66vf 2006 vs domain 318 coil
66vf 2006 vs domain 318 coil
Witam.
Waham się miedzy kupnem właśnie 66vf 2006 170mm a domaina 318 coil 180mm.
Oczywiście używki z tym,że domain pół roku i jest na gwarancji,ale akurat ma na minus to,że ma ryski na lewej goleni oraz brakuje mu pokrętła regulacji tłumienia,(tego u dołu),nie podlega to gwarancji,koszt pokrętła 50zł,ale bez pokrętła też można regulować,poza tym dolne golenie i korona ładne, cena w granicach 1050zł.
66vf 2006,stan prawie ideał,cena między 1000-1100zł.
Co o tym sądzicie?
W ogóle co myślicie,który z amorków będzie lepiej pracował w fr i dh?
z gory thx,pozdro
Waham się miedzy kupnem właśnie 66vf 2006 170mm a domaina 318 coil 180mm.
Oczywiście używki z tym,że domain pół roku i jest na gwarancji,ale akurat ma na minus to,że ma ryski na lewej goleni oraz brakuje mu pokrętła regulacji tłumienia,(tego u dołu),nie podlega to gwarancji,koszt pokrętła 50zł,ale bez pokrętła też można regulować,poza tym dolne golenie i korona ładne, cena w granicach 1050zł.
66vf 2006,stan prawie ideał,cena między 1000-1100zł.
Co o tym sądzicie?
W ogóle co myślicie,który z amorków będzie lepiej pracował w fr i dh?
z gory thx,pozdro
Powiem Ci, że ciężka sprawa, 66 na pewno są wytrzymalsze, domain jakiś taki torche lichy się wydaje, zresztą jest lżejszy o jakieś 400g.
Jednak praca chyba lepsza w domainie. (nie miałem doczynienia z 66vf, osobiście mam 66rc2x. z domainem też miałem trochę do czynienia może nie wiele ale zawsze.)
Weź pod uwagę przy kupnie stan obu amorków i ich wytrzymałość (w końcu do FR a tam się katuje takie rzeczy). I nie jestem pewien czy Domain 318 ze skokiem 180mm nie jest w opcji tylko z rurą 1.5". Jeśli się myle to niech ktoś to sprostuje.
Oczywiście to tylko moje skromne zdanie na ten temat. A za speca sie nie uważam.
Jednak praca chyba lepsza w domainie. (nie miałem doczynienia z 66vf, osobiście mam 66rc2x. z domainem też miałem trochę do czynienia może nie wiele ale zawsze.)
Weź pod uwagę przy kupnie stan obu amorków i ich wytrzymałość (w końcu do FR a tam się katuje takie rzeczy). I nie jestem pewien czy Domain 318 ze skokiem 180mm nie jest w opcji tylko z rurą 1.5". Jeśli się myle to niech ktoś to sprostuje.
Oczywiście to tylko moje skromne zdanie na ten temat. A za speca sie nie uważam.
Nerwus wytrzymałosc domainów bardzo chwalona jest za wielka wodą. Do tego podobno sa mocno sztywne bo konstrukcja jest mocno nie rockshockowa. A co do lichosci to to jest 35mm golenie wiec niewielka róznica wzgledem 66.
Ja bym brał domaina bo lepsza praca, a na rozwalenie szanse minimalne. A tłumik MC swoje robi i jest zdecydowanie bardziej rozwiniety od SSV i pochodnych.
Ja bym brał domaina bo lepsza praca, a na rozwalenie szanse minimalne. A tłumik MC swoje robi i jest zdecydowanie bardziej rozwiniety od SSV i pochodnych.
Domain rulez kumpel ma (najwyższy model ale nie orientuje sie w tym) i chodzi bosko, konstrukcja mocna i ta os.... mmmmm miod w 20sec wymieniasz kolo z łatka itd
Zeby nie zakładac nowego tematu:
Da sie cos zrobic z 66 '05 popekanymi na koronie? Nie wyrzucac czy cos ;] chodzi o wymiane, i za ile i gdzie mozna dostac cos takiego ?
Zeby nie zakładac nowego tematu:
Da sie cos zrobic z 66 '05 popekanymi na koronie? Nie wyrzucac czy cos ;] chodzi o wymiane, i za ile i gdzie mozna dostac cos takiego ?
tylko wlasnie z tym domainem jest kłopot,tak jak już pisałem,że nie ma pokrętła regulacji i ma ryski na lewej goleni,a 66vf jest prawie ideał i w dodatku mógłbym go odebrać osobiście.No i właśnie nie wiem co zrobić heh,też sam sądziłem,że domain może być lepszy od vf,ale troche mnie wkurzają te ryski i brak pokrętła,a powiedzcie mi,jak myślicie czy między tymi amorkami będzie jakaś kolosalna różnica?A jak to jest z regulacjami w vf-ie?wiem,że są chyba wewnętrzne.
Dodam,że ja jestem lekkim riderem i jakichś hardkorowych akcji nie robie.
dzięki
Dodam,że ja jestem lekkim riderem i jakichś hardkorowych akcji nie robie.
dzięki
Pewnie,że domain. Motion Control to już naprawdę bardziej zawansowany system tłumienia niż prehistoryczne ssv.
Chociaż 66 nie chodzą źle. Pamiętaj,że serwis domaina przydało by się 2x w roku robić a 66 raz na rok. No i domain jak jest już do serwisu ma tendencje do mulenia. Sam mam pike-a z motion control i jest naprawdę zajebiście płynny i dosyć czuly. Zmieniam też na amora z motion control ; boxxera race 07
Chociaż 66 nie chodzą źle. Pamiętaj,że serwis domaina przydało by się 2x w roku robić a 66 raz na rok. No i domain jak jest już do serwisu ma tendencje do mulenia. Sam mam pike-a z motion control i jest naprawdę zajebiście płynny i dosyć czuly. Zmieniam też na amora z motion control ; boxxera race 07

Ride 4 Fun ! Biatch !
nie no te rysy w sumie nie są takie straszne? http://images26.fotosik.pl/220/caeb70c010742484.jpg