Problemy z eb
Problemy z eb
Siemka mam taki problem ze eb mianowicie chodzi mi o to ze jak chce pobrac film to jest łaczenie do tracker i nic i tak długo leci i sie nie zmienia
The allowed clients are:
* �Torrent (v 1.6.1 or newest) - For windows only - Recommended! - Most popular windows client.
* Azureus - Windows, Linux, OSX - Recommended! - Most popular cross platform client.
* rTorrent - Linux
* kTorrent - KDE
* Deluge - Linux
* BitRocket - OSX
* Transmission - OSX, Linux, BSD, Solaris
* Official Bittorret Client - Windows (older versions for OSX, Linux)
* Halite - Windows
Ja tu bitcommeta nie widze.
A operator sieci mógł ci tylko port 27780 zablokowac (lub wszystkie) do utorrenta ale to nie blokuje transferu. Ja długo nie miałem u siebie odblokowanego i transfery szły po 1.5mB/s. Zreszta jak nie to uzyj innego z ww. clientów.
* �Torrent (v 1.6.1 or newest) - For windows only - Recommended! - Most popular windows client.
* Azureus - Windows, Linux, OSX - Recommended! - Most popular cross platform client.
* rTorrent - Linux
* kTorrent - KDE
* Deluge - Linux
* BitRocket - OSX
* Transmission - OSX, Linux, BSD, Solaris
* Official Bittorret Client - Windows (older versions for OSX, Linux)
* Halite - Windows
Ja tu bitcommeta nie widze.
A operator sieci mógł ci tylko port 27780 zablokowac (lub wszystkie) do utorrenta ale to nie blokuje transferu. Ja długo nie miałem u siebie odblokowanego i transfery szły po 1.5mB/s. Zreszta jak nie to uzyj innego z ww. clientów.
nie wiem jak można mieć problemy z utorrentem, toż to najmniejszy i najmniej kłopotliwy jaki tylko jest (mam net z kablówki i router - czyli 2 sprzętowe firewalle :] a wszystko śmiga na max prędkości łącza.)
Co do porad:
-korzystać tylko z dozwolonych klientów, żadnych egzotyków.("u" najlepszy i najbardziej polecany )
-dużo seedować, chociażby okładki filmów, cokolwiek małego bo z tegov leci karma.
A gdy ratio spadnie poniżej 0,4 można sobie "dokupić" za nia upload w GB.
Co do porad:
-korzystać tylko z dozwolonych klientów, żadnych egzotyków.("u" najlepszy i najbardziej polecany )
-dużo seedować, chociażby okładki filmów, cokolwiek małego bo z tegov leci karma.
A gdy ratio spadnie poniżej 0,4 można sobie "dokupić" za nia upload w GB.