marzocchi 55 ata2 - problem z nowym systemem mocowania osi i

cuyon23
Kontakt:

marzocchi 55 ata2 - problem z nowym systemem mocowania osi i

Post autor: cuyon23 »

Witam,
posiadam 55 ata 2 od niedawna (3 miechy) od początku zaobserwowałem ze po skręceniu ośki i przejechaniu kilku km koło dostaje lekkiego luzu dodam jeszcze że piasta była wcześniej już używana ale bardzo mało. Nie wiem czy to wina tego nowego systemu mocowania czy też może piasty.
Druga sprawa to zauważyłem u dołu goleni (lewa + prawa) że przy wentylu jak i regulacji odbicia pojawiają sie delikatne ślady oleju. Wygląda to tak że po wytarciu
tych śladów po około 3 tygodniach znów sie pojawiły ale są dosłownie minimalne.
Proszę o rade odnośnie tych problemów w sumie amora mam na gwarze więc jak coś to mogę reklamować.
Pozdrooo
Patryk
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

bylo juz chyba pisane o tym... uzyj szukajki moze znajdziesz ;p
daro_53
Kontakt:

Post autor: daro_53 »

cuyon23 luz spowodowany jest wada fabryczną amortyzatora. Nie do frezowana oś. Mam to samo w moim 55 i juz czekam na nową oś z gwarancji. Jak ja dostane i pojeżdżę to powiem czy wszystko ok.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

daro_53 sporo ludzi na mtbr mialo jakies problemy i okazało sie, ze to wcale nie było wada. Fora trzeba zlookac.
clear
Kontakt:

Post autor: clear »

racja z tym niedofrezowanym.gadalem z serwisami i wiedza ze cos takiego moze sie zdazac.Ponoc ta pierwsza seria byla zp.....,teraz sa ok.Ja wymienilem i narazie sie wszystko kreci ok.
cuyon23
Kontakt:

Post autor: cuyon23 »

Spoko dzięki wielkie trochę mnie to pocieszyło bo myślałem że już lipa będzie i tak będę musiał go wysłać na serwis bo mi sie przy uszczelkach poci.
Patryk
ODPOWIEDZ