PEKNIETA V10, co robic.

BikerJG
Kontakt:

PEKNIETA V10, co robic.

Post autor: BikerJG »

A wiec tak, dzisiaj gdy jezdzilem na treningach w zielencu... wszystko pieknie, rower super sie sprawuje, skacze sobie z kladki 1m na korzenie i slysze JEBUT... No wiec niczym sie nie przejmujac jade dalej, dojezdzam do wyciagu, patrze i prawie zemdlalem :o. Moja 4 dniowa v10 pekla przy glowce od gory na 4cm i ma szpare 1mm, poza tym peka pod glowka i z prawej strony z boku glowki. Niestety znajac moje szczescie nie mam na nia gwarancji. Teraz pytanie.. spawac czy probowac walczyco jakas wymiane? Dziwne jest to ze pekl spaw w samym srodku (lepsze zdjecia pozniej) wiec to raczej wada produkcyjna. Nie mam mozliwosci zalatwic tej karty. Teraz pytanie, probowac cos zdzialas u dystrybutora czy spawac. Ile trwa rozpatrywanie jakiejs reklamacji itd? Prosze o wypowiedzi ludzi ktorzy maja jakies pojecie, wiem ze normalnie nie ma reklamacji bez karty... Pozdrawiam i prosze o pomoc, jestem zalamany :/

Konrad

zdjecie
Załączniki
v10
v10
IMG0010A.jpg (60.04 KiB) Przejrzano 5077 razy
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

1. Ciesz sie ze nic Ci sie nie stalo i ze nie miales gleby ani nie zostales okaleczony
2. Rozumiem ze nie kupowales w PL jesli nie masz gwary ?
3. Ja bym probowal zalatwic u dystrybutora, spytac nie zaszkodzi
4. Jak sie nie uda pkt 3 to zostaje Ci spawanie chociaz sadz eze to znacznie obnizy zarowno wytrzymalosc jak i wartosc tego sprzetu
n0 ridE n0 fUN
BikerJG
Kontakt:

wytrzymalosci raczej nie obnizy lecz wartosc na bank, gwary nie mam, a wie ktos jak to jest z tymi gwarami u santy??
Aki007
Kontakt:

Post autor: Aki007 »

4 dniowa santa i trzask???ja bym się załamał........tragedia :( :( :(
BikerJG
Kontakt:

nie chce takich postow. Wiem ze polowa ludzi by sie zalamala i ze przesrane :/ naprawde. Poprostu nie wiem co mam z tym zrobic kurna. Pozdrawiam
uczak16
Kontakt:

Post autor: uczak16 »

po pierwsze: Gdzie kupiles rame? Masz jaki kolwiek dowod zakupu? e-mail wygenerowany ze strony albo cos? jesli tak to masz gwarancje :)
BikerJG
Kontakt:

e mail wygenerwoany ze strony?? nie kumam. Papierow nie mam wlasnie :(
Driver
Kontakt:

Post autor: Driver »

Pisz do Santa Cruza do USA, pewnie jest jakas opcja ze bedziesz mogl kupic taniej nowy trojkat albo moze nawet dostaniesz gratis :D Nie skreslam odrazu polskiego dystrybutora ale wiem jak to w Polsce bywa, a w stanach maja troche inne podejscie (wiem, darmowe czesci to brzmi jak bajka, ale uwierzcie mi ze zdarza sie)
Pure Freeride
Bomber_GD
Kontakt:

Post autor: Bomber_GD »

no to już ci mówie zakupiłem vp free na gwarancji okazalo sie ze peknieta gwarancja polska na poczatku mialem dostac nowa rame pozniej okazalo sie ze jednak dostane tylko trojkat. Najpierw mialem dostac do konca kwietnia pozniej na poczatku maja pozniej mialem dostac 20 maja a teraz mam dostac w czwartek wiec w sumie opinie sa rozne wg mnie Chilecki nie jest taki jak wiekszosc ludzi twierdzi czyli wzór osoby jaką powinien być dystrybutor jakiejś firmy. Zaczął zachowywać sie nieelegancko bo nawet nie zadzwoni i nie powie ze jednak nie bedzie ramy wtedy kiedy miala byc.

