guma.... grrr :/

ven
Kontakt:

guma.... grrr :/

Post autor: ven »

Potrzebuje porady ;]
non-stop lape gume. nie wiem czemu, po szklach i tego typu nie jezdze... dziwne to dla mnie conajmniej. Pewnie dlatego ze opona do dupy, ale nie ma kasy narazie zeby zmienic - musi isc na co innego ;]

Mam pewien pomysl aby opone od srodka wylozyc stara detka i dac nowa pod nia, tak ze zrobia sie 3 warstwy -ziemia - powietrze : OPONA || stara detka || NOWA DETKA .

Nie wiem czy cos to da... moze
Robil ktos juz takie eksperymenty :) ?

pozdro
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

moze masz 1. juz zdupiony plytki bierznik albo 2. w oponie masz jakiegos malego kolca - oblokaj wew czolo opony
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Blue
Kontakt:

Post autor: Blue »

gdzies juz widzialem takie rozwizanie...chyba na stornie xc-zone.prv.pl bylo opisane ;)... sprawdz czy od srodka opony nie masz jakiegos syfu ;P moze tam siedzi ic i przebija? :P
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

Może jakiś wredny wystający z obręczy nypel Ci psuje dętki ?? Jak masz badziewną obręcz to też sprawdz :P
ven
Kontakt:

Post autor: ven »

[quote]
Prosty i znany sposób na zapobieganie łapaniu kapciJ. Wystarczy nam stara dętka...;) może być zakoszona od kolegi z roweru....;) Potrzebne nam będą nożyczki i taśma.

Chwytamy stanowczo;) za starą dętkę i rozcinamy od wewnętrznej strony (tam gdzie wentyl). W tak spreparowany kawałek gumy wkładamy naszą świeżą i nieprzedziurawioną dętkę. Wcześniej dobrze by było posypać ją delikatnie talkiem, żeby guma się nie odparzała i nie zlepiała. Następnie bierzemy taśmę klejącą, i żeby nam się wszystko trzymało kupy obwijamy całą rzeźbę dookoła co jakieś 15-20cm. Potem wystarczy założyć to coś na koło i jazda...:D
[/quote]

http://www.xc-zone.jgc.pl/archiwum.php?kid=8&full=yes

No dobra , ale... mam to okleic tasma zeby sie trzymalo czyli tak jakby dookola ta 2 detke w ktora bedzie ta dobra wlozona. TYlko moze ta tasma nie dac dobrze tych detek napompowac.. inaczej obkleje to sie trzymac nie bedzie. a na co to obklejac :)

pozdro
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

1 moze masz wentyl do D....
2 a nie łapiesz czsem snejkoov??
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

hmm a próbowałeś pompować??

a masz taśme na obręczy ??
A tam
-=Matekk=-
Kontakt:

Post autor: -=Matekk=- »

Mi się wydaje że masz zdartą oponę i nawet jak wjedziesz na byle jaki krawężnik to odrazu dętka się przebija. Kup nową opone i będzie po sprawie.
Łopata ma swój własny, niepowtarzalny styl.
equilibrium
Kontakt:

Post autor: equilibrium »

Ja mam jakoś pecha do snake'ów. Leciutko w cos uderze i dupa...Macie na to jakiś sposób ?
dieee
Kontakt:

Post autor: dieee »

Proponuje uzbierac troszke kaski i uzbierac na konkret oponki i detki.. mnie to kosztowalo 250 zl.. ale uwierzcie ze warto.. Tyl tioga factory dh 2.5 przed white tiger 2.5 , a detki maxxis'y i nie mam problemow..
www.pinkbike.com/photo/1007092/
strongbikker
Kontakt:

Post autor: strongbikker »

Ja mialem kiedyś problem, że dentka przebijała mi sie po 10 mi jazdy i okazalo sie że w mojej badziewnej oponie od środka drut wystaje. Odciołem go i teraz luzik.
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

nokiany nbx 2.5 i dędki intensa albo schwalbe
taśma na obręcz i single wide

jeszcze w całym życiu nie złapałem snaka
A tam
ODPOWIEDZ