66 rc 05 170mm vs 66 rc2x 06 150mm
66 rc 05 170mm vs 66 rc2x 06 150mm
poprostu mam do wyboru 2 widelce w podobnych cenach, przyznam ze kusi mnie 66rc bo ma 20mm wiecej skoku
oba widelce NOWE
oba tanie (ok 1200zl)
tylko nie wiem ktory wybrac, choc mysle ze co bym nie wybral to nie zrobie zle..
prawda?
edit
wiem ze 66rc 05 jest wysokie bo ma 595 mm, i wcale mi to nie przeszkadza, nie wiem czy nie bede zalowal ze przy moim rc nie ma tych 2x ;]
oba widelce NOWE
oba tanie (ok 1200zl)
tylko nie wiem ktory wybrac, choc mysle ze co bym nie wybral to nie zrobie zle..
prawda?
edit
wiem ze 66rc 05 jest wysokie bo ma 595 mm, i wcale mi to nie przeszkadza, nie wiem czy nie bede zalowal ze przy moim rc nie ma tych 2x ;]
Wysokosc uwierz mi moze przeszkadzac. Raz, ze masz niedociążony przód i przez to gorsza trakcje. Dwa, ze kąt głowki mozesz miec przerypany (wiele ram jest jednak projektowana pod niskie widły i własciwie tylko marz i fox40 zostały wysokie).
Jak FR/Endu to ja bym brał rc2xa bo po co ci 170mm skoku jak cos takiego? Swoja drogą nie lepiej ci wziąc Z1 rc2? EW. Jeszcze w tej cenie jak nie potrzebujesz jakiejs mega progresji (czyt. nie jestes ciezki i nie katujesz) to travisa single intristic znajdziesz.
Jak FR/Endu to ja bym brał rc2xa bo po co ci 170mm skoku jak cos takiego? Swoja drogą nie lepiej ci wziąc Z1 rc2? EW. Jeszcze w tej cenie jak nie potrzebujesz jakiejs mega progresji (czyt. nie jestes ciezki i nie katujesz) to travisa single intristic znajdziesz.
emhyr Jesli masz te widelce w takich cenach to kup na ile Cie tylko stac. Dlaczego ? Ano dlatego ze chociazby na allegro te widelce chodza w dobrych cenach. Ostatnio 66rc 05 poszedl za 1,8 bez zajakniecia. Jesli masz mozliwosc zakupu sztuccy po takich kosztach to kup jakis + zaklep nastepny i od razu sprzedawaj. W ten sposob dorobisz sie do ramy. Za 1,5-1,6 taki widelec sprzedasz od reki. Jesli nie chcesz sie w ten spsoob bawic i musisz wybrac 1 widelec dla siebie to wez pod uwage ze rocznik 05 byl naprawde wysoki i z wiekszosci ram sztywnych zrobi Ci choppera.
n0 ridE n0 fUN
Ja bym optował za RC2x, nie tylko ze wzgledu na mozliwosc regulacji, ale ze wzgledu na wysokosc. Stare 66 strasznie wywalały rower do gory, a to naprawde nie jest przyjemne. Nowsze 66 nie maja juz tego problemu i spokojnie mozna ten amor wsadzic do jakiegos małego sztywniaka.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^
Miałem trochę tych amorów i rc i rc2x i powiem że różnicy w pracy nie odczujesz jedyne co sie w sumie różni to ustawienia w rc2x ustawisz amorek bardziej pod siebie. A co do wysokości to co kto lubi
ja jeżdze 170 albo rc2x albo rc. Dla mnie te amorki ze skokiem 150 wygladają jak takie małe grube klocki i jak miał bym śmigac na mniejszym skoku zakupił bym coś delikatniejszego. Pozdro

