Budowa toru Dirtowego.

Wiktor4 Pisz
Kontakt:

Budowa toru Dirtowego.

Post autor: Wiktor4 Pisz »

Witam wszystkich!
Mam mały problem z budową toru dirtowego w Piszu. Załatwiłem już stowarzyszenie, miejsce itd. ale teraz nie wiem skąd wziąść wzór regulaminu i tablic informacyjnych/ostrzegawczych. Nie mam zielonego pojęcia jak to ma wyglądać. Czy ktoś załatwiał już tego typu sprawy, albo zna kogoś kto miał z tym kontakt?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam!

Czy regulamin może tak wyglądać?
ODPOWIEDZIALNOŚĆ:
Właściciel toru nie ponosi odpowiedzialności, względem użytkownikow, za jakiekolwiek szkody poniesione w trakcie użytkowania z toru, za zderzenia i kolizje na trasie toru. Właścieciel nie ponosi także odpowiedzialności za rzeczy zagubione, skradzione czy zniszczone podczas jazdy na torze. Osoby użytkują obiekt na własną odpowiedzialność. Użytkownicy zobowiązują się przestrzegać warunków regulaminu toru jak i poleceń służb porządkowych. Zobowiązują się zachowywać zgodnie z zasadami współżycia społecznego, z zachowaniem wysokich standardów kultury osobistej z zachowaniem zasady fair play.

Uczestnicy zrzekają się prawa do dochodzenia odszkodowań czy innych roszczeń w stosunku do Właściciela za doznane szkody podczas użytkowania toru.

Jednocześnie Właściciel ma prawo do wykorzystania wszelkich nagrań, wywiadów, zdjęć, opublikowania wyników zawodów w środkach masowego przekazu nieodpłatnie. Nie będzie to naruszenie postanowień ustawy o ochronie danych osobowych z 29 sierpnia 1997 r (Dz.U. 133 poz. 883).

Nieznajomość niniejszego regulaminu, w związku powszechnym dostępem do niego, nie może być uznana jako powód do jakichkolwiek roszczeń.

Właściciel nie zapewnia podstawowej pomocy medycznej ani przedmedycznej

WARUNKI UŻYTKU:
Użytkowac tor może każdy kto:
- posiada sprawny rower przeznaczony do celow dla ktorych stworzono tor
- posiada kask, ochraniacze i rękawiczki
Dirrrt !
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Jak dla mnie regulamin calkiem dobry ale lepiej zapytac kogos kto sie zna na tego typu rzeczach - nawet prawnika poniewaz ktos potem znajdzie jakas luke w regulaminie i beda problemy jak sobie cos zrobi.

Osobiscie delikatnie zmienilbym regulamin zeby ladniej stylistycznie wygladal, mozna takze sprecyzowac warunki uzytku odnosnie ochraniaczy.
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

W regulaminie znalazłbym też miejsce dla kibiców, wydaje mi się że pasowałby każdy regulamin obiektów sportowych, ale masz forum prawnicze żeby o takie rzeczy pytać pozdr
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
czarny09
Kontakt:

Post autor: czarny09 »

Wiktor4 Pisz pisze:WARUNKI UŻYTKU:
Użytkowac tor może każdy kto:
- posiada sprawny rower przeznaczony do celow dla ktorych stworzono tor
- posiada kask, ochraniacze i rękawiczki

Wywal rękawiczki, mi czesto zdarza sie jezdzic bez rękawiczek. Kask i Ochraniacze wystarczą xD
siwiutki
Kontakt:

Post autor: siwiutki »

^

to samo... rekawiczki sa czesto zbedne :)
~Run for your life!~
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Regulamin pownien być jak najbardziej surowy.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Wiktor4 Pisz napisz do ludzi z grandy. Kaktuss ma na forum tutaj nawet konto. Oni robili takie opcje pewnie to cos ci poradzą.
Wiktor4 Pisz
Kontakt:

Post autor: Wiktor4 Pisz »

dzięki za odpowiedź, a może macie jakieś wzory albo swoje regulaminy? A jak z tablicami?
Dirrrt !
ODPOWIEDZ