szklarska poreba dh

Szakall
Kontakt:

szklarska poreba dh

Post autor: Szakall »

Witam, mam takie pytanko, czy poza festiwalem mozna smigac po traskach? bo obilo mi sie o uszy ze poza festiwalem jest to nielegalne i mozna dostac mandat ;/
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Z tego co wiem to trasa jest otwarta wcześniej i można "trenować". Pytanie kto wlepi Ci ten mandat ? Trasa co roku biegnie praktycznie tą samą drogą i niby jest po festynie rozwalana... śmigaj sobie panie kierowco, a co tam :twisted:
Be free...
filippo
Kontakt:

Post autor: filippo »

Witam!
Trasa będzie otwarta kilka dni przed zawodami właśnie po to aby
potrenować. W sobotę również będzie otwarta, ale raczej bez końcówki bo
wtedy będzie odbywał się maraton. Wyciąg działa w godzinach 10-16.
Zbroja jest wymagana oraz hamulec też - tak wynika z regulaminu i
przepisów PZkol według których był on ustalany.
Pozdrawiam
Tomek Tyszko
http://www.pinkbike.com/photo/3226410/
Szakall
Kontakt:

Post autor: Szakall »

ja wybieram sie do szklarskiej od srody do niedzieli (23.07-27.07)i tak wlasnie sie zastanawiam czy bedzie gdzie pojezdzic, czy ktos bedzie smigal w szklarskiej w tym czasie?
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

rozumiem że poza dniem zawodów jest możliwośc korzystania z wyciągu? jeśli tak to jaki jest koszt tej przyjemności?
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

KaKTuSSS jak zawsze wyyysoki. Chyba z 18 złotych do połowy, chyba ze cos sie zmienilo. Pozniej 5tke kosztował w dzien zawodow.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

mozartt zapomniales dodac, ze wyciag porusza sie z predkoscia kulawego dziada. Przez pol trasy widzialem jak ludzie pchajacy rower poruszali sie niewiele wolniej ode mnie na wyciagu :P
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

Hehe ;] W dzień zawodów dla riderów jest wyciąg za frajer, bynajmniej rok temu tak było. Szkoda że nie dam rady pojechać w tym roku ;(
Be free...
Spaced
moderator
Kontakt:

Ja tam w dzien zawodów zawsze po drugiej stronie granicy wolalem byc ;) Akurat 50km dalej i masz Spindel ;)
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

W sumie szkoda, że nikt nie dba w Szklarskiej o wykorzystanie wyciągu poza sezonem zimowym. Bardzo fajne są Sudety ale nic z ich potencjału nie przekłada się na efekty aktywnej turystyki np. FR.
Cóż, moim zdaniem to jest tam takie samo zacofanie jak w szczyrku, bo jak ktoś nie wie to w Szklarskiej mieszkańcy (w większości żyjący z turystyki dzięki kwaterom) strajkowali pod starym wyciągiem, jak Austriacka spółka chciała postawić nowoczesne czteroosobowe krzesło.

Szkoda Szklarskiej ale Szpindel ze Svatym Petrem jest faktycznie nie daleko - a tam Czesi co roku coś dobudowują; http://etbikez.com/index.php/2008/06/23 ... n-opening/
Kontakt:

szkoda że organizatorzy festiwalu nie zadbali o to aby wyciąg był dostępny przez cały festiwal w normalniej cenie, takiej jak np w zieleńcu ...
Spaced
moderator
Kontakt:

KaKTuSSS bo i tak wszyscy maja to w dupie. Badźmy szczerzy - do szklarki jedzie sie na bibe i przestukać małolaty lecace na bikerów, a nie jezdzic na rowerze. Na rowerze jezdzic tam to jada moze typy od maratonu i to tyle.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

i ja ;)
Spaced
moderator
Kontakt:

KaKTuSSS to sa lepsze rozwiazania na wyjazd na ten czas ;)
filippo
Kontakt:

Post autor: filippo »

Spaced pisze:Badźmy szczerzy - do szklarki jedzie sie na bibe i przestukać małolaty lecace na bikerów
Spoko priorytety, podziwiam. I pomysleć że jeżdżę na rowerze bo sprawia mi to frajdę,a nie po to żeby "przestukać małolaty";)

Ale jak to się mówi: Jeden lubi ogórki, drugi - ogrodnika córki :mrgreen:
http://www.pinkbike.com/photo/3226410/
;o
Kontakt:

Post autor: ;o »

filippo- spaced nie powiedzial, ze to jego cel, a z reszta co za roznica, z tego co slyszalem to chyba jedyny dobry motyw na szklarska. Tyle co sie o tym festiwalu osluchalem to nawet nie mama ochoty tam jechac, z roku na rok coraz gorzej i jeszcze sami pseudo- bikerzy, gowniarze, lanserzy;/ Nie dla mnie ekipa...
www.szok.it - wchodzić, czytać, komentować i dać sie zaszokować!
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

ja tam jestem bikerem starszej daty więc śmigam tam po to aby pojeździć a przy okazji spotkać paru starych znajomych a i odświeżyć nowe znajomości. w młodocianych pijackich ekscesach uczestniczył nie będę, chyba że któryś nawinie się to dostanie po mordzie .... poza tym mam sentyment do tej imprezy.
Spaced
moderator
Kontakt:

KaKTuSSS mi sentyment skutecznie jakis czas temu organizatorzy wybili. I tym jak sa mili i tym, jak np. ladnych pare lat temu stala koparka wynajeta na tor 4x czy tam dual(dawno) i nie ruszyla sie przez caly czas wynajmu - tor wykopano potem lopatami...

Ze znajomymi umawiam sie przez telefon i w tym terminie z reguly jestem w spindlerowym mlynie (a podobno na ten sezon bedzie jeszcze park na Raczy i w Libercu). Milsi ludzie, mniej debili jadacych posiedzieci na dupie, a i roweru nie podpieprza.
PlanetX
Kontakt:

Post autor: PlanetX »

Ja ostatnio bylem w szklarskiej i... Po jednym dniu jazdy stwierdziłem, ze to nie ma sensu i jeździłem w Spindlu. Dlaczego ?

Szklarska - jeden wjazd tragicznym wyciągiem - 16 pln
Spindlerovy - karnet na cały dzień na zajebisty wyciąg - 300 koron, korona po 14 groszy co daje nam 42 pln.

Jeśli chodzi o trasę dh to nie ma co porównywać... Szklarska to kupa, a Spindelrovy orgazm.

Szklarską serdecznie odradzam ;)

Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/5067199/?s5 - 2010 season
ODPOWIEDZ