Co do darmowych czesci z usa. Miałem taki przypadek ze w kominku w domku letniskowym pekła taka częsc ktorej w polsce bym w zyciu nie kupil okazalo sie ze producent jest w usa powiedzieli ze normalnie to kosztuje jakies 500$ ale dostalem za darmo :D wiec w sumie mozesz napisac do usa powinni cos pomoc.

pozdrawiam
BikerJG
Kontakt:

jutro zadzwonie i sie dowiem, kurde jak sie nie uda to chyba dam sobie spokoj i pospawam... Nie chce czekac 2 miesiace na odeslanie peknietej/nowej ramy..
wojtec
Kontakt:

Post autor: wojtec »

4 dni ? :shock: niewierze...ej ten spaw wyglada podejrzanie kupowales nowa rame ?czy to jakas urzywka?
Kupie damper dhx 4.0 lub 5.0 dlugosc 222
matekozak
Kontakt:

Post autor: matekozak »

jesli to ta rama to była pare dni temu na allegro, sprzet był chyba sprowadzony
Iron horse sunday 08 WC
BikerJG
Kontakt:

uzywka, ale spaw dziwnie wyszedl na foto, jest w 100% oryginalny.

no i w tym momecie sie zalamalem:

Pamiętaj - jeżeli kupujesz ramę/rower nowy czy też uzywany nie pochodzący z autoryzowanej sprzedaży (jak e-bay, import USA itd.) robisz to na własne ryzyko i tracisz :

1. gwarancję

2. pogwarancyjny program "limited no fault replacement"

3. dostęp do części zamiennych

4. dostęp do serwisu ram i damperów (w tym również damperów 5Th Element)

Tylko ramy/rowery (wraz z tłumikami i przednimi amortyzatorami) zakupione u autoryzowanego sprzedawcy w kraju są objęte powyższym programem, dotyczy to również właścicieli ram/rowerów z tzw. "drugiej ręki" (tylko pkt. 3 i 4).
dhrder^^
Kontakt:

Post autor: dhrder^^ »

wielkie sorry widziałem dzis zal w Twoich oczach.. :( niestety nie pomoge Ci, ale powiem swoje zdanie:
ten "spaw" na zdjeciu jest paskudny i wyglada jak poxylina/plastelina/przyklejona guma do rzudzia zamalowana lakierem, a nie spaw, nie sadze zeby santa robiła takei smarki w okolicy głowki.

co do kontku z USA jestem za, napisz do nich ładnie i moze cos sie jeszcze zwróci.

pozdro i powodzenia!
born to ride ride to die

www.dzikowiec.pl
wymiot8
Kontakt:

Post autor: wymiot8 »

co zrobisz jak nic nie zrobisz, nic nie zrobisz hehe moim zdaniem masz pozamiatane i zbieraj na nowa rame. Wydaja mi sie ze spawana bo santa ma wszystkie spawy taka fale a tam z gory glowki taki zlany ten spaw jest, wiec ...
BikerJG
Kontakt:

w stanach to samo co w pl pisza, tylko pierwszy wlasciciel i z papierkiem po gwarze... :/ zalamka. Głupi jestem, mogem przy glory zostac.. ehh
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

właśnie mi się skumało że niedawno widziałem tą sante na allegro ! i koleś miał jeszcze chyba glory dh... ?
Be free...
wymiot8
Kontakt:

Post autor: wymiot8 »

mosbergus tez mi sie tak wydaje i jakos tanio mi sie wydawala
BikerJG
Kontakt:

byla za 9000zl, ja kupilem za 7000zl, nie ********** ze byla z nia cos nie tak, wszystko bylo ok, spaw tylko na zdjeciu tak wyglada, lakier oryginalny i spaw tez, jest w idealnym stanie, nie ma nawet odpryskow.. Bd spawal i tyle, na orange 223 tez smigaja spawanych i dziala... Pzdr
ODPOWIEDZ