ns surge do dh/street/dirt help

kamix
Kontakt:

ns surge do dh/street/dirt help

Post autor: kamix »

czy ta ramka sprawdzi sie w dh czy wytrzyma ??i czy zarazem bedze odpowiedno zwinna do street i drt prosze o pomoc :? :?
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ramka zwinna do streetu i wytrzymała do DH? Na głowe upadłes? Do tego zwinna ramka do streetu w dh bedzie koszmarnie niestabilna i bedzie toba telepać. Nie bedziesz w stanie sie rozpedzic i bedziesz na hemplu jezdzic. Sensu nie widze.
kamix
Kontakt:

sprostuje troche ten dh to tak max 3 razy na miesiac moze dwa i w dodatku lekki
kamix
Kontakt:

prosze jeszcze raz o pomoc jesli to nie jest mozliwe to kupie prodigy 9,81 i zostane tylko na street dirt ale wiecie czasem chcialbym z kumplami wyjechac w gory i trosze pozjezdzac
Spaced
moderator
Kontakt:

kamix to mów, ze masz na myśli FR w górach bez wygłupów, a nie DH bo widze, ze wielu ludziom sie ten termin myli. Pod lekkie FR bedzie spoko. Po prostu nie nazywaj tego DH.
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Spaced pisze:Ramka zwinna do streetu i wytrzymała do DH?
Surge to rama do FR z pionowymi hakami i gwarancja na dwupolkowe amory. To tak dla wyjasnienia.

Wracajac do tematu - ciezko powiedziec, rama jest dosc nowa i niewiele osob ja ma, wiec pewnie opinii posiadaczy nie bedzie, lub bedzie ich malo. Ja jestem na tak, aczkolwiek radzilbym poszukac Cockera.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
Spaced
moderator
Kontakt:

morthias wiem co to surge mortias ale ramka z małym rozstawem osi i krótkim widlem tylnym - bo do streetu tego trzeba - bedzie w DH jezdzic bardzo zle. Surge to tak na prawde ramka FR, która ujdzie na dircie, a na streecie moze juz odstawac od innych ram.
morthias
Kontakt:

Post autor: morthias »

Spaced pisze:morthias wiem co to surge mortias ale ramka z małym rozstawem osi i krótkim widlem tylnym - bo do streetu tego trzeba - bedzie w DH jezdzic bardzo zle.
Tu masz calkowita racje. Do DH trzeba stabilnosci, czyli nieco wiekszego rozstawu osi. Ramka do streetu/dirtu na trasie do DH bedzie sie zachowywac zbyt nerwowo, to utrudnia jazde. Z drugiej strony moj znajomy jezdzi FR/DH na Bitchu z Z1, ktory tez do najdluzszych nie nalezy, no i daje sobie rade swietnie. Sadze jednak, ze lepiej ukierunkowac sie na jedna konkretna dyscypline, bo jak mowi stare przyslowie "jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego"...

PS. Za duzo z Toba dyskutuje, zaczalem lajtowac rower, udzielilo mi sie. Brrr. ;)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22483678 - Cane Corso '10 + Roco WC
kamix
Kontakt:

wiecie co troche sie pogublem ja jezdze najwiecej w street i dirt (wiecej street) ale jak pisalem chce sie czasem (2-3 razy na m-c) wybrac w gory na ten fr i chce zeby ta rama poprostu to wytrzymala ?????!!!!!help

a co myslicie o dc pitbull bo jest do hardtail fr ale czy nada sie do street??
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Pitbull i street raczej odpada, geo ma dobre do fr/4x no i pionowe haki raczej go w strecie wykluczaja. A myślałes o NS BItch? starsze roczniki mają gware na amory dwupolkowe do 180mm a w dircie i streecie tez sobie radza. ramki ogolnie bardzo uniwersalne, sztywne i dosc wytrzymale.
milkman
Kontakt:

Post autor: milkman »

powiem tak surge bardzo uniwersalna rama z pikiem (obniżonym do 60 mm) geo było dobre na street ale troche przy długawa ... Ale z domainem 160mm jest ideał wiec jak chcesz street na tej ramie to powiennieneś mieć min 110 mm skoku . Rama bardzo mocna pod kazdym względem FR i Street...
http://www.pinkbike.com/photo/1826155/
kamix
Kontakt:

o0o ciekawe a co myslicie o capital ns'a??
kamix
Kontakt:

a do jakiej innej znanej ramy mozna porownac geo ns surge
kamix
Kontakt:

a co myslicie o tej ramce?? ZUMBI Voodoo
Bombell
Kontakt:

Boze używaj edycji postów :-/
Capi to raczej typowa streetowka pod sztywniaka, koła only 24" i haki na 14mm więc o jakim kolwiek fr czy dh zapomnij.
A o zumbi było: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ight=zumbi
A jesli Surge zastąpił Bitcha to chyba do starszych modeli BItcha można porównać, do tych co miały gware do 180mm. Bo nowy ( 08 ) to juz nieco inna konstrukcja, krotsza, lzejsza.
kamix
Kontakt:

moze jesszcze ktos sie wypowie nadal sie nie zdeccydowalem
a co byscie powiedzieli na pussy dirt?? stosowanego w street (75%) i dirt (25%) ??

a i jeszcze jedno czy do pussy dirt mozna zamontowac napinacz lancucha przedni??
Bombell
Kontakt:

Skoro większośc streetu to dlaczgo nie pussy street? A napinacz po co. Do tego co chcesz robić to tylko SS i heja. Jak jeszcze tego nie rozumiesz to zrosumiesz po tzreciej zmielonej przerzutce max :) A Napinacz mozna zamontowac ale tylko pod suport bo nie ma mocowania iscg.
kamix
Kontakt:

aha bo wiesz ja mam duala z przezutkami i oto mi chodzi z tym napinaczem bo bez napinacza jest kicha

a ktora bedzie mocniejsza pussy street czy dirt??
ODPOWIEDZ