Kona 2009
i jeszcze jedno o tobie. "Znasz" teorie, w praktyce jestes cienki bolek. Jesli chodzi o sprzet to ludzie wolą słuchac zawodnikow a nie dzieci neostrady. Ty sie doktoruzyjesz tu na forum? Daj na luz bo sie ludzie z ciebie smieją ( nie tylko z ciebie, z innych modów, profesorów wszechnauk też). Filmow sie naoglądales, zaagramanicznych forów naczytałes i masz jakies wyidealizowane pojecie o wszystkim. Dzieci na forum są w ciebie zapatrzone i sie radzą, ale chyba tylko dlatego ze cie w akcji nie widzialy. Smiem twierdzic ze gdyby nie twoj starannie dobrany sprzet za x tysiecy PLNów to bys sie bał zjezdzac z gorki.
pozdro dla prawidziwych bikerów
pozdro dla prawidziwych bikerów
Srejsd pisze:Smiem twierdzic ze gdyby nie twoj starannie dobrany sprzet za x tysiecy PLNów to bys sie bał zjezdzac z gorki.
-a mi sie wydaje ze ciut, ciut zazdroscisz tego sprzeta za 'x'tys. peelenow i tego ze np. ktos smiga sobie w mariborze:) <dla mnie bomba>
jedni maja czas i mozliwosci zeby jezdzic wiecej, podejmuja wieksze ryzyko i w efekcie moga lepiej jezdzic od innych, to ze ktos jezdzi gorzej, czy lepiej to jego sprawa...
to tak jakbys komus, kto ma sportowe auto a nim nie szaleje powiedzial ze jest beznadziejny, bo po co kupowal takie auto skoro nie wykorzystuje jego mocy...
Idac w tym kierunku i przyrownujac umiejetnosci ridera do jego bika to ja na jakims wigry powinienem smigac, bo z mojego HT i tak nie wyciskam na razie 50%:P
http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png
"dzieci neostrady" to powszechnie przyjęty frazeologizm, i sie nei wykrecaj bo kazdy wie o co kaman
prosem nie cza byc, w Polsce nie ma prosów. Tobie, tak na poważnie, wystarczy nawet 10cm nietłumionego skoku bo tak popylasz, wiec nie rób wody z mózgu innym tylko ostro trenuj, to moze kiedyś twoje zdanie bedzie sie liczyło i ktos bedzie chciał cie posłuchać.

prosem nie cza byc, w Polsce nie ma prosów. Tobie, tak na poważnie, wystarczy nawet 10cm nietłumionego skoku bo tak popylasz, wiec nie rób wody z mózgu innym tylko ostro trenuj, to moze kiedyś twoje zdanie bedzie sie liczyło i ktos bedzie chciał cie posłuchać.
-sorry ale czy Spaced w tematach mowi ludziom jak maja jezdzic i co robic zeby zap...??Srejsd pisze:to moze kiedyś twoje zdanie bedzie sie liczyło i ktos bedzie chciał cie posłuchać.
nie wydaje mi sie, za to pod wzgledem technicznym jego rady sa konkretne i poparte jakas wiedza a nie gadanina w stylu ''bo mi kolega powiedzial, na kolegi rower wsiadlem i......''
-jak na kogos kto ''dzisiaj'' dolaczyl do forum zadziwiajaco duzo wiesz o Spacedzie...czytales wszystkie tematy??
-DOKŁADNIE! ilu potrafisz wymienic np. trenerow boxu ktorzy rozwineli zawodnika na mistrza swiata, a sami wczesniej osiagneli ten tytul? ilu znasz szkoleniowcow np. w siatkowke odnoszacych wczesniej zwyciestwa na turniejach miedzynarodowych ? glupie gadanie o tym ze ktos slabo jezdzi to ma sie nie wypowiadac
Fajnie ze jestes z swoim tata w mariborze ciesze sie z tego , pozdrow tate
.
Co do skoku od czego wychodzisz ze akurat to powino byc 180 . A w rumuni na jakim skoku powino sie jedzic??
o rowerze twoim nic nie mowilem znowu cos sijesz z palca , stwierdzilem ze masz w nim wiecej skoku , a o ile pamietam to slyszalem jak sunday miales kupowac za rok teraz commenciala to tyle ....A co do zbroj to jej nie lekcewarze ale bez przesady nie daje ci tego ze jestes supermanem na trasie. Po co mi robisz wyklad na temat zawieszenia . A to co zrobiles z 5.10 dla mnie to oznacza ze sam nie wiesz czego chcesz . Trzabylo sobei noski to pedalow zalozyc . bys mial platfomry i pol spdy .
pozdrawiam

