takie mega na 30m. bez sciemniania powstaje traska na styl pucharu swiata, bedzie nowy przejazd przez scianke, i sporo technicznych elementow, takze duzo skokow miedzy 5-10m.

..to kto sie pisze z grabkami/lopata ? :) pytam zupelnie serio!
Spaced
moderator
Kontakt:

nikom jak mozliwosci pozwola to sie przyjedzie z tego zadupia w centrum kraju ;) Rano mozna pojezdzic, a z wieczora pokopać.

A na sciance jak? Płynniej troche powinno być bo te wiraże tam były troche za bardzo FR (wolno trzeba było jechac tam). I na dole były kamienie ostre (takie akurat niepożadane na trasie) to mozna było ładną centre zrobić.

Ale to planujecie, ze bedzie tak > http://www.fahrrad.de/community/communi ... inale.html ? ;)
godfather
Kontakt:

Post autor: godfather »

nikom. tzn że w sobote 5 Kwietnia będziecie kopac?? itp?? jesli tak to chetnie moge pomóc jak skoncze jeździć. chyba ze przyjade tylko po to żeby cos pokopac ale tego jeszcze nie wiem.

pzdr
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Ludzie !!! Zlitujcie sie :D Ja HartTaila mam !!!
Ale poważnie jak Dali byscie rade zrobic taka trase to szacun, pewno po pierwszych 500m padne ;D ale uuuu bedzie warto

Btw. Kiedy ruszy strona DH Contest ?
worm
Kontakt:

Post autor: worm »

hehe tez mam HT ;o) ciekaw jestem traski.
mam nadzieję że jakieś "objazdy" trudniejszych elementów będą :D
: author :

www.worm.com.pl
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Nikom jakbyś coś organizował to daj znać, bo możemy być w najbliższą sobotę-niedzielę. Będzie nas trójka facetów i chętnie pomożemy, mogę przyjechać ze sprzętem np piłą łańcuchową?