Pęknięte mocowanie hamulca w Boxxerze

baloon21
Kontakt:

Pęknięte mocowanie hamulca w Boxxerze

Post autor: baloon21 »

Witam
Mam pytanie niedawno pękło mi mocowanie hamulca w Boxxerze Race rocznik 2005 i mam takie pytanie do Was; z jakiego materiału wykonane są lagi dolne w boxxerach i czy da się to jakoś pospawać?? Proszę o konkretne odpowiedzi gdyż zależy mi na czasie, a i przy okazji chciałbym się dowiedzieć na jakie koszty się szykować:) pozdrawiam baloon
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

Są z magnezu, więc ja radzę zbierać na nowe golenie.
lipski
Kontakt:

Post autor: lipski »

baloon21 - stopy magnezu są trudno spawalne.. Utlenia się pod elektrodą.. Ciężka sprawa i raczej nie do zrobienia..

Nowe lagi 174$ oczywiście w US.. np tutaj:

http://edinabike.com/page.cfm?PageID=62 ... sku=FK7275
baloon21
Kontakt:

Hmmmm no to mam ch***** problem :/ ale dzięki wielkie za pomoc. Aha i mam jeszcze jedno pytanie ile w PL kosztowałaby mnie zabawa z wymiana dolnych goleni ???
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

najtaniej to poszukaj rozwalonego amora ale z całym dołem ;) czasem sie trafiają.

jak wielkie pęknięcie ?? jak małe to można kombinować z poksipolem :) Olo latał po naście metrów na klejonej ramce wiele miesięcy i dało radę :)
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
baloon21
Kontakt:

male to to nie jest niestety :/ kurde bede kombinował, mam coś w stylu poxipolu tylko ze o wiele lepsze, przed chwila sie o tym dowiedziałem, jakiś klej który używa się na kopalniach, zobaczymy będę kombinował, dam znać co mi z tego wyjdzie :)
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

ja kiedyś miałem nawet kupować boxxera za niewielką kasę, właśnie z rozwalonym mocowaniem hamulca i tam były zrobione jakieś obejmy, ze normalnie sobie montowałeś hamulec.
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

zrób obejme, zwykły pasek plachy na około lagi z dziurkami na końcu dopasowanymi do kształtu i tyle. zapodaj jakims zdjeciem czy cos bo nawet niewiadomo jak to wyglada. oczko odpadło czy peklo ?? jesli pekło i jest w miare stabilne (ja mialem pekniete na srodku dalo sie zrobic ale niechcialo mi sie :P) to zrób jak napisalem wczesniej

Proste jak konstrukcja cepa wiec powinno dzialac :)
Załączniki
bez tytu?u.JPG
bez tytu?u.JPG (14.96 KiB) Przejrzano 779 razy
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

zetin to ujebane i dotocz sobie mocowanie obejme jak wyzej , ale nei skrecana , najlepiej wyciac cnc z kawalka alu i sruba z jednej strony lapie , no i wiadomo , mocowanie samo pod tarcze , generalnie wyszlo by najtaniej i wygladalo dobrze poza tym
www.mm-foto.pl
ODPOWIEDZ