NS Bitch

Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

Zejdźcie z Johnyka... Ja nie widze nic dziwnego w tym że pękła...
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

lloll666 PW... Jakbyś poczytał 3 posty wcześniej to byś znalazł to samo co Ci wysłałem...
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

aaaahahhhaah podobno nie chciales nabijac kolejnego posta... dobry jestes :lol:

ja wole NS`a od DC, mam kilka komponentow ns`a i mnie jak na razie nie zawiodly
ashes to ashes...
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

http://www.pinkbike.com/photo/1293409/ to ten bitch co mowisz ? bo na tamtym foto jest taka sama ramka...
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

No bo nie chciałem nabić, ale jak widze, że znowu ktoś pisze, to już dopisuje to, że Ci wysłałem na PW, jakby ktoś miał wątpliwości.

Ja wole w przeciwieństwie do Ciebie DC od NS'a, bo oni przynajmniej robią ramy i robią porządnie, a NS robi wszystko i wszystko jest kijowe.

Proponuję dać se siana i nie kłócić się dalej w tym temacie, bo to ie ma sensu. Wszyscy chyba dobrze wiemy, że nie jedni pojeździli sobie pare lat na tej ramie i są zadowoleni, a inni pojeździli pół roku i połamali, dlatego jej nie lubią. Nie jednego Bitcha widziałem złamanego, nie jednego całego. Nie wiem czemu tak na mnie naskakujecie, jakby to było dziwne, że Bitch pękł, bo nie jeden już poległ, a więc....

Moja opinia nt. tej ramy jest taka, że więcej bym jej nie kupił i jej nie polecam. Opinii tej nie zmienię nigdy. Dowody są takie, że niejedna w Polsce poległa, m.in moja, a NS nie raczy uznać gwary. Dlatego też nie czepiajcie się, bo forum jest od wyrażania zdania na dany temat - chłopak pyta o opinie o niej - mówię co o niej myślę i tyle. Co - jak NS to musi być super? Pare osób napisało tej ramie NIE, większość TAK. Jakoś ja nie czepiam się tych którzy piszą tak - żeby udowodnili, że na niej jeździli, żeby udowodnili że nie pękła itd.

Dlatego też apeluję - DAJCIE SE SIANA I ZAKOŃCZMY TEN TEMAT!

Edit:
emhyr Jeśli nie widzisz żadnej różnicy w budowie panica i bitcha, to gratuluję znajomości budowy ram i ograniczenia. Przede wszystkim widać inną budową rur i tylnego trójkąta, a jak ty tego nie widzisz to już twój problem...
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

wychodzać z tego załozenia najlepszy jest sign fr2 bo jego nikt jeszcze nie połamał :lol:
hehe
wyluzujcie trochę bo ta dyskusja lekko jałowa się zrobiła.

Ode mnie co do Bitcha: ludzie z zachodu widząc ramkęa pinku z wysokim amorem często piszą, że "ktos zwalił rower do dirtu", "geometria jest do d...", "zaraz zgubi główkę itd"
I wg mnie po części jest to racja. Bitch to wytrzymała ramka, ale geometria z dwupółką jest chopperowata . Już lepiej wygląda z 100mm na street/dirt.
Dla mnie optimum bitcha to 150-160mm i więcej bym tam nie pchał, pomimo że ma "gwarancje na dwópółki" (co jest lekkim "chłytem matrekingowym" :) )
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

wszystko się łamie/pęka........nie ma sprzetu niezniszczalnego ....... kazdy sprzęt ktoś w końcu kiedyś zajedzie i tyle w temacie
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
el_oguro
Kontakt:

Post autor: el_oguro »

SeraaXmoze nie połamał, ale pogiął !!! i to nie mało ludzi
I love my pussy...
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

el_oguro nie zauważyłeś, że to nie o to chodzi ? :P
Ocenianie ramy po tym,że komuś pękła jest po prostu niedokładna, bo za dużo zależy od okoliczności itp

A jak już o Fr2- nie tak wcale dużo,słyszałem o dosłownie kilku przypadkach zepsucia wahacza przez głupotę(łożyska), bądź lądowanie bokiem, a na necie fotka zepsutej ramy jest jedna :]
I wcale nie mówię,ze jest jakaś super mocna przez to, po prostu JESZCZE nikomu się nie udało połamać :)
Już bardziej w wytrzymałości po troszku można by powiedzieć zahaczając o wagę - bo waży dużo ścianki ma słuszne, albo o kątach - stromo, więc główkę siłą rzeczy ciężej urwać.
SKdert
Kontakt:

Post autor: SKdert »

słuchajcie powie mi ktoś jak wygląda pęknięcie BITCH pod główką ?????? WAŻNE ! prosze o pomoc mam ns bitch z 2006 wiśnia i coś zauważyłem pod główką :shock: :x :roll:
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

O lol pan archeolog sie znalazł. Rysz troche głową chłopie. Wejdz na Pinkbia czy co kolwiek na google bo tez grafika jest i sobie poszukaj. A peknięcie wygląda jak normalne pekniecie :-/ lol
jeżykBDG
Kontakt:

Post autor: jeżykBDG »

czyli niema sensu wkładac do bitcha więcej niż 160mm?

