problem z internetem
problem z internetem
Siema! Mam problem z internetem... Mianowicie jedne strony mi dzialaja, inne nie :/ np. dh zone smiga, a pinkbike nie laduje sie :/. Zeby wszystko sprawdzic sciagnlem 3 przegladarki, w kazdej dzialo sie tak samo... Przeskanowalem dysk, uruchomilem ponownie komputer, zgasilem zapore windows, dalej to samo, podlaczylem komputer pod drugi kabel (mam w domu siec) i dalej to samo, a na innych komputerach smiga... Czym moze byc to spowodowane??? Czy jedyne co mnie ratuje to format???
Pozdrawiam, Mameb
-
- Kontakt:
podlaczam sie do tematu a problem mam z flashplayerem. Nie moge ogladac filmow ani na pinkbike ani na youtube i zawsze mi wyskakuje ze musze poarac flasza(niewiem dlaczego ale do tychczas bylo git i wszystko chodzilo normalnie,niewiem moze to przez upgreate systemu)
A wiec przekierowuje mnie na strone adobe tam sciagam flasza, na stronie mi wyskakuja gratulacje i podziekowania za pobranie, a potem tego w kompie wogole nie moge znalezc i dalej nic nie dziala. Wiec o co kaman?!?
A wiec przekierowuje mnie na strone adobe tam sciagam flasza, na stronie mi wyskakuja gratulacje i podziekowania za pobranie, a potem tego w kompie wogole nie moge znalezc i dalej nic nie dziala. Wiec o co kaman?!?
http://www.w3crew.net/intros/intro_04.html
Jedyna rada -> http://pl.youtube.com/watch?v=9H8tGE4mr_0
Zobacz, czy nie masz zablokowanej strony tylko w komputerze na którym pracujesz. Tj. wejdź do C:\windows\system32\drivers\etc i otwórz za pomocą notatnika plik hosts. Jeśli jest tam na dole adres dh-zone to usuń cały wpis i powinno działać. Doradzam sprawdzić też firewall`a. Jeśli to nie pomoże, to znaczy, że strona jest zablokowana w całej sieci na serwerze.ADDyFG pisze:mnie tez to interesuje, mam taki sam problem....Tyle ze sie tyczy DH zone'u na kompie w pracy... Crying or Very sad
Może masz zablokowane niektóre porty...
Ściągnij program do monitorowania portów, jeżeli większość z nich bedzie zablokowana to wpisujesz w przegladarce internetowej adres : 192.168.1.1.Pojawi ci sie tabelka wpisujesz nazwe użytkownika i hasło(domyślnie admin, admin) i odblokowujesz sobie jakiś port, ale nie możesz odblokować za dużo, bo będziesz miał same wirusy...
Najlepiej zapytaj jakiegos specjaliste w komputerowym
Ściągnij program do monitorowania portów, jeżeli większość z nich bedzie zablokowana to wpisujesz w przegladarce internetowej adres : 192.168.1.1.Pojawi ci sie tabelka wpisujesz nazwe użytkownika i hasło(domyślnie admin, admin) i odblokowujesz sobie jakiś port, ale nie możesz odblokować za dużo, bo będziesz miał same wirusy...
Najlepiej zapytaj jakiegos specjaliste w komputerowym

-
- Kontakt:
ctrl+alt+del <-- procesy i sprawdź czy nie jakichś podejrzanych, na 50% masz vira, a na 50% masz radiówkę około 512 w dół i dlatego tak zamula. Pewnie zauważyłeś że takie jazdy masz o niektórych porach dnia. A w pracy jak w pracy, 1 sieć - wszyscy się nudzą i siedzą na dh-zone to i net zamula 

Be free...
Fils
1. jak większość virów podpina się pod te 2 procesy to ja zabiłem Clintona :/
2. Jakbyś zauważył to nadal vista nie jest tak powszechna [dzięki bogu] więc po co pisać głupoty o vista skoro na 99% jej nie ma ? [można dojść do wniosku po jego wypowiedzi]
3.
Gratulacje ! Odkryłeś Amerykę
Bez oględzin ciężko jest coś powiedzieć. Wbrew pozorom osprzęt komputera też wpływa na szybkość internetu [wizualnie]
1. jak większość virów podpina się pod te 2 procesy to ja zabiłem Clintona :/
2. Jakbyś zauważył to nadal vista nie jest tak powszechna [dzięki bogu] więc po co pisać głupoty o vista skoro na 99% jej nie ma ? [można dojść do wniosku po jego wypowiedzi]
3.
Niekoniecznie. Może mieć problemy związane z wieloma innymi rzeczami.
Gratulacje ! Odkryłeś Amerykę

Bez oględzin ciężko jest coś powiedzieć. Wbrew pozorom osprzęt komputera też wpływa na szybkość internetu [wizualnie]
Be free...