Damper 5th element. Servis
Damper 5th element. Servis
Witam mam dampera 5th element i działał cudownie do wczoraj. Jeździłem wczoraj z kumplami po trasie DH w Moravce. około 9 zjazdów i nie zauważyłem żadnej różnic w pracy dampera. 10 zjazd przejechałem około 100m i słysze straszny łomot z tyłu bika myślałem że mi urwało koło albo wachacz. Okazało sie że straciłem tłumienie powrotu nie mówiąc że działał na samej sprężynie. po ciekawym dojechaniu do bazy sprawdzam damper bez wycieku z zachowanym ciśnieniem jak przed jazdą. KTO WIE CO MU MOżE DOLEGAć? ALBO GDZIE JEST NAJBLIżSZY SERVIS TAKO CACKA W WOJEWUDZTWIE śLąSKIM? PROSZE O POMOC. (Kasy na nowy przed zawodami raczej nie uzbieram)
Chyba musze Cie zmartwic. Na polske autoryzowanym dystrybutorem jest/był Chilecki. Ma siedzibe w zakopanem. Koszt serWisu(!) - 280zł, teraz pdobno jest cos taniej, ale nie wiele.
Możesz szukać jakichś sklepów, które podejmują sie serwisów piątych, ale na 100% nie mają autoryzacji i nie byłbym ich pewien.
Z doswiadczenia wiem, ze rozebranie i naprawa tego dampera to kwestia wprawnosci i doswiadczenia w rowerówce.
Możesz szukać jakichś sklepów, które podejmują sie serwisów piątych, ale na 100% nie mają autoryzacji i nie byłbym ich pewien.
Z doswiadczenia wiem, ze rozebranie i naprawa tego dampera to kwestia wprawnosci i doswiadczenia w rowerówce.
http://tiny.pl/42t5
^ Allegro - Zapraszam ^
^ Allegro - Zapraszam ^