Co do skoku od czego wychodzisz ze akurat to powino byc 180 . A w rumuni na jakim skoku powino sie jedzic??
o rowerze twoim nic nie mowilem znowu cos sijesz z palca , stwierdzilem ze masz w nim wiecej skoku , a o ile pamietam to slyszalem jak sunday miales kupowac za rok teraz commenciala to tyle ....A co do zbroj to jej nie lekcewarze ale bez przesady nie daje ci tego ze jestes supermanem na trasie. Po co mi robisz wyklad na temat zawieszenia . A to co zrobiles z 5.10 dla mnie to oznacza ze sam nie wiesz czego chcesz . Trzabylo sobei noski to pedalow zalozyc . bys mial platfomry i pol spdy .
pozdrawiam
avg nowe konto, bo nigdy tu konta nie miałem. Omijałem dh-zone szerokim łukiem zawsze, bo wiadomo kto tu siedzi. Jedyniei zaglądalem tu po jakies info na zawody, po zawodach itd. Od jakiegos czasu dla rozywki czytam tez forum, na prawde sporadycznie, ale kiedy widze kto tu adminuje i co wypisuje to juz nie jest smieszne, żal mi wiekszosci uzytkownikow ze to akceptują i czytają (chyba wpatrzeni) jak babcie Ojca Rydzyka.
Srejsd -wiec nikt Ci nie broni wypowiadac sie i udowadniac swoje racje, a ty sie zalogowales i atakujesz kogos:)
powypowiadaj sie konkretnie na forum to Ciebie moze kiedys beda inni bronic, i Twoich racji, na razie Twoje wypowiedzi wygladaja mi na pisane przez zakompleksionego i zazdrosnego...kogos:)
powypowiadaj sie konkretnie na forum to Ciebie moze kiedys beda inni bronic, i Twoich racji, na razie Twoje wypowiedzi wygladaja mi na pisane przez zakompleksionego i zazdrosnego...kogos:)
Tak wiec czemu zawdzięczamy te wizytę? jeśli kolegę interesują tylko info o zawodach?Srejsd pisze:Omijałem dh-zone szerokim łukiem zawsze
Jednego nie rozumiem, ale jeśli coś Ci przeszkadza po prostu "olej" to, nie ma co szukać dziury w całym

Spaced jest jaki jest i po co go zmieniać, nie mam zamiaru nikogo krytykować. Ale po co wskakiwać na siebie poglądami możemy sie wymieniać ale po co sie spierać.
ADDyFG jak chodzi o sprzet to mam taki rower co to wasz mentor uważa że ma "idealną geometrie" i wogle mowi ze fajny
, a w sumie lepiej jedzilo mi sie na poprzednim fullu ktoremu leci wlasnie 5 sezon i nie jest taki freshy. Fajnie by bylo jakby Spaced uzgodnił jaka jest najlepsza geometria na Polske ( najwazniejsze rzeczy jak dlugosc tyl. widelek, kąt glowki i sztycy, baza kol, wys suportu). z góry dziekuje

