Stozek MP 20.07.2008r.

Noldorek
Kontakt:

Stozek MP 20.07.2008r.

Post autor: Noldorek »

A co się będę...założę sobie tomat :) no wiec panowie i panie :D czeka nas już za niedługo wysiłek życia :D czyli trasa mistrzostw polski na Stożku :) nie do końca wiem jak z treningami ( ja jadę dziś (12.07.2008r.)) na trasie na razie byłem tylko pieszo i powiem (profesjonalizm połączony z wykwintnym gustem) < zapraszam dziś na trening :D pozdrawiam :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Opiszcie trase jak juz tam jestescie ;) Niech kalecy i inni popaprani maja o czym pomazyc przynajmniej (jak co roku cholera :/)
Noldorek
Kontakt:

no to tak...."moja wizja trasy" tak jak ja ją widzę... zaczyna się krótkim rozpędem na kamienistej drodze i wpadasz zakrętem w las (jakieś 160stopni ) potem w prawo i zaczyna się cyrk !! trasa jest tak zrobiona że każdy szuka swojej Lini przejazdu :) czemu towarzysza liczne trawersy i uskoki...potem przejazd po polance jakieś 150m po niezłym trawersie...i dalej podobny cyrk :) aż do ostrego zjazdu potem GAP (lub objazd) i dalej po staremu :) po prostu miodzio:D może będą jakieś foty za niedługo :) To po prostu trza zobaczyć:)
Spaced
moderator
Kontakt:

Noldorek gap jaki? Jest to niewiadomo co z niedopasowanym wybiciem do ladowania zrobionego ze smieci? Czy juz tego glupiego uskoku nie ma?
matekozak
Kontakt:

Post autor: matekozak »

siema tez byłem fdzis z kumplami, to trasa mega, najlepsza na jakiej jezdziłem w polsce, gap bedzie jeszcze troche zmodernizowany, ogólnie trasa bardzo techniczan w szczególnosci górna czesc, kilka wariantów przejazdu jest bardzo dobrym pomysłem,
Iron horse sunday 08 WC
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

foty z trasy http://www.freestyle.pl/downhill/wisla.html

Spaced - niedopasowane wybicie to tylko dla tych "niepotrafiących dopasować się do wybicia" Zawsze powtarzam licz siły na zamiary. Nie potrafisz dobrze, wszędzie latać to czasem odpuść bardzo trudne skoki.

pozdro
Spaced
moderator
Kontakt:

tomo nie lecmy w kulki. Ladowanie bylo tam tak ustawione, ze ladowalo sie dosc twardo przy idealnym ladowaniu. To nie chodzi o trudnosc tamtego pomyslu tylko o to, ze hopa byla wyraznie zrobiona na odwal sie i teraz jest tlumaczenie, ze jest trudna i techniczna. Byla niedopracowana i tyle. Obejzyj dowolna trase pucharu swiata i zobaczysz, ze jak tam hopy sa zbudowane(maja byc szybkie i nie zaburzac plynnosci jazdy) I to nie tylko moja opinia bo na starej trasie wiem, ze sporej ilosci osob sie to nie podobalo.
Tak na zdjeciach widze, ze trasa fajna i zaluje, ze jeszcze kiery chwycic nie moge ;) I nie bierz tego komenta o hopie osobiscie bo trasa jest naprawde fajna, po prostu jeden element starej uwazam, za niedopracowany. To i tak malo jak na rodzime standardy ;)

BTW. Stożko wyciag bedzie dzialac jakos w sezonie zeby potrenowac? Czy wpychamy? ;)
Noldorek
Kontakt:

Na pewno będzie działać....trasa najlepsza w PL to musi :) co do gapa...to widziałem jak tam dziś koleś skakał ( a lądowanie jeszcze nie gotowe) i ładnie wylądował....takie gapy na trasach zagranicznych to norma...dlatego cała trasa jest profesa:)
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6438250
Wszystko na sprzedaż
Spaced
moderator
Kontakt:

Noldorek moze go przerobili. Ja go rok temu widzialem i powiem ci, ze duzo jezdze po trasach i tylko na wariackich czeskich trasach takie przeszkody widze ale czesi akurat to przesuniety pkt. bólu maja. No ale to moze dlatego, ze widzialem go jakos dziwna porą (wczesna wiosna albo pozna jesien, nie na zawodach i wtedy byl w kiepskim stanie, moze na zawody ogarniety jest lepiej)

Swoja droga wychodzenie z zalozenia ze skoro na zachodzie trasy trudniejsze to hopy trudniejsze jest bzdura. Wlasnie u nas sie za duzo mysli o hopach, a za malo o trasach. Na zachodzie liczy sie trasa, a hopy sa stawiane tak zeby plynnie je przeleciec i nawet o nich nie mysleć. DH to nie FR czy NS.
pano_dh
Kontakt:

Post autor: pano_dh »

Dzisiaj gapa skakało trzech riderów i nawet nie było słychać dobicia przy lądowaniu. Jeśli ktoś ma technike go skoczyć to poleci go bez problemu. Dla nieskaczących jest objazd wiec nie widze problemu... Apropos traski to naprawde sie udała. Wrescie bedą konkretne Mistrzostwa.
Spaced
moderator
Kontakt:

pano_dh to widocznie albo jest lepiej albo mi cos nie stykala tamta hopa bo jakos wielkosciowo to ona sie straszna nie wydawala jak ostatnio pamietam. Fotke chetnie bym zobaczyl musze przyznac. No ale to z zawodow beda. Mi sie nigdzie nie spieszy bo i tak rehab trwa.
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

no no, widze ze trasa konkretna jest :D ... i cos czuje ze na HT to bedzie ładnie trzepac :D :twisted:
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Noldorek
Kontakt:

Zdjęcia strasznie ja spłaszczają:D już jest momentami rozjedzona i wychodzą dorodne korzenie...a gdzie tam do niedzieli :O (przyszłej) jeśli biega od HT....to naprawdę będę podziwiał panów którzy pewnie wykręca lepsze czasy ode mnie:D
Wszystko na sprzedaż
inq
Kontakt:

Post autor: inq »

Troche potrzęsie na HT, ale myśle ze to i tak lepsze niż dziury w Myslonach na contestowej :D
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

właśnie wróciłem z Stożka - ewakuacja w trakcie "oberwania chmury z burzą" - powyrywało i połamało drzewa:) ale wróćmy do trasy... dawno już nie zdarzył się odcinek którego nie umiałem przejechać za pierwszym razem(lata temu)... na Stożku zdarzyły się aż cztery... trasa jest bardzo trudna i niestety pedały SPD poległy na całej linii:( Nie dało się wpiąć i zdarzały się przez to rożne ciekawe sytuacje. Gratulacje dla Gagata - wybudował naprawdę bardo wymagająca trasę
Moskit
Kontakt:

Post autor: Moskit »

Nooo z fotek widzę że traska miodzio :D
Mam nadzieje że będzie się super śmigać i nie będzie padać... :)
To moje 1 zawody ciekawe jak będzie... :mrgreen:
Noldorek
Kontakt:

No jak na razie leje:D i leje...a ja chciałem oponki na suche zamawiać...a jak nie przestanie padać?? co ja zrobię :O ale nie widzę tej trasy w pełnym deszczu...
Wszystko na sprzedaż
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

a ile jest hopek na trasie ??
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
wymiot8
Kontakt:

Post autor: wymiot8 »

gap i hopka na dole przez rów
ODPOWIEDZ