Aluminiowa zębatka?

speedy
Kontakt:

Aluminiowa zębatka?

Post autor: speedy »

Zastanawiam się nad kupnem zębatki Hornet lub Sting (Dartmoor)

No i mam pytanie do tych którzy jeździli na alu zębatce .
Czy jest sens wydawać kase na takie cudo?
Chodzi mi o to czy ta zębatka wytrzyma z rok?Czy się za szybko nie wytrze?Bo głupio wydac z 60 zł a za 3 mce kupowac nową zębatkę...
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

Spokojnie to nie jest zwykłe alu hehe.
Jakby to było zwykłe to by się śmigało 2 tygodnie i zębatka do zmiany :P
Jak dobrze kojarzę to jest hornet jest z lepszego stopu alu 7075-T6. więc ta twardszą wersje będziesz miał na lata. W sumie nie chodzi o sam stop a o T6 czyli kontrolowane wyżarzanie materiału to dzięki tej operacji będzie zarąbiście wytrzymałe :)
PS. większość firm teraz największą zębate robi z alu przykład Truvativ :) Więc bierz śmiało.
Różnica między nimi to tylko stop. Im wyższa wartość tym lepszy stop. Więc hornet będzie lepszym roziwiązaniem.
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
speedy
Kontakt:

Post autor: speedy »

z powodów finansowych raczej się skusze na wersje tańszą(Sting) ciekawe czy wytrzyma sezon, czyli z rok czasu?no i ciekaw jestem jak z tym kolorkiem , bo pewnie na zębach kolor szybko sie wytrze i bedzie wyglądało tak sobie...ale to w sumie szczegół...
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

speedy Ekhmmm... jeśli się wytrze to tylko przez zużycie łańcucha bo przez jego rozciaganie ząbki sie scierają. Nie zwracaj uagi na to że Alu :wink: Dwa alta jeżdże na alu blacie mam już drugi łańcuch który się kończy także wyzbądź się złowieszczych myśli o chorobliwie słabej aluminiowej zebatce.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
ODPOWIEDZ