Papas ty nie czytasz ze zrozumieniem. No offence bo mam wrazenie, ze sie spotkalismy, a jakos na zywo wszyscy spotkani bikerzy zdawali mi sie bardzo wpozadku. Ale wlasnie o to mi chodzilo mam w nim wiecej skoku bo mialem okazje na rower z wiecej skoku. A co do sunday, commencala to po prostu lubie eksperymentowac, ze sprzetem i mam specyficzne wymagania, a teraz zloty stoi tak mocno, ze w wypadku sprzedania ramy (czego i tak nie jestem pewien bo na razie o tym nie mysle na powaznie tylko raczej luzno sie zastnawiam) nie zaplacilbym nic albo prawie nic 
A co do zbroi to wlasnie sam napisales, ze przed zlamaniami nie chroni. Wiem, ze to wynika troche z checi zdyskredytowania mojej osoby i celowo piszesz ostrzej. Sam tez tak czesto robie i widze, ze cie to denerwuje
A co do 5.10 to to jest moim zdaniem dobry pomysl bo nie trzeba przekrecac pedalow jak mam ochote na platformy czy spd (zawodnicy tak robia i na roznych trasach roznie sie przydaja, a to, ze nie jestem zawodnikiem nie broni mi chyba takich zabaw) Moze sie to tobie nie podobac ale wlasnie sugerujesz, ze np. Peat nie wiedzial czego chcial regularnie na treningu w Chapery zmieniajac pedaly
A co do komenta odnosnie wyjazdu to w jakim stopniu dyskredytuje mnie wyjazd z Ojcem? Tez jezdzi to mam mu powiedziec spadaj i jedz sam? Jezdze tez bez niego i nie placze wtedy
BTW. Tak z ciekawosci znamy sie z poza forum? Bo ciekaw jestem troche kogo tak poddenerwowalem swoim zachowaniem.
Srejsd moze czasem sie myle ale mysle, ze DHZ sie zmienil od czasow kiedy radzono rowery kolegi albo tylko swoj bo swoje to dobre, lub walono komenty " i tak sobie nie kupisz". Poziom dyskusji jednak sie podniosl poniewaz czesc ludzi przeniosla sie na inne fora. Z tym co mowie mozna sie nie zgadzac ale uwazam, ze ostatnio przynajmniej u czesci uzytkownikow na forum pojawil sie zwyczaj argumentowania swoich racji co chyba przyznasz uwiarygadnia ich opinie.
A tak szczerze panowie ja troche przesadzam ale wy chyba tez wiec skonczmy moze ten temat bo i tak jak Artur sie pojawi to to wykasuje (nie zrobie tego dopoki rozmowa trwa bo szczerze nie mam ochoty zabierac wam mozliwosci wyrazenia swojego zdania, nawet w zlym temacie)
BTW. Nigdy nie mowilem, ze jest jedna geo dobra. Wyrazam tylko SWOJA OPINIE. Czasem sie kluce ale mam przed kazdym postem ostrzegac, ze to tylko moja opinia? Chyba ludzie sa na tyle inteligentni, ze na to wpadna

A co do zbroi to wlasnie sam napisales, ze przed zlamaniami nie chroni. Wiem, ze to wynika troche z checi zdyskredytowania mojej osoby i celowo piszesz ostrzej. Sam tez tak czesto robie i widze, ze cie to denerwuje

A co do 5.10 to to jest moim zdaniem dobry pomysl bo nie trzeba przekrecac pedalow jak mam ochote na platformy czy spd (zawodnicy tak robia i na roznych trasach roznie sie przydaja, a to, ze nie jestem zawodnikiem nie broni mi chyba takich zabaw) Moze sie to tobie nie podobac ale wlasnie sugerujesz, ze np. Peat nie wiedzial czego chcial regularnie na treningu w Chapery zmieniajac pedaly

A co do komenta odnosnie wyjazdu to w jakim stopniu dyskredytuje mnie wyjazd z Ojcem? Tez jezdzi to mam mu powiedziec spadaj i jedz sam? Jezdze tez bez niego i nie placze wtedy