http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
3,143k4r2 wiem ze widelce sa tanie i ze moge na nich zarobic, ale niestety jako zwykly szary czlowieczek przed 20 nie stac mnie na zakup kilku przynajmniej narazie
Spaced nom niby pisze ze enduro fr ale w przyszlosci itak bedzie to siedzialo w jakiejs ramie 200mm + a takie ramy lubia raczej wysokie widly , mega ciezki nie jestem ale waze 84 kg
No to mam porzadna rozkmine do poniedzialku bo wtedy zamierzam zamowic widelec .
dzieki wam za wasze opinie,
Z drugiej strony jestem pewien ze przez najblizsze pol roku nie posmigam na nim za wiele bo moja praca mi na to nie pozwala (12-22) no ale przynajmniej bede mogl komfortowo dojezdzac te 5 km do pracy
no to teraz do praaacyyy
edit
bikerman
No i w sumie takiej odpowiedzi co do pracy oczekiwalem
Spaced nom niby pisze ze enduro fr ale w przyszlosci itak bedzie to siedzialo w jakiejs ramie 200mm + a takie ramy lubia raczej wysokie widly , mega ciezki nie jestem ale waze 84 kg
No to mam porzadna rozkmine do poniedzialku bo wtedy zamierzam zamowic widelec .
dzieki wam za wasze opinie,
Z drugiej strony jestem pewien ze przez najblizsze pol roku nie posmigam na nim za wiele bo moja praca mi na to nie pozwala (12-22) no ale przynajmniej bede mogl komfortowo dojezdzac te 5 km do pracy

no to teraz do praaacyyy
edit
bikerman
No i w sumie takiej odpowiedzi co do pracy oczekiwalem
Na twoim miejscu wziąłbym 66 RC pracą powala (mi sie o wiele bardziej podoba od rc2x) i obniżył do 150mm (to nie jest duża filozofia) i zmieści sie spokojnie do sztywnego
Ja mam taki set i polecam sprawdz to
http://www.pinkbike.com/photo/1895645/

http://www.pinkbike.com/photo/1826155/
Spaced jestem pomocnikiem kucharza w restauracji
A do tego ze ramy dh lubia nizsze widly zgodze sie, ale i tak nie zamierzam kupowac ramy dh tylko bardziej do fr
mysle ze zdecyduje sie na rc ze wzgledu na skok i nizsza cene
jesli mi nie przypasi to bedzie na sell najwyzej...
ps
dobrze ze nam wi fi na kuchni lapie hehe

A do tego ze ramy dh lubia nizsze widly zgodze sie, ale i tak nie zamierzam kupowac ramy dh tylko bardziej do fr
mysle ze zdecyduje sie na rc ze wzgledu na skok i nizsza cene
jesli mi nie przypasi to bedzie na sell najwyzej...
ps
dobrze ze nam wi fi na kuchni lapie hehe
emhyr ale ogarnij pod jaki amor zostala twoja rama robiona. Bo niektóre fr tez nie sa pod wysokie.
A samym skokiem sie nie sugeruj bo wiecej skoku to nie zawsze lepiej. To taki przesad z czasów kiedy producentom krzywe progresji wychodziły jakos tak przypadkiem
Dalej wielu bikerów zyje u nas przeszłoscia ale czasem lepiej miec mniej skoku niz wiecej.
A samym skokiem sie nie sugeruj bo wiecej skoku to nie zawsze lepiej. To taki przesad z czasów kiedy producentom krzywe progresji wychodziły jakos tak przypadkiem

ja również polecam 66RC bo maja moim zdaniem(i nie tylko) lepsza prace od RC2X...
ja mam set DC COCK 14" + 66RC 170mm i jeżdże drugi sezon i nic sie nie dzieje z rama ani z amorem....
wiec jak obnizysz sobie do 150mm to na 100% bedzie dobrze w twojej ramie
ja mam set DC COCK 14" + 66RC 170mm i jeżdże drugi sezon i nic sie nie dzieje z rama ani z amorem....
wiec jak obnizysz sobie do 150mm to na 100% bedzie dobrze w twojej ramie
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: