witam,
zastanawiam sie ktory z tych napinaczy kupic, czy sa miedzy nimi jakies znaczace roznice ? cieszylbym sie gdyby ktorys posiadacz napisal krociutka recenzje tj. kultura pracy itp
http://www.bikesquad.pl/product_info.ph ... 95f1935a76
http://www.bikesquad.pl/product_info.ph ... 95f1935a76
dzieki, pozdrawiam
napinacze dartmoor - tracko vs slider
Moim zdaniem różnica między Sliderem a Box Guidem (czy jego wersją w wykonaniu innych firm) jest dość istotna. Budowa prowadnicy u góry umożliwia i sugeruje użycie rockringu, co przynajmniej dla mnie jest zdecydowanym plusem. Dodatkowo Slider jest przystosowany tylko do mniejszych zębatek (32-38T), co mam nadzieje sprawi, że będzie go trochę łatwiej wyregulować.
Niestety nie znalazłem jeszcze żadnych opinii na ten temat, także jakbyś coś znalazł to zarzuć w poście. Ja powinienem mieć zamontowany taki za jakiś tydzień, postaram się wtedy coś napisać.
Co do Tracko to jest to raczej standardowa konstrukcja, taka sama jak wspomniany XTX, Project CH, któryś model DaBomba, a oryginalnie ściągnięty z E.13. Konstrukcja fajna ale pod rockring się raczej nie nadaje.
Niestety nie znalazłem jeszcze żadnych opinii na ten temat, także jakbyś coś znalazł to zarzuć w poście. Ja powinienem mieć zamontowany taki za jakiś tydzień, postaram się wtedy coś napisać.
Co do Tracko to jest to raczej standardowa konstrukcja, taka sama jak wspomniany XTX, Project CH, któryś model DaBomba, a oryginalnie ściągnięty z E.13. Konstrukcja fajna ale pod rockring się raczej nie nadaje.
Ja mam tracko. Przy korbie truvativ ruktion dh 38z można mieć i napinacz i rockring. Odległość rockringu od zębaty jest około 15mm więc każda prowadnica tam wejdzie i się schowa 
Tracko ma jedną wadę, kółeczko na dole po prostu daje o sobie znać gdy się korbi. To dlatego, że nie jest gładkie tylko posiada ząbki jak w tylnej przerzutce. Poza tym trzyma łańcuch bardzo porządnie i ani razu mi nie poleciał
Tak więc poza dźwiękiem z dolnego ciągu nie ma wad
W końcu to kopia E-13 hehe
Dla osób posiadających rockring bardzo blisko blatu polecam slidera, jeśli macie rockring daleko to tracko

Tracko ma jedną wadę, kółeczko na dole po prostu daje o sobie znać gdy się korbi. To dlatego, że nie jest gładkie tylko posiada ząbki jak w tylnej przerzutce. Poza tym trzyma łańcuch bardzo porządnie i ani razu mi nie poleciał

Dla osób posiadających rockring bardzo blisko blatu polecam slidera, jeśli macie rockring daleko to tracko