Witam. Proszę o rade. Mianowicie mam zamiar kupić rame Dartmoor Street Style ( stery 1 i 1/8 (1,125)) i nie wiem jaki amor moge kupić Interesuje mnie amor do 150 zł .
PS.: Amor tylko za tyle bo dopiero za 2 miechy będe miał przypływ gotówki , a na czymś jeżdzić trzeba.
Boze ! Ty za 150zl chcesz kupic amortyzator?? Jedyna rozsadna propozycja zebys sie nie zabil to Moze Grove Q. Za 100zl kupisz nowke potem to Duro za 350
SaRmaN Sądzimy że to kupa i się rozsypie. Już lepiej w xcr zainwestować, aczkolwiek wytrzymałbym te 2 miesiące i zaoszczędził 150zł i dołożył do czegoś lepszego. Ja np na gold labela dokładam mimo że DJ kusi bo tańszy.
Edit: BTW jak ktoś ma używkę GL na oś 20mm na zbyciu to proszę wyślijcie mi PM.
Jak to "jakie koła"? Normalne koła na "miękką" oś, czyli taką na szybko-zamykacz albo śrubki, nie 2cm średnicy pręciol, co się przez piastę przekłada Rozmiary kół to 26" i 24". Na siłę i mniejsze wejdą, ale to się mija z celem. Zadawaj pytania precyzyjniej.
Moj brat mial mozo i powiem wam ze jak za 100zl to jest to najlepszy amor, jesli takowym mozna go nazwac. Jest to kobyla i bratu spokojnie wystarczala na 1,5 m dropy i chopki jakies 4,5 metra. Mial go okolo pol roku i jak podliczyl to wyszlo go to jakies 8zl/ms (pisal to juz gdzies na forum)
Jak znajdziesz to kup Duro za ta kase możesz nawet D w spoko stanie znaleść. Zrobisz, tuning, wymienisz olej i przez kilka miesiecy da rade. Potem peknie, pójdziesz na rehabilitacje, dostaniesz odszkodowanie i bedziesz mial kase na nowy, lepszy ;D no ale jak na 2 miechy to moze wytrzyma.
ludzie, ja rozumiem, polska bidny kraj.. ale jak mnie by nie bylo stac nawet na duro... to napewno bym sie nie pchal w fr bo to samobojstwo i zlozyl jakis street/dirt na sztywniaku... takie moje zdanie....
Zgadzam sie z poprzednikiem klexuh - smieszna historia naszego kolegii z forum SaRmaN'a :P Kupujac Dartmoora Street Style daje do niego Suntour XCR i pisze ze do FR. Trzeba bylo kupic BOP Kolbi na promocji za 299zl, i do tego Mozo Soul w cenie Duraka a skok 140mm - przyzwoity i praca tez nie taka zla
Ale coż, bieda zaglada do kazdego ....
temat jaki amor to chyba temat dla mnie. Chce kupic amor i mam raczej sprecyzowane potrzeby :
1) amor o sporym skoku zeby mozna bylo wieksze dropy skoczyc i zebym w miare postepu moich umiejetnosci nie musial go wymieniac.
2) blokada/regulacja skoku, bardzo prosta w obsludze najlepiej za pomoca jakiegos zaworu zewnetrznego - oprocz zabawy w terenie lubie pojezdzic z dziewczyna po lesie tudziez polnej drodze;p
3) to ma pasowac w dragstara 2007 ( i tu pytanie czy ew. propozycje bedzie trzeba przycinac i jak to wyglada przy zmianie ramy - pytam o jakis standard bo wiem ze to w roznych ramach moze byc inaczej)
4) moze byc uzywany ale ja tak srednio sie na tym znam wiec bedzie mnie mozna wyrolowac, czego bym nie chcial wiec preferuje nowke.
5) moja waga to 80kg
6) cena +/- 1300 zl
matt Poszukaj za granicą bo raczej dasz radę coś kupić w tej cenie. Jak jesteś lekki to bym pomyślał nad Marzocchi All Mountain 1 pod oś 20mm ( z resztą nie ma AM1 pod normalną oś), bo spełnia twoje wymagania. Pike też kupisz w tej cenie, ale ma tylko 140mm (AM ma 160mm). Kluczem jest poszukać za granicą. Dobre sklepy to CRC oraz Wiggle.co.uk, no i ebay oczywiście. Znajdziesz coś dla siebie.