SIEMA MELON!
Bombell
Kontakt:

Bombell pisze:jakbys przeczytal gwarancje to bys wiedzial ze ta rama ma gwarancje na amortyzatory dwupólkowe do 180mm oprocz monstera
Przynajmniej tak było w modelu 2006. Na ten rok ma gware do chyba 160.
SKdert
Kontakt:

Post autor: SKdert »

wiecie bo wszyscy tak pieprzycie mnie ta ramka nie zawodzi i nie ma pęknięcia byłem w specjalnym serwisie i nic nie wykryto a ramka sprawuje się wspaniale w street i dircie zajefajnie pracuje polecam a to że ktoś ją pogioł czy połamał to ten ktoś jest prze kater ram albo zobacz sobie z którego roku masz bo od 07 już zaczeły powoli pękać teraz nie wiem jak jest osobiście polecam :) :) :D :) :)
SzyszkaRider
Kontakt:

Post autor: SzyszkaRider »

A jak dla nie rower spoko...geo fajne. :)

No lakier na tym rowerze najlepszy nie jest...no ale opłaca sie kupić rowerek :D
...
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

hehe no to sie zrobila wojna miedzy fanami NSa i DC :D a ja powiem tak...
zarówno COCKa jak i COCKERa....jak i BITCHa i "BITCHERa :mrgreen: " da sie polamac, pokrzywic, i wogole zmasakrowac.
wszystko zalezy kto ..jak ..gdzie.. i na jakim osprzecie jeździ...

bo jak ma sie z tylu piaste na szybkozamykacz i przy nieudanym lub niedokonczonym whipie kolo sie wypnie to ramka moze sie pogiac i ma do tego prawo.... zarowno DC jak i NS....
a wiec jak juz mowilem wszystko zalezy od osprzetu...
a co do pekniec....jak ktos ma np. 66RC (tak jak ja :D) i wlozy je do BITCHa to gwarancja pozwala na taki wideł....ale...tan wideł jest wysoki jak cholera i kąty są spore (wiem po swoim COCKu) i jak sie lata na płaskie i wogole jak klocek sie spada to nie dziwne ze ramka moze peknac po jakims czasie.....

wiec wypowiedzi typu...mi pekla a komus innemu nie...to niech ten komu pekla kupi sobie fulla a ten komu nie pekla niech sie cieszy i jeździ dalej...

to tyle w tym temacie....
pozdro
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Damian04
Kontakt:

Post autor: Damian04 »

Jak miałbym teraz kupować sztywniaka to tylko NS bitch! Jak dla mnie sztywniach ful wypas! xD
SELL OGARNIJ! --->http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25075252
Bombell
Kontakt:

XXX pisze:zarówno COCKa jak i COCKERa....jak i BITCHa i "BITCHERa " da sie polamac, pokrzywic, i wogole zmasakrowac.
I prawda a jak sie już to stanie to lepiej mieć NSa bo przynajmniej gware uznaja bez problemu :) o czym sie mogłem przekonać z niekorzyścia dla DC do których chyba sie zraziłem do końca życia :-/
Koniec juz tego tematu Panowie archeolodzy :)
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

Bombell pisze:lepiej mieć NSa bo przynajmniej gware uznaja bez problemu
Tak, mój kolega dwie rury w pół złamał jeżdząc z DJ i łaskawie sprzedali mu Octane One za połowe ceny SIC!

Bitch wypas? :|

Zwykła, totalnie zwykła stalowa rama z grubszymi rurami. Ani geo nie zachwyca ani wytrzymałość.

Piszecie że jak ktoś połamie Bitcha to musi latać jak ziemniak katować i wogóle. A do czego kur#@ była według producenta przeznaczona ta rama?! Do jazdy pu bułki?!

Mam Bitcha spawanego w 3 miejsach. Mój od początku, z przedsprzedaży 2005. Pękł w pierwszym roku pod główką. Jego zaleta jest to że jest stalowy i moge go spawać aż sie zesram.

Ani DC ani NS nie są cudownymi firmami. Dobrze się wylansowali, podchwycili co jest modne i tyle.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
ODPOWIEDZ