Rower do dirtu
Rower do dirtu
Siema mam pytanie. Chciałbym złożyć rower do dirtu. Mogę wydać na niego 2500 zł(nowy). Macie jakieś propozycje. interesuje mnie rama DARTMOOR TWO6PLAYER. Z góry dzięki za pomoc.
-
- Kontakt:
ehh no człowieku. Jest szukajka. Moze nie dziala ona w 100% ale napewno jakis pozyteczny temat bys znalazl. Zakladam ze to forum jest zeby pomagac ludziom więc co nieco ci doradze. Po 1 powiedz czy chcesz amorka czy sztywny widelec, po 2 powiedz jakie czesci chcesz zeby były naprawde mocne a na których wolisz oszczędzić. Jezeli chcesz sztywniaka to jak dla mnie dartmoor cromax bylby dobry z kolei jezeli chcesz amorka to tutaj tylko SR SUNTOUR DURO. W sumie te nowe duracze ze wzmocnioną koroną to juz nie taki szajs jak kiedys. Co do skoku to rob jak chcesz ja bym do tej ramki walnoł 100 mm. Hamulce proponuje avid bb5 dobre i sprawdzone mechaniki za dobrą cene. mostek + kiera truvatic hussefelt (100 zł)l, korba tez hussefelt suport moim zdaniem giga pipe bylby dobry. Niewiem ile to teraz kosztuje. Co do kół to sie nie wypowiem bo nie orientuje sie w cenach. Ja bym dal single tracki.
Odnośnie ramy to moim zdaniem lepsza by była stalowa np. Prodigy 9.81 albo octane one void. Wieksza wytrzymalość i dłużej posłuży. Amor mógłby być jakiś dj 3 np. mysle że byś wyrwał nówkę koło 700 złotych czyli w budzecie by się zmieścił. Albo Dirt street tez świetny amor tlyko nie wiem czy dostępny. Ewentualnie Mógłbyć kupić rower gotowy np. NS metropolis 2 myślę że spokojnie po sezonie go dorwiesz za 2500zł. I nie mui sie martwić o składanie 

Grix gdzie Ty widziales nowego Dj3 za 700zl?? nie mowie tu o tym z 2008 bo to kupa jest a nie amor. juz wolalbym duro nowego i zaoszczedzic kase na osprzet.... co do ramy to slyszalem ze two6player jest niezla... ale chcesz jezdzc dirt czy nastawiasz sie jeszcze na street bo wtedy lepszy bedzie two4player z kolami 24'. raczej na Twoim miejscu bym robil singla na jakichs mocniejszych kolach, korba truvativa kiere i mostek tez. tylnego avida bb5 lub jakby Ci kasy starczylo to hayesa hydraulika jakiegos bo ostatnio za 300zl spokojnie kupisz...