Witam, mam taki problem, jak wkładam koło do ramy to trze ono o nią. Haki są proste i niewyrobione. Sprawdzałem na innym kole i wszystko ładnie siedzi. MOże to być spowodowane krzywym zaplecieniem kól? Czasem jak koło łabało małe bicie to centrowałem je i wydaje mi się że ściągałem w jedną stronę. Wcześniej miałem haki poziome i mi to nie przeszkadzało. Czy jak dam koło do serwisu i powiem żeby mi je zapletli na nowo czy tez porządnie wycentrowali to rozwiąże to mój problem?
a co ma do tego rama?? jezeli kolo jest prosto zaplecione to MUSI siedziec prosto w ramie, jezeli jest inaczej to znaczy ze masz wygiety tylni trojkat, i tu nie ma co "dopasowaywac do ramy", oddajesz do serwisu oni ci centruja i jesst git, a jak kolo nadal bedzie krzywo siedzialo to krzywy trojkat...
Pewnie obręcz jest przeciągnięta na którąś ze stron i dlatego. zmierz dokładnie i zanieś do serwisu, albo zanieś kolo z ramą do serwisu i niech Ci dociągną równo.
marajan dobrze mowi zanieś z rama, ale sprawdź jeszcze raz , bo ja miałem taki sam problem i po jakimś czasie zobaczyłem, że koło nie jest w jednytm miejscu dociśnięte.
po kiego z ramą ?? na centrownicy to wyprostują, a jak stwierdzą ze jednak koło jest proste, to coś z ramą nie tak, a jeszcze sprawdź oś czy jest prosta
Co ma do tego rama ?? Wszystko! Bardzo często tylne koło centruje się w stosunku do tylnego trójkąta ramy przesuwając w jedną strone. Wiele nowych ram ma niesymetryczne tylne trójkąty więc nie ma innego wyjścia (np ART w big hicie)
For sale: [url=http://tiny.pl/hwt49]Boxxer Team - Tanio![/url]