Amortyzacja dropów

Cosmos
Kontakt:

Post autor: Cosmos »

wniosek trzeba wzorowac sie na klassenie :) bo ewidentnie koles ladniej technicznie skacze dropy... poza tym takie tlumienie ladowania poprzez odchylenie do tylu i spadaniu delikatnie na przednie kolo to jest trudna rzecz... bo to trzeba wyczuc - zeby nie przekozaczyc albo zeby znowu nie wyladowac za twardo na dwa kola... z grubsza mam to opanowane ale kazdy drop jest inny i jedne sie skacze inaczej a drugie inaczej...
http://cosmos.pinkbike.com/
Sauron
Kontakt:

Post autor: Sauron »

Ja pirdole co wy porównujecie Bendera do kolesi którzy skaczą z maximum dwopów które mierza 4 metry. Ja pierdole buahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhahahhhehahehehahahahhahahahhahahahhahhahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahahahhahahahahhaehehhehehe ja pierdole pękne tu <lllllllllllllllllllllloooooooooooooollllllllllllllllllllllllllll>
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman »

no wlasnie. wy **** **** ****! nie porownywac mi tu bendera do tych ciot klassena, simomsa, allena czy innego schwarza! miernoty zatrzymuja sie na dropach 4m! a bender krol ziemniakow przeciez nawet z kraweznika nie zeskoczy bo przeciez za malo metrow ma! jak wy w ogole mozecie porownywac sztucznie wykreowana przez media pseudo giwazde mtb do jakichs tam teamowych miernot od Kony czy tam nicoali.... zeby mi to bylo przedostatni raz!

... O!
what can I say... ;)
bloodman
Kontakt:

Post autor: bloodman »

ja tam robie dropy na chama i jeszcze mi sie rower nie rozjebal:O
cosin
Kontakt:

Post autor: cosin »

laduj delikatnie na tyl i amortyzuj rekami i nogami, bedzie dobrze!! troche poskaczesz i wprawy nabierzesz. a poza tym to idz cwiczyc!!
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=454947
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

no bo si elonduje tylko na tyl... bierzesz ladujesz do opony 1,5 bara powietrza i lodujesz mieciutko
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Wracajac do porownania Bendera i Klassena to ktos sie obuzyl- why? Przeciez Klassen wygral RB Rampage a Bender chyba nie (ale to ze polegl na wlasnym terenie to juz w ogole kleska)
AMOEBA
Kontakt:

Post autor: AMOEBA »

heh londowac mozna na oba kola albo na tylnie .. byleby tylko nie spasc z dropa (pionowo w dul leci rower... ty przes kiere on na Ciebie.. przejebane)
Dirtek
Kontakt:

Post autor: Dirtek »

ja tam mam za soba juz dropy 2.5m na pochyłe i to jeszcze co gorsza z zapedałowania ponieważ nie było miejsca sie rozpędzić nawet i za kazdym razem staram się wylądaować na 2 koła jak spadne na tył to masakra tym bardziej ze mam rozwalonego już mojego RST 321 TL ale dało sie skakać dopuki nie zgieła sie korona i golenie nie dostały luzów teraz myśle ze jak bym miał amorka ze 130mm skoku to bez problemu mógł bym rypać wieksze dropy niż 2.5m
...
ODPOWIEDZ