Pierwszy rower: ROWERY SPECIALIZED BIGHIT FSR III 2008r
-
- Kontakt:
Zapomnij. 90% sklepów nawet jak mają co trzeba w ofercie to posiadanie tego w sprzedaży to inna kwestia. Niezły wybór jest na CRC ( Wielka Brytania ),sporo taniej i z dostawą do domu. Dostawy często szybsze niż z polskich sklepów
Mam dobre doświadczenia z PLUSem ( Wawa ) i koszmarne z MKBikiem ( sieć sklepów, jak dla mnie totalne dno - jak dla mnie omijać wielkim łukiem ).
Mam dobre doświadczenia z PLUSem ( Wawa ) i koszmarne z MKBikiem ( sieć sklepów, jak dla mnie totalne dno - jak dla mnie omijać wielkim łukiem ).
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Seryjna 1 i 0 są bardzo fajnie złożone. Na Twoim miejscu poszukał bym X 0 ( detal ok 12 k, ale myślę, że dało by się go dostać za ok 8 k )
http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bik ... 966/31290/
http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bik ... 966/31290/
Nowsze reigny maja dziwna pozycje. Zreszta 12 tysiecy???!?!?!?!! Za ta cene mozna miec lapierre Spicy (i to nie najnizszy model, a sredni jesli nie najwyzszy - obecnie cen poza najnizszym jakie moge zalatwic nie pamietam). Bike jest wykonany 10 razy lepiej od reigna i osprzet kilka klas wyżej. Za lekko ponad 8 najnizszy model spicy i tak na zajebistym osprzecie stal. Kto widzial ten rower na zywo wie jak bardzo giant mu do piet nie dorasta.
http://www.lapierrebikes.com/lapierre/e ... /SPICY-316 < najnizszy model.
Inna sprawa, ze autor tematu chyba nie mowil, ze ma wiecej kasy dlatego dalej bede za commencalem wrzuconym przez cubusa bo nie taki drogi (najwzysza wersja na jehle ponizej 10k, a ta linkowana przez niego w super cenie)
http://www.lapierrebikes.com/lapierre/e ... /SPICY-316 < najnizszy model.
Inna sprawa, ze autor tematu chyba nie mowil, ze ma wiecej kasy dlatego dalej bede za commencalem wrzuconym przez cubusa bo nie taki drogi (najwzysza wersja na jehle ponizej 10k, a ta linkowana przez niego w super cenie)
-
- Kontakt:
No ja chciałem wprowadzić pewne zmiany odnośnie roweru jaki chcę. Mianowicie kumpel pojechał ze mna do lasku i pożyczył swój rower do FR żebym zobaczył jak się jeździ no i po całym dniu jazdy i kilku dobrych siniakach już wiem do czego chce rower: DO SKAKANIA !!!!!. To właśnie chce szybko szybko w dół i hop ( całośc powtórzyć kilka razy ) no ijak mówiłem do 8000 pln
freed sunday do latania sie nie nada.
Silverquick plynne hopy i jazda w dół czy jakies duze opcje? Bo na taka Light FR opcje to ci na luzie styknie tamten Commencal czy Bottlrocket uzywka z us. Jak cos wiekszego to moze rzeczywiscie 7 point chociaz geo tam dziwne jest.
Jak ci sie na ten sezon nie spieszy to bym poczekal az wyjda modele 09 i dozbieral do lapierre do FR(nie wiem jescze jaka cena ale pewnie minimalnie wiecej niz spicy [swoja droga pewnie tez do mniejszego skakania by styknąl]) bo to bedzie na prawde kosmiczny bike (i nieporownywalny osprzet bo maja swietne umowy oemowe).
Jak wiesz jak cos ze stanow sprowadzic to mozesz tez gielde na ridemonkey.com (classfields) przeszukac bo tam sa na prawde niesamowite okazje.
Silverquick plynne hopy i jazda w dół czy jakies duze opcje? Bo na taka Light FR opcje to ci na luzie styknie tamten Commencal czy Bottlrocket uzywka z us. Jak cos wiekszego to moze rzeczywiscie 7 point chociaz geo tam dziwne jest.
