koło krzywo siedzi w ramie ;]

marajan
Kontakt:

koło krzywo siedzi w ramie ;]

Post autor: marajan »

Witam, mam taki problem, jak wkładam koło do ramy to trze ono o nią. Haki są proste i niewyrobione. Sprawdzałem na innym kole i wszystko ładnie siedzi. MOże to być spowodowane krzywym zaplecieniem kól? Czasem jak koło łabało małe bicie to centrowałem je i wydaje mi się że ściągałem w jedną stronę. Wcześniej miałem haki poziome i mi to nie przeszkadzało. Czy jak dam koło do serwisu i powiem żeby mi je zapletli na nowo czy tez porządnie wycentrowali to rozwiąże to mój problem?
artin.van.bruyen
Kontakt:

Post autor: artin.van.bruyen »

zanieś do serwisu. przecentrują ci koło. to dużo nie kosztuje. przynajmniej u mnie
marajan
Kontakt:

Post autor: marajan »

najlepiej z ramą zanieść nie? żeby sobie dopasowali?
lloll666
Kontakt:

Post autor: lloll666 »

a co ma do tego rama?? jezeli kolo jest prosto zaplecione to MUSI siedziec prosto w ramie, jezeli jest inaczej to znaczy ze masz wygiety tylni trojkat, i tu nie ma co "dopasowaywac do ramy", oddajesz do serwisu oni ci centruja i jesst git, a jak kolo nadal bedzie krzywo siedzialo to krzywy trojkat...
ashes to ashes...
Nerwus
Kontakt:

Post autor: Nerwus »

Pewnie obręcz jest przeciągnięta na którąś ze stron i dlatego. zmierz dokładnie i zanieś do serwisu, albo zanieś kolo z ramą do serwisu i niech Ci dociągną równo.

pzdr
K.a.c.z_Q2
Kontakt:

Post autor: K.a.c.z_Q2 »

marajan dobrze mowi zanieś z rama, ale sprawdź jeszcze raz , bo ja miałem taki sam problem i po jakimś czasie zobaczyłem, że koło nie jest w jednytm miejscu dociśnięte.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

po kiego z ramą ?? na centrownicy to wyprostują, a jak stwierdzą ze jednak koło jest proste, to coś z ramą nie tak, a jeszcze sprawdź oś czy jest prosta
MaciekFR
Kontakt:

Post autor: MaciekFR »

Co ma do tego rama ?? Wszystko! Bardzo często tylne koło centruje się w stosunku do tylnego trójkąta ramy przesuwając w jedną strone. Wiele nowych ram ma niesymetryczne tylne trójkąty więc nie ma innego wyjścia (np ART w big hicie)
For sale: [url=http://tiny.pl/hwt49]Boxxer Team - Tanio![/url]
ODPOWIEDZ