Zdecydowanie daje rade... Na poczatku wogole nawet nie spowalnia, ale po tygodniu jazdy jest super. Mam go w a-zonie na tyle z tarcza 160 mm - rowerek razem ze mna wazy jakies 100 kg i nie ma problemow zadnych z hamowaniem. Jedyny minus tego hamulca to przestawiający sie wewnetrzny klocek. Trzeba srude regulacyjna wkrecic na lakierze do paznokci i jest OK. Obsluga hamulca oczywiscie jednym palcem (przynajmniej u mnie z klamka pod canti - LX 97).
no ładnie, podoba mi sie oddzielna kategoria sprzęt :). może to lepiej ze tak podzielone... gdzie można kupic tego hampla? kiedys był na cykloturze... a jak on sie ma do promaxa mechanika?
kiedy byl post o tektro IO i ktos pisal, ze z jednymi klamkami jest dobrze z innymi zle. Moze wie ktos cos wiecej? bo chyba se to tez kupie (z braku laku... a wlasciwie pieniedzy) a nie wiem jakie dobrac klamki
jak za 140zł hampel godny uwagi:> na tył jak najbardziej:D No na cykloturze fakt, nima już:( ale może używka? a jak nie to trzeba posiedzieć przed komputerem i poprzeglądać sklepy internetowe.. może jeszcze gdzieś to mają:P aa jeśli chodzi o klamki to tarczówki mechaniczne ZAWSZE będą lepiej działały na klamka pod canti... ze wzgledu na inną dźwignię (będzie większa, czasem dużo większa siła hamowania, ale za to klamka jest miękka - jednym to odpowiada innym nie). Ja sam mam tarczówki mech. (Avid i hayes) i do tego klameczki pod canti tektro, wcześniej miałem deore i różnica jest ogromna:) niezamieniłbym tego kompleciku na nic innego:D (przynajmniej na nic w podobnych pieniądzach:P)
tektro sa bardzo dobre jesli sie je tylko potrafi wyregulowac, ja nabylem uzywke za 70zlociszy i nie zaluje bo sprawdza sie naprawde dobrze,
Mysle ze umiescimy test tego sztućca na DH-zone
Mam ten hebel z przodu i z tylu, z tylu tarcza 165mm przod 160. Chodzi bosko nawet jak troche zamoknie, ale jak dostanie piasku (zima razem ze sniegiem ) to koniec, mozna zapomniec o hamowaniu. Ale jak na hebel za 130-150zl to chyba naprawde lepszej tarczowki nie ma
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---
Sorki ze odswiezam starego posta ale mam teraz pytanie czy jak tak juz chwile smigacie na tych heblach to nie zmieniliscie zdania na ich temat ? dalej dobrze sie zpisuja ?? Wlasnie tak sobie mysle zakupic tylko nie chce zeby sie nie okazalo ze to jest wieksza lipa niz moje vki.
mam takie pytanie do Was-czy ktos jezdzil z hamulcem mechanicznym grimeca??co sie bardziej oplaca na przod:ta grimece z tarcza 185 za 200 zl czy hayesa mx-2 hd (200 tarcza) za 250??