Jak ci sie na ten sezon nie spieszy to bym poczekal az wyjda modele 09 i dozbieral do lapierre do FR(nie wiem jescze jaka cena ale pewnie minimalnie wiecej niz spicy [swoja droga pewnie tez do mniejszego skakania by styknąl]) bo to bedzie na prawde kosmiczny bike (i nieporownywalny osprzet bo maja swietne umowy oemowe).
Jak wiesz jak cos ze stanow sprowadzic to mozesz tez gielde na ridemonkey.com (classfields) przeszukac bo tam sa na prawde niesamowite okazje.
-
- Kontakt:
Narazie zaczynam ale w przyszłości będę chciał raczej jakieś konkretniejsze skoki oddawać wieć chciałbym już rowerek pod "duże opcje" A niestety jak teraz wyłoże 8 kafli to przez bardzo długi czas nie będzie mnie stać na następny sprzęt więc ten co kupię musi także spełaniać moje wymogi w przyszłości ....
Silverquick a chcesz rower kupic w tym sezonie czy na nastepny? 3 opcje ktore mi do glowy przychodza to:
1. Brac ze stanow cos uzywanego na oporowo wypasionym sprzecie (bo za tyle to bedzie grubo)
2. Poczekac az wyjdzie FR model od Lapierre bo oni maja zajebiste czesci, a ramy sa piekne
3. Poszukac okazji na Commencala Furious albo poczekac na posezonowe obnizki bo obecnie stoi na kolo 9k w uk ale mysle, ze jak wejda resztki pozesonowe na jehlebikes to beda spokojnie ponizej 8k.
1. Brac ze stanow cos uzywanego na oporowo wypasionym sprzecie (bo za tyle to bedzie grubo)
2. Poczekac az wyjdzie FR model od Lapierre bo oni maja zajebiste czesci, a ramy sa piekne
3. Poszukac okazji na Commencala Furious albo poczekac na posezonowe obnizki bo obecnie stoi na kolo 9k w uk ale mysle, ze jak wejda resztki pozesonowe na jehlebikes to beda spokojnie ponizej 8k.
-
- Kontakt:
No chciałbym już w sumię kupić trzyma mnie tylko brak wiedzy. Co do kupowania z za granicy to ktoś mi wzrócił uwage na jedną rzecz: jako pierwszy rower do FR/DH lepiej kupić w polsce z powodu większej wygody i łatwiejszego załatwiania spraw "gwarancyjnych" gdyż jako początkujący w tej dyscyplinie napewno popełnio sporo BARDZOOOOO głupich błedów które mogą być derastyczne w skutkach dla roweru. Więc wolałbym nawet przepłacić kilka ( mam nadzieje że kilka ) złotych i kupić coś w polsce
Odpuść sobie podjeżdżanie i szukaj Glory 1 ( jak dobrze poszukasz, to jeszcze Ci na kask i ochranicze zostanie ( a to jest niezbędne w tym sporcie )
za:
+ na miejscu ( serwis )
+ praktycznie niezniszczalna
+ łatwa w odsprzedaży ( jesli jednak Ci się nie spodoba )
przeciw:
-waga ( choć na czas nauki nie ma to znaczenia )
za:
+ na miejscu ( serwis )
+ praktycznie niezniszczalna
+ łatwa w odsprzedaży ( jesli jednak Ci się nie spodoba )
przeciw:
-waga ( choć na czas nauki nie ma to znaczenia )
-
- Kontakt:
Silverquick dobre biki jak za ta cene. Co ci lepiej podejdzie moim zdaniem.
BTW. Co do przeplacania to jest to znacznie wiecej niz kilka zl, a klopoty gwarancyjne to po prostu koniecznosc wysylania (tylko i wylacznie ramy z reguly) za granice co jesli kupujesz w uni nie jest problemem bo przesylki ida zajebiscie szybko (np. paczki z crc w uk regularnie do mnie w okolo tygodnia przychodza)
BTW. Co do przeplacania to jest to znacznie wiecej niz kilka zl, a klopoty gwarancyjne to po prostu koniecznosc wysylania (tylko i wylacznie ramy z reguly) za granice co jesli kupujesz w uni nie jest problemem bo przesylki ida zajebiscie szybko (np. paczki z crc w uk regularnie do mnie w okolo tygodnia przychodza)