Giro Switchblade- pomozcie znalezc.

podnietek
Kontakt:

Giro Switchblade- pomozcie znalezc.

Post autor: podnietek »

Witam
Od dluzszego juz czasu szukam tego kasku i jakos nie za bardzo mi to wychodzi. W PL brak (ktorys sklep mial na stronie - ale nie na stanie).

Poszukiewania zawezylem do Europy. Jakby czasem ktos robil paczke z USA to bym sie podpiac chcial.

(PS. Met Parachute i Casco Viper mi nie proponujcie)
yoonior
Kontakt:

Post autor: yoonior »

Giro Switchblade nie jest już produkowany od kilku lat. Odpuściłbym sobie jego kupno, zresztą firma wycofała go również ze względu na konstrukcję szczęki niebezpieczną dla zdrowia - pęknięta mogła uszkodzić twarz. Odradzam.

Sam jeździłem w Switchblade, zamieniłem go na Remedy, a na lżejsze wycieczki zabieram kask dirtowy.

Jeśli koniecznie chcesz jeździć w fullface'u, zależy ci na dobrej wentylacji i niskiej wadze, ale Met i Casco ci nie odpowiadają, to chyba jedyny najbliższy produkt, który mógłby ci pasować to kask Specialized Deviant Carbon. Jest drogi, ale bardzo dobrze wentylowany i dość lekki jak na FF.
Junior/G3R
www.g3riders.com
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

yoonior pisze:pęknięta mogła uszkodzić twarz. Odradzam.
Dokładnie, mój kolega sie o tym przekonał
http://www.gkkg.pl/photogallery.php?photo=627
pepikDH^
Kontakt:

Post autor: pepikDH^ »

przyłączam się do tematu bo sam miałem nie miłą akcję w 2004 roku:/ postanowiłem sobie zrobić kolczyka w brodzie i musiałem z nim jezdzić bo jeszcze sie goiła rana więc go nie wyciągałem,jezdziłem wtedy w Switchbladzie(taki fajny niby moro;p) aż zaliczyłem centralnego faceplanta:/ skończyło się to rozciętą wargą i dziąsłem..musiałem ściągnąć kolczyk niestety ale dalej jezdziłem w tym kasku dopóki nie pękł mi w 3 miescach na czole (przy otw.wentylacyjnych) od następnego faceplanta na skałkach;p NIE polecam!hehe
Jedyny plus tego kasku że ten mini daszek sie odczepiał przy glebach a nie pękał;p
powinni takie coś robić w kaskach do DH:D
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

A tak wogole na czym Ci zalezy w tym kasku? Czemu akurat on? Jesli chodzi o wentylacjie to takich kaskow jest pelno ale ja bym takiego nie kupil.
michal.z
Kontakt:

Post autor: michal.z »

Jak chcesz to moge sprzedać swojego. Rozmiar M, góra ciemnoszara, szczęka czarna, bezwypadkowy.
Marcio
Kontakt:

michal.z za takie cos to sie czerwone podpisy pod Nickiem dostaje i takowy ci sie nalezy bo to nie cholera gielda jest. To ze ona dziala jak dziala to nie stawiaj tu swoich ogloszen.

Koniec OffTopu
michal.z
Kontakt:

dobrze sie czujesz? Gość pisze, że chce kupić, nie wie gdzie bo tych kasków praktycznie nie ma, a tak sie składa że mam do sprzedania, to co mam nic sie nie odzywać, a on ma dalej szukać? to nie jest popularny towar, którego jest pełno na allegro, albo co druga osoba na forum ma. Pomyśl na drugi raz, to nie boli.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

michal.z
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=8537 od czegos wkoncu stworzyli prywatne wiadomosci co nie?
michal.z
Kontakt:

czy wy potraficie czytać ze zrozumieniem? temat jest o tym gdzie można kupić switchblade to zgodnie z nim odpowiedziałem że np. u mnie. To już bardziej OT są odpowiedzi dotyczące samego kasku, jakoś niezauważyłem żeby gość pytał o opinie na jego temat.
Marcio
Kontakt:

sam pomysl bo to przecierz jak mowisz nie boli i kliknij na PW danej osoby... -.-
michal.z
Kontakt:

nie mów mi co mam robić, nie jesteś modem. jak dla mnie eot.
Marcio
Kontakt:

nie mam zamiaru sie z toba kłócic i to ze autor tematu poszukuje danego kasku a on akurat jest trudno dostepny nie upowaznia Cie do robienia gieldy z tematu.
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

easy panowie easy,,, bez prywatnych wycieczek i nie robcie offtopica

Moj kumpel w nim jezdzil i bardzo sobie chwalil konstrukcja budzaca o wiele bardziej zaufanie niz met parachute. Oficjalnie wolalbym normalnego fulla albo cos odkrytego. Takie mixy to nic dobrego bo gdzies jednak jest utrata wytrzymalosci ..
n0 ridE n0 fUN
podnietek
Kontakt:

Post autor: podnietek »

Chcialem sie dowiedziec gdzie mozna kupic kask, znam jego wady i zalety. I porownanie z METem parachutem. A casco viper spoko, tylko brzydal.
A potrzebne mi to jest do tego do czego zostal stworzony. Enduro.
yoonior
Kontakt:

Post autor: yoonior »

podnietek pisze:A potrzebne mi to jest do tego do czego zostal stworzony. Enduro.
W czasach kiedy Giro Switchblade był zaprojektowany i sprzedawany, nikt jeszcze nie słyszał o "enduro" :D

Nie wiem, czy jeszcze gdzieś kupisz ten kask, ale ponawiam moję opinię - rozejrzyj się za Deviantem Carbon (najlżejszy i najlepiej wentylowany, pełnoprawny kask fullface), ew. zostaje ci jeździć w kasku przeznaczonym do enduro - czyli kasku bez szczęki (typu Xen itp.).

Udanych zakupów!
Junior/G3R
www.g3riders.com
ODPOWIEDZ