Wymiana oleju-Manitou stance flow

malyyy_14
Kontakt:

Wymiana oleju-Manitou stance flow

Post autor: malyyy_14 »

Kupiłem uzywanego amorka takiego jak w temacie i nalezalo by wymienic w nim olej tylko niewiem jak to zrobic moze byscie dali krotki opis jakąs pomoc. Z gory dzieki. Pzdr :D
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

poszukaj dopiero co zrobilem service manuala do travisa, zrob tak samo z stancem i bedzie chodzil jak w tyn czas,

EDIT: a ma ktos moze cos takiego do swingera x4 ? a jak nie to chociaz jaki olej zwykly taki jak do amorków czy cos specjalnego ? i jak to rokrece to nie rozleca mi sie rozne smiszne rzeczy po pokoju (sprezynki srubki uszczelki pokretelka etc. ? )
malyyy_14
Kontakt:

Post autor: malyyy_14 »

Jakos nieumiem tego znalesc w wyszukiwarce :oops: daj link jak mozesz tego opisu. A wie ktos moze jeszcze czy da sie w stance flow zwiekszyc skok?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

malyyy_14 Potrenuj troche z tą szukajką

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... sc&start=0
ddex pisze:jak obiecałem tak robie
http://www.dawid_dabrowski.is.net.pl/poradnik.html

link do manuala jest on napisany na szybko bo na razie mialem w glowie zawody w Bochni. Po powrocie go dopracuje choc nie wiem czy jest sens. Zgłaszajcie mi tu błędy bo w pośpiechu to mogłem zapomnieć o wszystkim, a nawet nie miałem czasu przeczytać. Manual tyczy się tego podstawowego serwisu co go tam zalecają co 2 miechy robic przy ostrej jeździe Jak poznam wnętrze tłumika to też pewnie klepne jakiś opis chyba że ktoś ma ochote się podzielić swoją wiedzą to złączymy to w całość i gitara

pozdrower

EDIT: Serwis manual manitou travis _> tak zaby szukajka znalazla
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

No tak, to jest do travisa z tłumieniem tpc(?), a stance ma ffd
Z tego co pamiętam to on nie ma oleju w goleniach , a jedynie w tłumiku, jak duro

Wiecmalyyy_14 oleju nie masz co zmieniać, w zamkniętym tłumiku zapewne jest jeszcze czysty.
Zdejmij golen, wyczyść środek dokładnie i nasmaruj czymś ala:
http://www.allegro.pl/item348267429_mot ... nitou.html
(tylko tu cena lipna jak za małe opakowanie, może jest coś innego, tańszego. Ale na pewno nie smar do łożysk)
klexuh
Kontakt:

Post autor: klexuh »

SeraaX pisze:No tak, to jest do travisa z tłumieniem tpc(?),
1. jezeli juz to chyba tpc+ :mrgreen:
2. to jest chyba intrinsic ;pp
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

1. Nie wiem, nie lubię manitów, stąd znak zapytania ;)
2. Nie zmienia to faktu, że ffd to nie jest.

Chcesz się przydać to znajdź koledze manuala do stanca :P
ODPOWIEDZ