Duro wyj***any korek

henryhill
Kontakt:

Duro wyj***any korek

Post autor: henryhill »

Dziś po dropie z 4 metrów wyrwało mi korek z duro 130 06 Oo
Gwint uszkodzony jak i w koronie tak i w korku, kolega dał mi korek i zacząłem go wkręcać, wkręciłem tylko do połowy bo później już mi klucz objeżdzał i dalej dokręcić nie moge, mam nadzieje, że będzie to trzymać, ale jeśli nie to mam pytanie, jak mogę to naprawić ? przegwintować w koronie i np wkręcić zwykłą śrubę ?
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

1. Nie wyj***any tylko wyrwany
2. Z 4m dropa na Duro i żyjesz ? LOL. Zmień dealera.

Tak przegwintowanie i wkręcenie zwykłeś śruby będzie ok ( a jeszcze lepiej dokup nowy korek i wkręć ).
A już najlepiej to kup amortyzator a nie zabawkę.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
henryhill
Kontakt:

korek nie bardzo, bo korek jest z gwintem drobno zwojowym, a takiego gwintownika nie mam.. a po za tym jak przegwintuje, srednica się zmieni...
Steel2
Kontakt:

Post autor: Steel2 »

dotocz właściwy u tokarza
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
mlody8899
Kontakt:

Post autor: mlody8899 »

jest prostsza wersja, poszukaj na allegro, gdzie kolwiek gornych lag, niektorym peknie podkowa i chca sie pozbyc gory badz tez calego nie nadajacego sie do uzycia amortyzatora
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Haha :) dobre pytanie "i żyjesz?" hehe :D

ja bym nie był taki rozrzutny cd skakania dropów na duro, mój kumpel kiedy się wkurzył i zaczął dobijać go o ścianę no i zrezygnował jak po którymś razie mu korek wystrzelił w czoło :lol: myślałem że padnę na glebę ze śmiechu jak to zobaczyłem :D ciesz się stary że masz oczy ;) moja rada jeźdź w googlach :D pozdr
Be free...
henryhill
Kontakt:

mlody8899 pisze:jest prostsza wersja, poszukaj na allegro, gdzie kolwiek gornych lag,
taki mam zamiar ;)

może ktoś wie z jakich innych amortyzatorow wejdzie golenie do duro ? moze sie komus udalo ?
mosbergus pisze:korek wystrzelił w czoło myślałem że padnę na glebę ze śmiechu jak to zobaczyłem ciesz się stary że masz oczy moja rada jeźdź w googlach
jezdze zawsze w kasku i googlach a zwlaszcza jak wczesniej padalo tak jak to wczoraj bylo bo bez gogli zaraz mialbym w oczach pelno blota ;)

korkiem na szczescie dostalem w ramie :roll:
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

a ja radziłbym odłożyć trochę kasy, dorywcza praca, sprzedać tego puki jeszcze żyje i kupić coś nowego nawet 1 półkę, nie wiem w czym jeździsz dh/fr lekki/cięższy ale duro nie jest do tego przeznaczone, to tak jakbyś jeździł fullem w xc (może nie zbyt dobre porównanie) po prostu się nie nadaje...
Be free...
bikerman
Kontakt:

Post autor: bikerman »

są prostsze sposoby na samo zagłade niż zakakanie na duro z 4 metrów. Swoja drogą idz do tokarza i napewno coś wykmini.

btw. ciesz się że ci w oko nie strzelił jak to był już jakiś przypadek tylko , że z rst :D
http://www.pinkbike.com/photo/2138053/ - Ride !
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

henryhill napewno tam byly 4m.....czlowieku wiesz ile to jest 4m? to jest wysokosc TIRa...
nie sadze zebys skoczyl z takiej wysokosci na duro i nie pekłaby korona... Duracze łamały sie na 1-2m dropach a co dopiero na 4m....
no chyba ze miales londo pod kątem 50-60* ale raczej bym na to nie liczył...

a tak pozatym to kup sobie pożądny amortyzator i sie ciesz ze ci korek wylecial a nie zęby jakby pękła korona...pozdro
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
tomaszszsz
Kontakt:

Post autor: tomaszszsz »

Proste, ze koles wali scieme, 4 metry to on w snach widzial, hahaha, 4 metry to moze caly lot mial, jak powaznie myslisz o lataniu, wyrwij uzywane marzocchi, zamiast kupowac kolejne duro..
ODPOWIEDZ