BTW. Tak z ciekawosci znamy sie z poza forum? Bo ciekaw jestem troche kogo tak poddenerwowalem swoim zachowaniem.
Srejsd moze czasem sie myle ale mysle, ze DHZ sie zmienil od czasow kiedy radzono rowery kolegi albo tylko swoj bo swoje to dobre, lub walono komenty " i tak sobie nie kupisz". Poziom dyskusji jednak sie podniosl poniewaz czesc ludzi przeniosla sie na inne fora. Z tym co mowie mozna sie nie zgadzac ale uwazam, ze ostatnio przynajmniej u czesci uzytkownikow na forum pojawil sie zwyczaj argumentowania swoich racji co chyba przyznasz uwiarygadnia ich opinie.
A tak szczerze panowie ja troche przesadzam ale wy chyba tez wiec skonczmy moze ten temat bo i tak jak Artur sie pojawi to to wykasuje (nie zrobie tego dopoki rozmowa trwa bo szczerze nie mam ochoty zabierac wam mozliwosci wyrazenia swojego zdania, nawet w zlym temacie)
BTW. Nigdy nie mowilem, ze jest jedna geo dobra. Wyrazam tylko SWOJA OPINIE. Czasem sie kluce ale mam przed kazdym postem ostrzegac, ze to tylko moja opinia? Chyba ludzie sa na tyle inteligentni, ze na to wpadna

-hehe z tym sie zgodze, koniecznie trzeba to UNORMOWAĆSrejsd pisze:Fajnie by bylo jakby Spaced uzgodnił jaka jest najlepsza geometria na Polske ( najwazniejsze rzeczy jak dlugosc tyl. widelek, kąt glowki i sztycy, baza kol, wys suportu)

Grunt ze jak ktos sie nie zna to wie chociaz mniej-wiecej na co zwrocic uwage:D ja tam teraz ramke kupilem i nawet o geo nikogo nie pytalem czy dobre do fr/dh, mi sie podoba i z tego wzgledu bedzie mi sie na niej dobrze jezdzic, i nikogo nie bede sluchal czy katy ma dobre- dla mnie w sam raz:P
Srejsd a tak z ciekawosci. ile razy Ty w swoim pięknym zyciu chociaz widziales np. Myslenice?? Maribor?? Zar?? co?? tak z ciekawosci?? bo tylko gadasz i gadasz, jak dla mnie najezdzanie na Spaceda jest bezsensowne z Twojej strony. i soryy za wielki offtop bo z tematu o konie zrobilo sie jakies bagno.
Hmm ihmo nie wiem kto ma czytać ze zrozumieniem ale moje "ale" tyczy sie tego dokładnie tego tematu...avg pisze:Tak wiec czemu zawdzięczamy te wizytę? jeśli kolegę interesują tylko info o zawodach?
czytaj dokładnie i ze zrozumieniem to sie dowiesz
Proste reguły gry.. coś sie nie podoba drzwi wiadomo gdzie sa...
Nikt tu nikogo nie trzyma na siłę
Spacedheheh niezly esej . Chcialem byc mily i pozdrowic , cos w tym zlego??
Dobra nie najezdzam na ciebie , ale stwierdzam ze wiekszosc twoich teori sa wysane z palca tak jak ta z peate jak to sie odnosi do tego cos ty zrobil?? Mylisz rzeczy .
Czytam ze zrozumieniem za to ty swietnie wymijasz odp... .PYtalem od czego wychodzisz ze w polsce ma byc max 180 skoku? czy tam ponizej 200 jak to mierzysz ??bo chce wiedziec , moze rower bede musial sprzedac .Nie i raczej sie nie znamy.
pozdarawiam
Dobra nie najezdzam na ciebie , ale stwierdzam ze wiekszosc twoich teori sa wysane z palca tak jak ta z peate jak to sie odnosi do tego cos ty zrobil?? Mylisz rzeczy .
Czytam ze zrozumieniem za to ty swietnie wymijasz odp... .PYtalem od czego wychodzisz ze w polsce ma byc max 180 skoku? czy tam ponizej 200 jak to mierzysz ??bo chce wiedziec , moze rower bede musial sprzedac .Nie i raczej sie nie znamy.
pozdarawiam